8 επισημάνσεις για τις αιτήσεις αναπληρωτών. Οι ποινές μη ανάληψης. Με ηλεκτρονικό τρόπο οι τοποθετήσεις φέτος

3161
5
(13)

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Νηπιαγωγών (Π.Ε.Α.Ν), δημοσίευσε οκτώ σημαντικές επισημάνσεις που αφορούν απορίες της εκπαιδευτικής κοινότητας αναφορικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών.

Στην ανάρτηση που παρατίθεται παρακάτω, η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Νηπιαγωγών τονίζει σε 8 σημεία τις σημαντικότερες παραμέτρους που πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί σχετικά με τις αιτήσεις πρόσληψης αναπληρωτών.

Πληροφορίες σχετικά με τις αιτήσεις πρόσληψης αναπληρωτών:

1) Όσοι και όσες δε βρίσκεστε μέσα στους οριστικούς πίνακες αναπληρωτών γενικής και ειδικής αγωγής δεν έχετε δικαίωμα αίτησης για αναπλήρωση.

2) Να δηλώνετε τις περιοχές με κριτήριο αυτό που πραγματικά επιθυμείτε και όχι από πιο μακριά προς πιο κοντά για να αυξήσετε τις πιθανότητες πρόσληψης (δεν παίζει κανένα ρόλο). Το σύστημα πρώτα φτάνει στη σειρά σας και εξετάζει με σειρά τι δηλώσατε και αν έχει κενό στην πρώτη σας επιλογή σας επιλέγει. Αν όχι πάει στην επόμενη μέχρι να εντοπίσει κενό.

3) Να δηλώνετε μόνο τις περιοχές που πραγματικά επιθυμείτε. Καθώς αν σας προσλάβουν κάπου και δεν αναλάβετε υπηρεσία ή παραιτηθείτε έχετε ποινή μη πρόσληψης για το έτος 2021-2022 και για το έτος 2022-2023 (δηλαδή 2 χρόνια).

Σε περίπτωση ειδικής πρόσκλησης δήλωσης εκ νέου κενών η αντίστοιχη ποινή είναι τρία χρόνια!

4) Σε περίπτωση δήλωσης και πρόσληψης στα ΚΕ.ΔΑ.ΣΥ ο μισθός είναι ίδιος, αλλά τα ωράρια διαφορετικά (30 ώρες την εβδομάδα/ενδέχεται και με απογευματινή υπηρεσία), καθώς ακολουθούν το ωράριο του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Το ΕΚΑΒ απέκτησε το πρώτο 5G ασθενοφόρο με απομακρυσμένη εξέταση ασθενή κατά την μεταφορά στο νοσοκομείο

5) Οι νηπιαγωγοί δεν έχουμε μειωμένου ωραρίου. Συνεπώς δε δηλώνεται.

6) Πάντα τρέχει η ειδική αγωγή (ΣΜΕΑΕ/ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ/BRAILLE/ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ) και μετά η γενική αγωγή

7) Έχετε δικαίωμα απεριόριστης τροποποίησης των επιλογών σας μέχρι τις 20/08/2021 που σταματούν οι αιτήσεις δήλωσης.

8) Τρίμηνες Συμβάσεις:

Συνάδερφοι δώστε προσοχή!!!

Αρχικά, φέτος με δεδομένο το ποσοστό εμβολιασμών των εκπαιδευτικών (80%) οι συμβάσεις αυτές δε θα ανανεώνονται, καθώς οι άδειες ειδικού σκοπού θα είναι ελάχιστες.

Επιπλέον, τα μέγιστα μόρια που μπορεί να λάβει οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός είναι 10 το χρόνο (για 10 μήνες εργασίας). Αλλά το πρόβλημα δεν είναι τα μόρια! Είναι το γεγονός πως απειλείται εμμέσως για να μην πούμε άμεσα το πλήρες ωράριο μας.

Είμαστε από τους ελάχιστους κλάδους που δεν έχουμε μειωμένου ωραρίου ή ωρομίσθιους. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό!!!

Κατανοούμε πλήρως την ανάγκη όλων για εργασία, αλλά σκεφτείτε αν θέλετε να δουλέψετε με πλήρους συμβάσεις ή με ωρομίσθιες ή τρίμηνες, που το μόνο που προσφέρουν είναι εργασιακή ανασφάλεια για όλους μας. Δεν είναι βιώσιμες αυτές οι «λύσεις».

Ο Covid19 τον οποίο επικαλείται το υπουργείο κάποια στιγμή θα φύγει, οι τρίμηνες συμβάσεις όμως;

Με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του ΟΠΣΥΔ, θα γίνει η τοποθέτηση αναπληρωτών φέτος σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό Βασίλη Bατίστα.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κάθε διευθυντής εκπαίδευσης θα δηλώσει τα κενά στον ΟΠΣΥΔ και έπειτα οι αναπληρωτές θα επιλέξουν σχολεία και θα βγουν οι τοποθετήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Κως - Μαθητής λυκείου διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά αμνησία μετά από ξυλοδαρμό μέσα σε σχολείο.

Επιπλέον, αναφέρει πως «η εγκύκλιος του κ. Κόπτση που λέει ότι μέχρι τις 25 Αυγούστου πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες υπηρεσιακές μεταβολές των μόνιμων στην ουσία παρακάμπτει τις κανονικές διαδικασίες μέσα από τις οποίες πρέπει να γίνονται οι υπηρεσιακές μεταβολές μια και στις 25 του Αυγούστου δεν έχουν διαπιστωθεί όλα τα λειτουργικά κενά».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Συνάδελφοι, η τοποθέτηση των αναπληρωτών φέτος θα γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του ΟΠΣΥΔ. Ο κάθε διευθυντής εκπαίδευσης θα δηλώσει τα κενά στον ΟΠΣΥΔ, οι αναπληρωτές θα επιλέξουν σχολεία και θα βγουν οι τοποθετήσεις. Ως σύλλογος απαιτούμε: Να δοθούν όλα τα κενά από τους διευθυντές, τα κενά να δημοσιευθούν και στις σελίδες των διευθύνσεων ώστε να εξασφαλιστεί δικαιοσύνη και διαφάνεια στις τοποθετήσεις.

Επίσης, η εγκύκλιος του κ. Κόπτση που λέει ότι μέχρι τις 25 Αυγούστου πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες υπηρεσιακές μεταβολές των μόνιμων στην ουσία παρακάμπτει τις κανονικές διαδικασίες μέσα από τις οποίες πρέπει να γίνονται οι υπηρεσιακές μεταβολές μια και στις 25 του Αυγούστου δεν έχουν διαπιστωθεί όλα τα λειτουργικά κενά Βασίλης Βατίστας , πρόεδρος του συλλόγου Κερατσινίου- Περάματος “Νίκος Πλουμπίδης”».

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Αριθμός ψήφων: 13

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ