394 θετικά self test από 196.984 τεστ σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους στα σχολεία έως τις 18.00 σήμερα

590
0
()

Τα 394 προσεγγίζουν τα θετικά σελφ τεστ μέχρι τις 18.00 επί συνόλου 196.984 σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους στα σχολεία όλων των βαθμίδων  σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. 

Ωστόσο, οι πολλές δηλώσεις γίνονται από το απόγευμα έως τις βραδινές ώρες.

Σημειώνεται ότι μία φορά την εβδομάδα αντί για δύο θα υποβάλλονται σε self test οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και το λοιπό προσωπικό στα σχολεία όλης της χώρας από την προσεχή Δευτέρα 17 Μαΐου.

Ό, τι είχε συμβεί την προηγούμενη Κυριακή (9/5) επαναλαμβάνεται με τα self test στους μαθητές, δηλαδή τα ψευδή θετικά.

Οι μαθητές κάνουν το τεστ προκειμένου με το αποτέλεσμα αυτό να προσέλθουν τη Δευτέρα στις σχολικές αίθουσες. Όμως για μία ακόμη φορά αρκετά από τα τεστ δίνουν ψευδώς θετικό αποτέλεσμα.

Πάνω από είκοσι μαθητές μέχρι τις δύο το μεσημέρι της Κυριακής (16/5) είχαν προσέλθει στην Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, υποβλήθηκαν σε rapid test και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Κατέκλεψαν ηλικιωμένη με άνοια και ήταν μόνη. Οι "αγαπημένοι" συγγενείς της έκλεψαν 330.000 ευρώ

Το σοβαρότερο πρόβλημα βέβαια θα παρουσιαστεί στην περίπτωση που απαιτηθεί επιβεβαίωση του αποτελέσματος τις απογευματινές ή και τις βραδινές ώρες καθώς αυτή είναι δύσκολη επειδή δεν λειτουργεί δημόσια δομή.

Χιλιάδες αυτοδιαγνωστικά τεστ πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι το βράδυ της Κυριακής προκειμένου αύριο Δευτέρα, μαθητές, εκπαιδευτικοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι να προσέλθουν, στα σχολεία και τις εργασίες τους αντίστοιχα, με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής θα πρέπει μαθητές, εκπαιδευτικοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι να υποβάλουν στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr το αποτέλεσμα του ελέγχου τους. Σε περίπτωση που είναι θετικό θα πρέπει παραμένουν στο σπίτι προκειμένου να κάνουν μοριακό τεστ.

Υπενθυμίζεται ότι πλέον, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα έχουν την υποχρέωση να πραγματοποιούν ένα self test την εβδομάδα. Αυτό θα γίνεται 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο, δηλαδή την Κυριακή το απόγευμα ή το βράδυ, ενώ το αποτέλεσμα, είτε είναι θετικό είτε αρνητικό, θα δηλώνεται στην σχετική πλατφόρμα.

Σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο υποχρεούνται, εκτός από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, όλοι όσο εργάζονται στον δημόσιο τομέα, στην τοπική αυτοδιοίκηση, το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, την Ελληνική Αστυνομία, την πυροσβεστική, το Λιμενικό Σώμα και όλοι οι δικαστικοί υπάλληλοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Μόλις 20% το ποσοστό εμβολιασμού στους οίκους ανοχής. Μεγάλο το ποσοστό αρνητών του εμβολίου

Παράλληλα, αρνητικό self test πρέπει να έχουν και όσοι δουλεύουν στο λιανεμπόριο, την εστίαση, στις χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, τις μεταφορές, στις υπηρεσίες καθαρισμού, τα κομμωτήρια, τα κουρεία, στα κέντρα αισθητικής, τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων και τις σχολές οδηγών.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε δύο self test την εβδομάδα με το πρώτο να παρέχεται δωρεάν και το δεύτερο να το πληρώνει ο εργοδότης.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ