33 αστυνομικοί θετικοί σε κοροναϊό. Ψεκασμένοι ετοιμάζουν συγκέντρωση. 26 συλλήψεις σε οίκο ανοχής. Συλλήψεις σε πάρτι

58
5
(1)

33 αστυνομικοί θετικοί σε κοροναϊό. Ψεκασμένοι ετοιμάζουν συγκέντρωση. 26 συλλήψεις σε οίκο ανοχής. Συλλήψεις σε πάρτι

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας καθώς μετά από τεστ Covid-19 που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό 33 αστυνομικοί.

Τα τεστ έγιναν το Σάββατο σε περίπου 200 αστυνομικούς από τους περίπου 400 που υπηρετούν στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Χθες βγήκαν τα αποτελέσματα των μοριακών εξετάσεων που έδειξαν ότι 33 άτομα έχουν μολυνθεί από κορονοϊό, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθούν από τον ΕΟΔΥ οι αστυνομικοί, να τεθούν σε καραντίνα και να ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών, ενώ αναμένεται να συνεχιστούν και στο υπόλοιπο προσωπικό.

Το τελευταίο διάστημα, καταγράφεται έξαρση των κρουσμάτων, που σύμφωνα με τον Δημήτρη Ραυτογιάννη, από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλοακαρνανίας, αποδίδεται στα μέτρα που ελήφθησαν για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Εκτιμώ ότι η έξαρση αποδίδεται στα μέτρα που ελήφθησαν για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Και στο νομό μας οι αστυνομικοί κλήθηκαν να είναι σε επιφυλακή στις υπηρεσίες τους.

Συγχρωτίστηκαν για πολλές ώρες και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε τώρα. Πρέπει να τονιστεί ότι οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν ελάττωσαν την εργασία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά την αύξησαν, με συνεχείς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων. Εμείς ζητάμε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, τοποθέτηση ειδικών διαχωριστικών στα οχήματα για να μην έρχονται οι αστυνομικοί σε επαφή με τα άτομα που μεταφέρουν, όπως και περισσότερα τεστ. Πρέπει η πολιτική ηγεσία να καταλάβει ότι ο αστυνομικός δεν είναι επαίτης επιδομάτων.

Μόνη της η κυβέρνηση θα έπρεπε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους ενστόλους, με στόχο την ηθική ανύψωση του προσωπικού», είπε στη HuffPost Greece ο κ. Ραυτογιάννης.

Ψεκασμένοι ετοιμάζουν συγκέντρωση στην Πάτρα

Διαδικτυακό ραντεβού δίνουν οι αρνητές του κορονοϊού και όσοι είναι κατά των μέτρων. Θα βγουν όπως αναφέρει η ανακοίνωσή τους στις 16.00 το απόγευμα της Παρασκευής όλοι έξω από τα σπίτια τους.

Υποστηρίζουν δε πως η πρωτοβουλία είναι πανελλαδική.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχετικό μήνυμα έχει φθάσει ήδη από την Τρίτη στις αρμόδιες Αρχές κυρίως στην Αθήνα (αλλά έχει ειδοποιηθεί και η Πάτρα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Δεν άνοιξαν σήμερα σχολεία σε πολλές "κόκκινες περιοχές". Τι έγινε σε Ανθήλη, Σητεία. Συνωστισμός γονέων σε σχολεία

Συλλήψεις 26 ατόμων σε οίκο ανοχής

Συλλήψεις 26 ατόμων πραγματοποίησαν οι αρχές σε σε παράνομο οίκο ανοχής, στην Ομόνοια.

Σε 26 συλλήψεις (15 άνδρες και 11 γυναίκες) προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ σε οίκο ανοχής που λειτουργούσε παράνομα στην περιοχή της Ομόνοιας. Στους συλληφθέντες επιβλήθηκαν συνολικά διοικητικά πρόστιμα (18.800) ευρώ, για παραβίαση των Διατάξεων περί αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων για παράνομη λειτουργία οίκων ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίστηκε σε διώροφο κτίριο  στην περιοχή της Ομόνοιας, οίκος ανοχής, εντός του οποίου παρευρίσκονταν άτομα.

Αστυνομικοί επιχείρησαν να διενεργήσουν σχετικό έλεγχο, στη θέα τους όμως  σφράγισαν από μέσα την κεντρική είσοδο και τις εσωτερικές πόρτες,  προκειμένου να αποτρέψουν τον επικείμενο έλεγχο.

Οργανώθηκε επιχείρηση εισόδου, με την παρουσία εκπροσώπου της Δικαστικής Αρχής, εντός του οποίου συνελήφθησαν δύο γυναίκες (μια Ουκρανή και μια Ελληνίδα), ως προσωρινά υπεύθυνες να λειτουργούν οίκο ανοχής παραβιάζοντας την επανασφράγιση του, που είχε τεθεί από τον Δήμο Αθηναίων.

Επίσης, εννέα γυναίκες ως εργαζόμενες (από τη Μολδαβία, την Αλβανία και την Ρουμανία) και 15 άνδρες (κυρίως μετανάστες) ως πελάτες. Άπαντες παραβίαζαν τις Διατάξεις περί αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού.

 

Σε όλους τους συλληφθέντες επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ, ενώ στον εκμισθωτή και ιδιοκτήτη του κτιρίου επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ  και στις προσωρινά υπεύθυνες διοικητικό πρόστιμα 3.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, σε βάρος 7 εκ των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Α.Τ. Ομονοίας, για παράβαση της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών και θα εφαρμοστεί σε βάρος τους το διοικητικό μέτρο της απέλασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οίκος ανοχής ήταν σφραγισμένος από το δήμο Αθηναίων και τώρα λειτουργούσε παρανόμως, με τους υπεύθυνους να έχουν παραβιάσει τις σφραγίδες.

Πάρτι στο Πήλιο έπεσαν πρόστιμα

Πάρτι γενεθλίων έκανε μία παρέα νεαρών ατόμων σε βίλα στο Πήλιο εν μέσω lockdown, το οποίο και αποκαλύφθηκε από αναρτήσεις που έγιναν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου, τις εικόνες ανάρτησε στο Instagram, ο ζηλιάρης πρώην μίας από τις καλεσμένες του πάρτι και έτσι οι αστυνομικοί έφτασαν στη Μακρινίτσα και έβαλαν τέλος στο πάρτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο μέσος όρος ηλικίας κρουσμάτων έπεσε στα 46 έτη. 13 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον εμβολιασμό

Επιπλέον, οι αστυνομικοί επέβαλαν στον φερόμενο διοργανωτή του πάρτι πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ και στον καθένα από τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους ηλικίας 20 έως 25 ετών πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση.

Πάρτι και στην Πάτρα

Ακριβά πλήρωσαν τη συμμετοχή τους σε πάρτι 30 άτομα που βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης σε σπίτι στην Παραλία Πατρών.

Η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε έλεγχο κατά τον οποίο διαπίστωσε πως γινόταν πάρτι συνοδεία μουσικής και βεβαίωσε τα προβλεπόμενα πρόστιμα, τα οποία ανέρχονται σε 3.000 ευρώ για τον ιδιοκτήτη και 300 ευρώ για τους παρευρισκόμενους.

Μάλιστα ένας εξ αυτών αρνείτο να δώσει τα στοιχεία του στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων και να του βεβαιωθεί εκεί το σχετικό πρόστιμο.

Συλλήψεις και σε παράνομο καζίνο

Στη σύλληψη 19 ατόμων για διενέργεια παράνομων παιγνίων και παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση χθες το απόγευμα εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τ.Α. Κυψέλης, με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε, διαμέρισμα στην Κυψέλη, εντός του οποίου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.

Συνελήφθησαν 19 άτομα, μεταξύ των οποίων και η μισθώτρια του διαμερίσματος και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση της Νομοθεσίας περί παιγνίων και παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Εντός του διαμερίσματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία τραπέζια με επικάλυψη τσόχας, 25 τράπουλες και το χρηματικό ποσό των 690 ευρώ.

Παράλληλα, σε βάρος των συλληφθέντων επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ, καθώς δεν είχαν βεβαίωση μετακίνησης, ενώ στην μισθώτρια του διαμερίσματος επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ, για παραβίαση των διατάξεων περί αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Αριθμός ψήφων: 1

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ