280 συνοριοφύλακες θα φυλάνε…. τα σύνορα της Ανατολικής Αττικής, Νότιο Τομέα Αθήνας και το Λουτράκι

463
0
()

Μία αξιοσημείωτη προσέγγιση στην έννοια των συνόρων παρατηρείται στην προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη συνοριακών φυλάκων ορισμένου χρόνου στην Ελληνική Αστυνομία, αφού αφορά, μεταξύ άλλων, σε Περιφερειακές Ενότητες των Περιφερειών Αττικής και Πελοποννήσου.

Έτσι, σύμφωνα με την προκήρυξη, από τους 480 συνοριακούς φύλακες που θα προσληφθούν, οι 100 προορίζονται για την Ανατολική Αττική (Βιουλιαγμένη, Ραφήνα κλπ), οι 80 για τον Νότιο Τομέα Αθηνών (Άλιμος, Γλυφάδα κλπ) και 100 για την Κορινθία (Κόρινθος, Λουτράκι κλπ).

Οι υπόλοιπες θέσεις κατανέμονται στην Δράμα (100) και στην Ξάνθη (100). Στην Ελλάδα οι “νεοφιλελεύθεροι” χρηματοδοτούνται από το κράτος. Εμείς… από εσάς ! Στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr, κάνοντας κλικ εδώ.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της αστυνομίας, υπάρχουν δύο υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης:

Α΄ Ζώνη: Θεσπρωτία, Καστοριά, Ιωάννινα, Φλώρινα, Πέλλα, Κιλκίς, Σέρρες, Δράμα, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος, έρκυρα.

Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης σε περιοχές που δέχονται μεγάλο αριθμό παράτυπων μεταναστών: Πρέβεζα, Άρτα, Τρίκαλα, Γρεβενά, Κοζάνη, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Χαλκιδική, Πιερία, Λάρισα, Καρδίτσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  354 κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, 195 στην Αττική. 78 στις Μ.Ε.Θ. διασωληνωμένοι, 3 θάνατοι. Η κατανομή

Τέλος, έχουν ιδρυθεί και λειτουργούν τρία Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο (2622/1998: Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης) «οι Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης στελεχώνονται, η μεν κεντρική από αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, οι δε περιφερειακές από αστυνομικό προσωπικό και Συνοριακούς Φύλακες, χωρίς αύξηση των οργανικών θέσεων του αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού.».

Συνεπώς, προκύπτει ένα ερώτημα σκοπιμότητας για τους 180 συνοριακούς φύλακες που θα πάνε στην Αττική.

Αλλά και το ερώτημα, από πού προέκυψε η Κορινθία, η οποία δεν περιλαμβάνεται ούτε στην Α’ Ζώνη, ούτε στη λίστα των περιοχών «που δέχονται μεγάλο αριθμό παράτυπων μεταναστών».

tvxs.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ