20 κρούσματα σε σχολεία της Κοζάνης αλλά όχι εκ περιτροπής λειτουργία. 204 σχολεία και τμήματα δε λειτουργούν

966
0
()

20 κρούσματα σε σχολεία της Κοζάνης αλλά όχι εκ περιτροπής λειτουργία. 204 σχολεία και τμήματα δε λειτουργούν

Στα ερωτήματα για τη μη εφαρμογή της εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων της Κοζάνης, περιοχή που τέθηκε σε τοπικό lockdown, λόγω μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, απάντησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, η εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων επιτρέπεται στο επίπεδο συναγερμού 4 για τον κορονοϊό όταν υπάρχει συρροή κρουσμάτων στα σχολεία.

Έως τώρα, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, τα κρούσματα στις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης ανέρχονται σε 20.

Πιο αναλυτικά τα κρούσματα αφορούν:

– 4 εκπαιδευτικούς

– 15 μαθητές

– 1 άτομο από το λοιπό εκπαιδευτικό προσωπικό

Στα σχολεία της Κοζάνης λοιπόν, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, δεν παρατηρείται καμία συρροή, συνεπώς δεν απαιτείται εκ περιτροπής λειτουργία.

Υπενθυμίζεται, ότι η λειτουργία των σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών συνεχίζεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, ενώ για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) θα ισχύει μόνο η τηλε-εκπαίδευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Τσίοδρας "να προστατέψει ο ένας τον άλλο", δραματικοί τόνοι στη συνέντευξη. Ιερέας "να μην μπαίνουν με μάσκα στην εκκλησία"

204 σχολεία και τμήματα σε όλη την Ελλάδα εκτός λειτουργίας λόγω κοροναϊού

Δεν υπάρχει διασπορά του νέου κοροναϊού στα σχολεία, εδώ και 15 ημέρες, και, ως εκ τούτου, δεν υπάρχει κανένα θέμα να ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων στο νομό Κοζάνης, ο οποίος βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο επίπεδο 4 του Αυξημένου Κινδύνου στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη COVID – 19 δήλωσε στα  parapolitika.gr  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα κλειστά σχολεία στη Κοζάνη

Κανονική λειτουργία με μάσκες

Δεδομένης της ένταξης της ΠΕ Κοζάνης στο επίπεδο 4 των προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού και εν αναμονή έκδοσης της σχετικής ΚΥΑ, σας ενημερώνουμε ότι οι σχολικές μονάδες της Δ.Δ.Ε. Κοζάνης θα λειτουργήσουν κανονικά με υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

Οι εκπαιδευτικοί που μετακινούνται από και προς την ΠΕ Κοζάνης θα προσέλθουν κανονικά στην εργασία τους. Το ίδιο ισχύει και για τους μαθητές που μετακινούνται από άλλες ΠΕ προς τα σχολεία της ΠΕ Κοζάνης. Παρακαλούμε να ενημερώσετε με κάθε πρόσφορο τρόπο τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων σας. Προσέχουμε όλοι και παραμένουμε ψύχραιμοι και ασφαλείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Έτσι διογκώθηκε το πρωτογενές έλλειμα σε 7 δισ. ευρώ από πρόβλεψη για πλεόνασμα 4,4 δισ. ευρώ.

Καλή συνέχεια στο έργο σας

Από τη Δ/νση ΔΕ Κοζάνης

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ