2.800 εκπαιδευτικοί σε ευπαθείς ομάδες. Τις επόμενες ημέρες οι προσλήψεις αναπληρωτών ολιγόμηνης διάρκειας

1301
4
(1)

Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας δεν θα βρίσκονται παρά ελάχιστα σχολεία σε κατάληψη εκτίμησε η υφυπουργός Παιδείας Σ. Ζαχαράκη σε συνέντευξή που έδωσε  στην εφημερίδα Παραπολιτικά και στον δημοσιογράφο Κώστα  Παπαχλιμίντζο, εκφράζοντας παράλληλα  την άποψη ότι «υπάρχουν εξωσχολικές παρεμβάσεις σε αυτές τις καταλήψεις»

Σχετικά με τα κενά εκπαιδευτικών και την κάλυψή τους στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση η υφυπουργός Παιδείας σημείωσε ότι: «προχωρήσαμε σε χρόνο ρεκόρ σε 44.034 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ, καθώς και σε διορισμό  εκπαιδευτικών στα σχολεία μας μετά από δέκα χρόνια.

Είναι οι περισσότερες προσλήψεις που έχουν γίνει σε μία εκπαιδευτική χρονιά  μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, αλλά δεν σταματάμε εκεί, αφού πρόκειται για μια δυναμική διαδικασία, ειδικά αυτή τη σχολική χρονιά με τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν».

Η υφυπουργός Παιδείας ενημέρωσε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες αναμένονται και οι ολιγόμηνες συμβάσεις αναπληρωτών( τρίμηνες κατ΄ ελάχιστον) που θα καλύψουν τις απουσίες εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Νέα εξώδικα σε διευθυντές δημοτικών σχολείων από γονείς αρνητές των self test.

ΣΣ 2.800 είναι οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

«Με αυτές τις προσλήψεις καλύπτουμε τις ανάγκες στα σχολεία μας σε όλη την Ελλάδα, με ελάχιστες εξαιρέσεις νέων κενών από ασθένειες ή απρόβλεπτα γεγονότα, που μπορούν να προκαλέσουν την απουσία εκπαιδευτικού» συμπλήρωσε η Σοφία Ζαχαράκη.

Τελειώνοντας την τοποθέτησή της για το θέμα η υφυπουργός αναφέρθηκε και στις προσλήψεις 2.800 ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών που θα έχουν γίνουν μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

Μείωση των μαθητών στις σχολικές αίθουσες

Για τη μείωση των μαθητών στις σχολικές αίθουσες η υφυπουργός σημείωσε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου εύκολο… να βρεθούν χώροι για να στεγαστούν τμήματα και να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη

fresh-education

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 4 / 5. Αριθμός ψήφων: 1

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ