2.500.000 περίπου self tests θα απαιτηθούν για 4 εβδομάδες λειτουργίας σχολείων, έως τις διακοπές του Πάσχα

717
0
()

Σε περίπτωση που υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις 5 Απριλίου θα απαιτηθούν περίπου 2.200.000 τεστ για 550.000 μαθητές (για 4 εβδομάδες) και 280.000 τεστ (για 4 εβδομάδες) για το εκπαιδευτικό προσωπικό που υπολογίζεται σε 70.000 εργαζόμενους στα σχολεία.

Η κατεύθυνση για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία φαίνεται πως εντάσσεται πλήρως στο συνολικό σχεδιασμό της κυβέρνησης που επιδιώκει άμεση επαναφορά στην προ κορονοϊού καθημερινότητα και στην σταδιακή άρση του lockdown και των μέτρων απαγόρευσης.

Κεντρικό ρόλο θα παίξουν τα self rapid tests τα οποία θα είναι υποχρεωτικά στα σχολεία για μαθητές και καθηγητές.

Το σύνολο των απαιτούμενων τεστ για 4 μόνο εβδομάδες λειτουργίας είναι 2.480.000 τεστ από τα 10.000.000 που θα παραλάβει το κράτος από τις εταιρείες που θα μειοδοτήσουν δηλαδή το 25% των τεστ θα πάνε σε έλεγχο μαθητών και εκπαιδευτικών.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ SELF TESTS

Για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα διανομής των self tests στα σχολεία θα πρέπει να ενεργοποιηθεί ένας μηχανισμός παράδοσης μάλλον μέσω των Δήμων περίπου 620.000 τεστ κάθε εβδομάδα στις σχολικές μονάδες, έγκαιρα προκειμένου να χρησιμοποιούνται κάθε Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ολλανδός τύφλα στο μεθύσι πήγε να κάνει βουτιά σε άδεια πισίνα. Μεταφέρθηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο

Την τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε κάτι ανάλογο ήταν με τη διανομή μασκών που δεν έλειψαν τα προβλήματα στη διανομή από τους δήμους στις σχολικές μονάδες.

Τι δήλωσε ο  υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.

Σχετικά με τις ημερομηνίες του ανοίγματος ο κ. Σκέρτσος είπε ότι στα μέσα της εβδομάδας θα έχουν μια συνεδρίαση με την επιτροπή των ειδικών.

“Εγινε ήδη μια προσυζήτηση την Παρασκευή όπου παρουσιάσαμε αναλυτικά το πώς θα λειτουργήσει η διαδικασία του οικιακού τεστ που πιστεύουμε ότι θα δώσει μία σημαντική ενίσχυση στη διαδικασία του εντοπισμού και της ιχνηλάτησης των θετικών κρουσμάτων -κυρίως των ασυμπτωματικών κρουσμάτων- εντοπίζοντας πιο εύκολα εκείνους που νοσούν αλλά δεν το γνωρίζουν συνεπώς μέσα στην εβδομάδα θα συζητήσουμε τις ημερομηνίες.

“Με αυτά τα όπλα πλέον μπορούμε να μιλάμε -κι αυτό το έχει ενστερνιστεί και η επιτροπή των ειδικών- για ένα ελεγχόμενο άνοιγμα της οικονομίας, της κοινωνίας, της εκπαίδευσης χωρίς να απεμπολούμε τα μέτρα προστασίας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Στις ΗΠΑ οι Τούρκοι για τα F-16 με την προσδοκία ότι θα αρθούν οι όροι του Κογκρέσου. Προκλήσεις από Ακάρ

Τοποθετούμε για τις αρχές Απριλίου την επανέναρξη συγκεκριμένων δραστηριοτήτων με προτεραιότητα στο λιανεμπόριο και την εκπαίδευση κι από εκεί και πέρα στα μέσα Απριλίου και στην εστίαση σε εξωτερικούς χώρους.

“Ο κόσμος έχει ανάγκη την κοινωνικοποίηση, αυτό πρέπει να γίνει με πολύ πιο οργανωμένο τρόπο από αυτό που γίνεται σήμερα, άρα η περίοδος των περιορισμών ως προς τις διαδημοτικές μετακινήσεις πρέπει να σταματήσει και να πάμε σε μια οργανωμένη πλέον και με τάξη διαδικασία εξόδου των ανθρώπων με τη βοήθεια και του καλού καιρού σε εξωτερικούς χώρους’ είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ