2.300 οι προσλήψεις αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή την Παρασκευή, θα ακολουθήσει Δ φάση γενικής αγωγής

417
0
(0)

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν οι προσλήψεις περίπου 2.300 αναπληρωτών δήλωσε απόψε στο alfavita.gr ο Γ.Γ του ΥΠΑΙΘ κ. Αλέξανδρος Κόπτσης

Παράλληλα, η υφυπουργός Παιδείας Ζ. Μακρή δήλωσε επισήμανε πως θα υπάρξει και άλλη Φάση προσλήψεων (Δ΄ φάση) στη Γενική Εκπαίδευση.

Για τη Δ φάση προσλήψεων ζητήθηκαν τα κενά από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις έως τις 21/11/2022. Πιθανή ημερομηνία προσλήψεων η Παρασκευή 25/11/2022.

Να σημειώσουμε ότι μέχρι τώρα έχουν κληθεί περισσότεροι από 50.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για να καλύψουν τα κενά στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ωστόσο, υπάρχουν εκατοντάδες παραιτήσεις καθώς οι κακές συνθήκες εργασίας, οι χαμηλοί μισθοί και η αδυναμία εύρεσης στέγης ειδικά στις τουριστικές περιοχές, δημιουργούν ανυπέρβλητα προβλήματα.

Να σημειώσουμε επίσης ότι ο αριθμός 2.300 που είναι για πρόσληψη την Παρασκευή μπορεί και πάλι να μην συμπληρωθεί, πράγμα που έγινε και στις προσλήψεις της Γ΄φάσης Γενικής Εκπαίδευσης.

Μείον 455 προσλήψεις λόγω “ελλείψεων” αναπληρωτών στους πίνακες!

Να θυμίσουμε ότι το υπουργείο Παιδείας, για την Γ΄ Φάση προλήψεων είχε πάρει έγκριση πιστώσεων για την πρόσληψη 2.708 αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Ωστόσο όταν το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Παιδείας “έτρεξε” για να αναζητήσει από τους πίνακες τις αντίστοιχες ειδικότητες, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν υποψήφιοι εκπαιδευτικοί.

Η έλλειψη υποψηφίων εκπαιδευτικών αφορούσε παραμεθόριες περιοχές και νησιωτικές περιοχές (εκεί που για να επιβιώσει στοιχειωδώς κανείς ενοικιάζοντας κατοικία χρειάζεται ενάμιση μισθός) και ειδικότητες κυρίως Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Γι αυτό το λόγο το υπουργείο στην Γ΄ φάση ανακοίνωσε 2.253 προσλήψεις εκπαιδευτικών και όχι 2.708, όπως προέβλεπε η αρχική έγκριση πιστώσεων.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Αριθμός ψήφων: 0

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ