15.000 μόνιμοι διορισμοί σε ένα έτος δεν είναι ούτε υπερβολή, ούτε πολυτέλεια. Πότε κλείνουν φέτος τα σχολεία

350
0
()

ΠΑΣΑΔ 7/5/2021: Όταν το Υπουργείο δικαιώνει τις προβλέψεις μας.

“…Εμείς ζητήσαμε και ζητάμε 15.000 μόνιμους διορισμούς στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, διότι όπως αιτιολογούμε και αποδεικνύουμε τα κενά για τα οποία έγινε η πρόβλεψη το ’18 δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα του ’21.

Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση τον επόμενο Ιούνιο θα έχει  πάνω από 9.000 οργανικά κενά, πράγμα το οποίο γνωρίζει το Υπουργείο …”

Σύμφωνα με τα κενά για μετατάξεις που επισήμως δόθηκαν, 15.700 είναι τα οργανικά κενά στην εκπαίδευση!

9.945 οργανικά κενά στην Πρωτοβάθμια και 5.760 κενά στη Δευτεροβάθμια!

Επαναλαμβάνουμε ότι οι 10.500 μόνιμοι διορισμοί το 2021 δεν είναι  ούτε υπερβολή ούτε πολυτέλεια!

Είναι υπευθυνότητα, σοβαρότητα, αίσθημα ευθύνης και τήρηση των όσων επισήμως έχουν ειπωθεί από την κυβέρνηση δια στόματος Υπουργού Παιδείας και έχουν ψηφιστεί στην κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της Υπουργού Παιδείας και λογική απέναντι στον πολίτη που ζητά μόνιμο και σταθερό προσωπικό στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια για τα παιδιά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  70.000 ραντεβού για εμβολιασμό έκλεισαν σε μισή ημέρα όσοι είναι 25-29 ετών. Σε 10 ημέρες οι εμβολιασμοί κατ' οίκον

ΠΑΣΑΔ

οργανικά κενά
Για το άνοιγμα Δημοτικών, Γυμνασίων και φροντιστηρίων, αλλά και για τη λήξη της σχολικής χρονιάς μίλησε η Ζέττα Μακρή, ξεκαθαρίζοντας ότι «οι υπόλοιπες βαθμίδες ανοίγουν με τις ίδιες προϋποθέσεις που άνοιξαν τα Λύκεια».

Παράλληλα επανέλαβε πως «οι εκπαιδευτικοί που δεν κάνουν self test, θα έχον κυρώσεις, ακόμα και μείωση μισθού», τονίζοντας ωστόσο ότι «μέχρι στιγμής δεν υπήρξε περίπτωση εκπαιδευτικού που προσήλθε στο σχολείο χωρίς self test». «Οι κυρώσεις αφορούν όλους τους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα», ξεκαθάρισε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες απαντώντας για το τι θα γίνει σε περίπτωση που κάποιοι αρνηθούν να κάνουν το self test, η κα. Μακρή άφησε αιχμές μέχρι και για οριστική παύση των εκπαιδευτικών από την εργασία τους.

Συγκεκριμένα είπε πως «αν κάποιος εκπαιδευτικός αρνηθεί να κάνει το διαγνωστικό τεστ, τότε υπάρχει ρητή πρόβλεψη να υπάρχουν πειθαρχικές ποινές που προβλέπουν από έγγραφη επίπληξη μέχρι μείωση μισθού ή οριστική αποβολή».

Για τα φροντιστήρια είπε ότι θα ανοίξουν μόνο για τους μαθητές που θα συμμετάσχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών θα ανοίξουν για όσους δίνουν εξετάσεις γλωσσομάθειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Την επόμενη εβδομάδα παίρνουν σειρά για εμβολιασμό οι 18-24 ετών. Γάμοι και δεξιώσεις μόνο με... καθήμενους

Πότε κλείνουν τα σχολεία

Τέλος, για τη λήξη της σχολικής χρονιάς και την έναρξη του νέου έτους, ξεκαθάρισε ότι τα Λύκεια που παραμένουν ανοιχτά από τις 12 Μαΐου θα κλείσουν στις 11 Ιουνίου, καθώς οι Πανελλήνιες για τα ΓΕΛ ξεκινούν στις 14 του ίδιου μήνα και για τα ΕΠΑΛ στις 15.

Την ίδια ημέρα θα κλείσουν και τα Γυμνάσια που ανοίγουν την Δευτέρα 10 Μαΐου.

Νηπιαγωγεία και Δημοτικά, ανοίγουν επίσης στις 10 Μαΐου και θα κλείσουν στις 25 Ιουνίου.

Η υφυπουργός Παιδείας, ξεκαθάρισε ότι τα σχολεία δεν πρόκειται να ξανανοίξουν πριν από τον Σεπτέμβρη, όμως τόνισε πως ακόμα δεν έχει αποφασιστεί η σχετική ημερομηνία.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ