1.605 νέα κρούσματα και 10 νέοι θάνατοι. 176 οι διασωληνωμένοι. Το σχέδιο για φθινόπωρο και χειμώνα

18
0
()

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.605, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στο «κόκκινο» παραμένει και την Κυριακή η Αττική, καθώς από τα  νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο ο ΕΟΔΥ οι 453 μολύνσεις εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο. Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 161 νέες μολύνσεις. 226 οι νέες μολύνσεις στην Κρήτη.

Αναλυτικότερα τα κρούσματα στις περιφερειακές ενότητες που ανήκουν στην Αττική:

Ανατολική Αττική: 57 κρούσματα

Βόρειος Τομέας Αθηνών: 62 κρούσματα

Δυτική Αττική: 13 κρούσματα

Δυτικός Τομέας Αθηνών: 69 κρούσματα

Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 138 κρούσματα

Νήσων: 7 κρούσματα

Νότιος Τομέας Αθηνών: 53  κρούσματα

Πειραιώς: 54 κρούσματα

Τα κρούσματα στην Κρήτη: 

Ρέθυμνο: 41

Λασίθι: 11

Ηράκλειο: 90

Χανιά: 84

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 494.907 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 155 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.806 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 10, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.975 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 176 (64.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 83.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.808 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 163 (ημερήσια μεταβολή +7.95%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 172 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων). 

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 10, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.975 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 176 (64.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 83.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.808 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 163 (ημερήσια μεταβολή +7.95%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 172 ασθενείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αναζητούνται 1.000.000 εμβολιασμοί ακόμα σε πολίτες άνω των 50 ετών για να περιοριστεί το ιικό φορτίο

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).  

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.  

«Γραμμή» για την πλήρη «επιστροφή» των εμβολιασμένων σε συνθήκες κανονικότητας και την επιβολή «φίλτρων» στους ανεμβολίαστους για τις κοινωνικές και επαγγελματικές τους δραστηριότητες -ώστε να αναχαιτιστεί η πανδημία και οι μεταλλάξεις- υιοθετεί -ως φαίνεται- το Μέγαρο Μαξίμου, με στόχο την εφαρμογή της από τις αρχές του φθινοπώρου.

Αντί το Μέγαρο Μαξίμου να επεκτείνει σε αυτήν τη φάση τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους εκπαιδευτικούς, όπως ανέμεναν πολλοί, επιλέγει το… πλάνο που ακολουθούν και άλλες χώρες της Ευρώπης και που «θέλει» να «ανοίγουν τα πάντα για τους εμβολιασμένους», αλλά να διατηρείται ο έλεγχος για τους ανεμβολίαστους με συγκεκριμένες… δικλείδες ασφαλείας.

Δηλαδή, το Μέγαρο Μαξίμου δίνει χρόνο στον χρόνο, προκειμένου να τεστάρει τους εμβολιαστικούς ρυθμούς εντός του Αυγούστου, αλλά ταυτόχρονα εξετάζει τη συγκρότηση ενός πλάνου με αρκετά «φρένα» στην καθημερινότητα και όχι μόνο όλων όσοι παραμένουν ανεμβολίαστοι, παρά τη δυνατότητα που υπάρχει πλέον και για τις μικρότερες ηλικίες.

Έγκυρες πληροφορίες, για παράδειγμα, αναφέρουν ότι ωριμάζει η σκέψη κυβερνητικών παραγόντων για την επιβολή εργαστηριακού ή rapid τεστ για τους ανεμβολίαστους προκειμένου να μπουν σε εσωτερικούς χώρους σε καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας, αλλά και σε δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις. Η «τάση» αυτή συνοδεύεται και από την πρόβλεψη ότι το κόστος των τεστ θα αφορά στην τσέπη των ανεμβολίαστων, που έχουν σε κάθε περίπτωση τη δυνατότητα να εμβολιαστούν εδώ και μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Την Τετάρτη οι αναρτήσεις των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ. Πληρωμή 1ης και 2ης δόσης τον Οκτώβριο

Είναι πασιφανής η αλλαγή της οπτικής γωνίας μέσω της οποίας η κυβέρνηση διαχειρίζεται τη σύνθετη κατάσταση. Κυβερνητικό στέλεχος υποστηρίζει ότι το σύνολο των αποφάσεων θα ληφθεί εντός του Αυγούστου κι ότι θα προηγηθεί η μελέτη των προτάσεων που θα καταθέσει η Επιτροπή των ειδικών.

Το σίγουρο είναι ότι οι ειδικοί επιστήμονες της Επιτροπής και ως εκ τούτου και οι κυβερνητικοί παράγοντες δεν στέκονται πλέον ιδιαίτερα μόνο στην αύξηση των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα». Εξετάζουν αναλυτικά όλα τα άλλα δεδομένα και βέβαια την επιβάρυνση που δέχεται κάθε «στιγμή» το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Τα στοιχεία που καταγράφονται από τη μελέτη αυτή δείχνουν ότι είναι διαφορετικού τύπου πλέον -παρά την αύξηση των κρουσμάτων- η επιβάρυνση στο σύστημα Υγείας. Ωστόσο, εξακολουθούν να ανησυχούν, όπως και σε όλες τις άλλες χώρες, λόγω της υπερμεταδοτικότητας του στελέχους «Δέλτα» και της πρόβλεψης ότι θα «χτυπήσει» κυρίως τους ανεμβολίαστους.

Ενθαρρυντικό σήμα χαρακτηρίζουν οι κυβερνητικοί το ότι μέσα στην περασμένη εβδομάδα οι πλήρως εμβολιασμένοι ξεπέρασαν τα πέντε εκατομμύρια, ενώ καταγράφηκαν 10 εκατομμύρια εμβολιασμών. Με τα διάφορα μέτρα και «φρένα» στους ανεμβολίαστους θα ασκηθεί πίεση ώστε να προσέλθουν ακόμη και εντός του Αυγούστου στα εμβολιαστικά κέντρα ανά την Ελλάδα;

Αυτός είναι ο κεντρικός στόχος του Μεγάρου Μαξίμου, που συνεχίζει να επενδύει στην επιχείρηση της πειθούς, ώστε να εμβολιαστούν μέχρι το φθινόπωρο πολίτες όλων των ηλικιακών κατηγοριών που μέχρι τώρα διατηρούσαν επιφυλάξεις.

Σε κάθε περίπτωση, το κυβερνητικό επιτελείο έχει συγκροτήσει διάφορα εναλλακτικά σενάρια για την αντιμετώπιση της κατάστασης προς τον φετινό χειμώνα, ειδικά μετά την επιστροφή των εκδρομέων από τα νησιά στο λεκανοπέδιο, τη Θεσσαλονίκη και τα μεγάλα αστικά κέντρα.

«Δεν θα επιστρέψουμε ποτέ σε γενική καραντίνα», εξηγούν αρμόδια κυβερνητικά στελέχη προαναγγέλλοντας πακέτο νέων κανόνων για τη διαχείριση της πανδημίας από το φθινόπωρο προς τον χειμώνα.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ