Όχι άλλα εγκ-Λύματα στον Δήμο Μαρκοπούλου

281
0
()

Την απόφαση της ΕΥΔΑΠ να μεταφέρει τα λύματα του Δήμου Σαρωνικού στο ΚΕΛ Κορωπίου-Παιανίας με απόληξη τη θαλάσσια περιοχή της Χαμολιάς, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η πρωτοβουλία πολιτών του Δήμου Μαρκοπούλου.

Αναλυτικά:

Προς την Κοινή Γνώμη

Εμείς οι Δημότες και κάτοικοι του Δήμου Μαρκοπούλου, βιώνουμε μία πρωτοφανή κατάσταση και είμαστε θεατές σε ένα θέατρο παραλόγου, βάσει -όπως φαίνεται- ενός καλά οργανωμένου σχεδίου που αν δεν αποτραπεί, σαν αποτέλεσμα θα έχει την περαιτέρω περιβαλλοντική επιβάρυνση του Δήμου μας και των παραλιών του.

Στα όρια του Δήμου μας, έχει προγραμματιστεί η λειτουργία του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Κορωπίου Παιανίας. Αυτό το ΚΕΛ σχεδιάστηκε για να υποδεχθεί τα λύματα από τους Δήμους Κορωπίου και Παιανίας, ενώ η απόληξη των επεξεργασμένων λυμάτων θα πραγματοποιείται στην θαλάσσια περιοχή της Χαμολιάς, εντός του Δήμου Μαρκοπούλου.

Στον παραπάνω σχεδιασμό, συμφώνησε και ο Δήμος Μαρκοπούλου για να διευκολύνει το μεγάλο πρόβλημα της αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική.

Κόντρα σε κάθε προγραμματισμό, σχεδιασμό και λογική όμως, η ΕΥΔΑΠ ως φορέας διαχείρισης του Συστήματος Συλλογής, Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων, αποφάσισε, παρά την αντίθεση του Δήμου Μαρκοπούλου, να προσθέσει και να μεταφέρει τα λύματα του Δήμου Σαρωνικού στο ΚΕΛ Κορωπίου Παιανίας, επιβαρυντικά βέβαια στην απόληξη της θαλάσσιας περιοχής της Χαμολιάς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Τι έφεραν οι νέες αντικειμενικές αξίες σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη. Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες ο ΕΝΦΙΑ 2022

Δηλαδή η ΕΥΔΑΠ προκρίνει ως «καλύτερη λύση» για τα λύματα της Αναβύσσου, να ταξιδεύουν από τη μία άκρη της Αττικής στην άλλη και αντί να πέσουν σε κάποια απόληξη του Σαρωνικού, να πέσουν στον Ευβοϊκό κόλπο! Προφανώς και η αιτία δεν είναι άλλη, από την εξυπηρέτηση πολιτικής σκοπιμότητας που θέλει τον Σαρωνικό να επιβαρύνει τον Ευβοϊκό κόλπο και τις θάλασσες του Δήμου Μαρκοπούλου! Και βεβαίως εξυπηρέτηση εργολαβικών συμφερόντων!

Θέση μας ήταν και είναι, ο κάθε Δήμος να αναλάβει το βάρος της δικής του ανάπτυξης ή έστω με συνεργασίες που θα βασίζονται σε αρχές και αξίες και που θα διέπονται από δίκαιη κατανομή βαρών, σεβασμό και ειλικρίνεια. Όταν ένας Δήμος ή μία περιοχή καταλήγουν να γίνουν η αποθήκη των λυμάτων όλης της Ανατολικής περιοχής, οι παραπάνω αρχές και αξίες παύουν να ισχύουν και η Αντίσταση παίρνει τον λόγο.

Απαιτούμε:

-Από την ΕΥΔΑΠ να πάρει πίσω κάθε σχεδιασμό που επιβαρύνει περαιτέρω το ΚΕΛ Κορωπίου-Παιανίας και την απόληξη της Χαμολιάς, εκτός των λυμάτων των Δήμων Κορωπίας και Παιανίας και φυσικά του Δήμου Μαρκοπούλου (συμπεριλαμβανομένου όλων των περιοχών του Πόρτο Ράφτη). -Εκπόνηση μελετών για την ελαχιστοποίηση του όγκου του εκβαλλόμενου υγρού στη θάλασσα και την εκμετάλλευσή του σε διαδικασίες έργων κοινής ωφέλειας (άρδευση, υδροηλεκτρισμός, κ.α.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Πως θα έχουν δωρεάν πρόσβαση οι μαθητές του Δήμου Μαρκοπούλου στη Δημοτική Πλαζ Αυλακίου (28/6-2/7)

Καλούμε:

-Τους Δημότες και κατοίκους των περιοχών του Δήμου Μαρκοπούλου και κάθε φίλο, να δημιουργήσουν εστίες Αντίστασης και Ενημέρωσης, κατά αυτού του περιβαλλοντικού εγκλήματος που απορρέει από ξεκάθαρη πολιτική σκοπιμότητα. Να είμαστε όλοι σε επικοινωνία και εγρήγορση.

-Τη Διοίκηση του Δήμου Μαρκοπούλου να στηρίξει τον αγώνα μας με κάθε τρόπο και μέσο, μέχρι να ακυρωθούν τα σχέδια αυτών που θέλουν την πλήρη υποβάθμιση του Δήμου μας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΚΕΛ ΚΟΡΩΠΙΟΥ-ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΜΕ ΑΠΟΛΗΞΗ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΧΑΜΟΛΙΑΣ
#egkLYMATAmarkopoulo

Όχι άλλα εγκ-Λύματα στον Δήμο Μαρκοπούλου (Page)

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ