Χαρδαλιάς – Η μετάδοση δεν θα καλύπτει την εξέταση μαθητή, θα είναι μόνο για την παράδοση του μαθήματος

8109
2.6
(8)

«Είναι αυτονόητο ότι η πολιτεία πρέπει να φροντίσει να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση όσοι μαθητές δεν μπορούν να παραβρεθούν στο σχολείο», είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χαρδαλιάς για την επαναλειτουργία γυμνασίων και του υπόλοιπου λυκείου από τη Δευτέρα (18/5).

Όπως είπε «συνοπτικά έχει απενεργοποιηθεί η δυνατότητα καταγραφής, αποθήκευσης ήχων και εικόνας. Ο σύνδεσμος για τις ψηφιακές αίθουσες από τον εκπαιδευτικό αποκλειστικά στους μαθητές και οι ψηφιακές αίθουσες είναι κλειδωμένες με έλεγχο εισόδου αποκλειστικά από τον ή την εκπαιδευτικό. Σε περίπτωση που αποφασιστεί η μετάδοση ήχου και εικόνας, θα φαίνεται μόνο ο εκπαιδευτικός ή ο πίνακας. Η μετάδοση καλύπτει την παράδοση του μαθήματος και όχι τυχόν εξέταση των μαθητών».

enikos.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 2.6 / 5. Αριθμός ψήφων: 8

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πρακτικά αδύνατο αυτό που προτείνεται. Το μάθημα δεν είναι χωρισμένο σε δύο ευδιάκριτες φάσεις “εξέτασης” και “παράδοσης”. Η λεγόμενη “παράδοση” του μαθήματος περιλαμβάνει διάδραση, δεν είναι ο καθηγητής που μιλάει και οι μαθητές που ακούνε σιωπηλοί. Υπάρχει πάντα συζήτηση, ερωταπαντήσεις, σχόλια από τους μαθητές. Εκτός αυτού καθ΄όλη τη διάρκεια του μαθήματος μπορεί να προκύψει αυθόρμητα και απροειδοποίητα κάποιο σχόλιο, κάποια διένεξη, ακόμα και κάποια αναφορά σε προσωπικό ή οικογενειακό θέμα του ανήλικου μαθητή. Δεν πρέπει να επιτρέπεται η αναμετάδοση μέσα από την τάξη. Επιπλέον ο μαθητής δεν έχει κάτι να κερδίσει από την παθητική παρακολούθηση ενός πλάνου μέσα από την τάξη με ήχο αμφίβολης ποιότητας μιας και δεν θα ακούγεται ένα άτομο μόνο. Η διαδικασία αυτή δεν προσφέρει στον μαθητή που παρακολουθεί την απαραίτητη διάδραση. Είναι αδύνατον για τον εκπαιδευτικό να συνδιαλέγεται ταυτόχρονα με τους μαθητές της τάξης και τους μαθητές που παρακολουθούν από το σπίτι. Χίλιες φορές πιο αποτελεσματική η συνέχιση με τους μαθητές που απουσιάζουν της ασύγχρονης ή και σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που υλοποιούνταν έως τώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ