Φοιτήτριες καταγγέλλουν καθηγητή μαιευτικής για σεξουαλική παρενόχληση

30
0
()

Άλλη μια υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης σοκάρει τη Θεσσαλονίκη.

Πρώην φοιτήτριες του Τμήματος Μαιευτικής και πελάτισσες γυναικολόγου και καθηγητή στο ΑΤΕΙΘ (νυν ΔΙ.ΠΑ.Ε.) καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον ίδιο. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται μάλιστα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης συγκέντρωση αλληλεγγύης.

Όλα άρχισαν τον Σεπτέμβριο του 2020, έπειτα από συνεντεύξεις φοιτητριών σε διαδικτυακά μέσα, που αφορούσαν σε καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης. Βέβαια, τα πρώτα περιστατικά χρονολογούνται αρκετά χρόνια νωρίτερα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, σε αυτά εμπλέκεται ο καθηγητής μαιευτικής που παράλληλα ασκεί το επάγγελμα του ιδιώτη γυναικολόγου γιατρού στην πόλη. Οι πρώην φοιτήτριες καταγγέλλουν ότι ο εν λόγω καθηγητής προσέγγιζε σπουδάστριες και τις απομόνωνε στο ιδιωτικό ιατρείο του.

Συγκεκριμένα, για να το πετύχει αυτό χρησιμοποιούσε διάφορες προφάσεις, όπως η παροχή δωρεάν γυναικολογικών εξετάσεων, βοήθεια με τα μαθήματα καθώς και την εκπαιδευτική κατάρτιση των φοιτητριών. Όπως καταγγέλλουν οι ίδιες, η προσέγγισή του στη συνέχεια παρέκκλινε από τον αρχικό σκοπό της επίσκεψης, παραβαίνοντας κατά τη διάρκεια της γυναικολογικής εξέτασης το ιατρικό πρωτόκολλο και προσβάλλοντας τη γενετήσια αξιοπρέπεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  10.783 νέες μολύνσεις, 95 θάνατοι, 680 οι διασωληνωμένοι. Η κατανομή. Αυξάνονται οι σκληροί δείκτες

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ