Υπό συζήτηση κυλιόμενο ωράριο στα σχολεία. Αρχές Οκτωβρίου Γ φάση προσλήψεων και τριμηνίτες αναπληρωτές

991
5
(1)

«Τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η γ΄φάση πρόσληψης αναπληρωτών», ενημέρωσε η υφυπουργός Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη, το πρωί της Κυριακής, στην εκπομπή του ANT1 TV Πρωινοί Τύποι.

Για τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις στα σχολεία η υφυπουργός Παιδείας επισήμανε ότι πρώτη φορά έχουν γίνει συνολικά 32.000 προσλήψεις αρχές Σεπτέμβρη.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι έχουν κατατεθεί δυο διατάξεις για την τρίτη φάση πρόσληψης εκπαιδευτικών τον Οκτώβριο, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά.

Για τις αίθουσες διδασκαλίας

«Το έχουμε πει πολλές φορές είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν αίθουσες», τόνισε για μια ακόμη φορά η υφυπουργός Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη, το πρωί της Κυριακής, στην εκπομπή του ANT1 TV  Πρωινοί Τύποι.

Η υφυπουργός όμως ερωτήθηκε συγκεκριμένα για  την τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε ήδη υπάρχουσες κενές αίθουσες, έτσι ώστε να μειωθεί ο αριθμός μαθητών, αίθουσες οι οποίες υπάρχουν σε πολλά σχολεία περιοχής της Αθήνας σύμφωνα με το ρεπορτάζ  των δημοσιογράφων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Έρχεται νέο νομοσχέδιο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο

Μάλιστα στην εκπομπή παρουσιάστηκε και σχετικό αίτημα συλλόγου Διδασκόντων σχολικής μονάδας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προς την οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, για σπάσιμο των πολυπληθών τμημάτων του σχολείου  για το οποίο δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση.

Η υφυπουργός απάντησε ως εξής: «μιλάμε για περιπτώσεις, δεν  μιλάμε για το όλον, είναι ένα   ζητήματα υπηρεσιακό το όποιο πρέπει να λυθεί ,προφανώς όχι στο δημόσιο διάλογο αλλά υπηρεσιακά με την οικεία διεύθυνση».

Σχετικά με τις καταλήψεις η κ. Ζαχαράκη σημείωσε πως στον διάλογο έχουν εμπλακεί ενεργά οι εκπαιδευτικοί, τονίζοντας πως είναι σημαντικό όταν αντιπαραθέτουμε ορθά επιχειρήματα. Ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχει μια εξομάλυνση ως προς το θέμα με τον κορονοϊό και περισσότερα παιδιά πηγαίνουν σχολείο. «Οι μάχες δίνονται με ανοιχτά σχολεία», υπογράμμισε.

Αναφερόμενη στο κυλιόμενο ωράριο η κ. Ζαχαράκη είπε ότι προς το παρόν δεν έχει συζητηθεί, ωστόσο είπε πως αν διαμορφωθούν οι συνθήκες λόγω κορονοϊού θα συζητηθεί. «Είναι ανοικτό το θέμα για κυλιόμενο ωράριο αν μας πουν οι ειδικοί», σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Μάσκες για έως και 8 συνεχόμενες ώρες στα σχολεία από Δευτέρα. Αναμένει οδηγίες το Υπουργείο από τους ειδικούς

Τέλος ανέφερε ότι μέχρι αύριο στις 12.00 το μεσημέρι οι αναπληρωτές που είναι εγγεγραμμένοι στους πίνακες μπορούν να δηλώνουν ενδιαφέρον για τριμηνιαίες κατ’ ελάχιστον συμβάσεις ώστε να είναι σε αναμονή για να καλυφθούν κενά που θα προκύψουν από απουσίες εκπαιδευτικών λόγω κορονοϊού.

 

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Αριθμός ψήφων: 1

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ