Τσιόδρας – Όσα παιδιά έχουν ευπαθή άτομα στο σπίτι με δήλωση να μην πάνε σχολείο. Πως θα γίνουν οι εξετάσεις στα σχολεία

2073
Δείτε όλες τις ειδήσεις του porto-rafti.gr και στο TWITTER κάντε κλικ στον σύνδεσμο: twitter.com/GrRafti
2.5
(2)

Με μια απλή δήλωση ο γονέας μπορεί να δηλώνει το πρόβλημα ώστε να μην πάει το παιδί σχολείο, τονίζει ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας

Να αποφεύγουν οι μαθητές που έχουν στο περιβάλλον τους άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας να πηγαίνουν στο σχολείο. Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, αναφορικά με την επανέναρξη των μαθημάτων σε Α’ και Β’ Λυκείου και στο Γυμνάσιο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας επεσήμανε ότι αυτό που ενδιαφέρει την επιτροπή των ειδικών είναι η προστασία των ατόμων με προβλήματα υγείας, καθώς και γενικά τις ευπαθείς ομάδες. «Με αυτό το πνεύμα προχωράμε», τόνισε.

Επιπλέον σημείωσε ότι αν υπάρχει στο σπίτι άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, σε συνεννόηση με το γιατρό και με μια απλή δήλωση, ο γονέας μπορεί να δηλώνει το πρόβλημα, χωρίς να παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα, ώστε να μην πάει το παιδί σχολείο. Όμως θα πρέπει το ίδιο να προσέχει και τις επαφές του στον κοινωνικό περίγυρο εκτός σχολείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Εγκληματική ενέργεια και όχι ιατρικό λάθος λέει η μητέρα της 23χρονης που πέθανε μετά από επέμβαση ρουτίνας

Ο κ.Τσιόδρας έκανε λόγο για συνέχιση της μάθησης με σκοπό την προστασία της ψυχικής υγείας του παιδιού.

Πως θα γίνουν οι εξετάσεις

Με κοινή Υπουργική απόφαση καθορίζεται ο τρόπος διεξαγωγής κάθε είδους εξετάσεων σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία

1. Ο τρόπος διεξαγωγής των κάθε είδους εξετάσεων, πλην των πανελλαδικών, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία και λοιπές εκπαιδευτικές δομές αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων,για το τρέχον σχολικό έτος, λόγω του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με την από 13.5.2020 γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ορίζεται ως εξής:

Α. Τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των μαθητών και μεταξύ των μαθητών και των εξεταστών εντός αίθουσας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Β. Προαιρετική χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας.

Γ. Αποφυγή συγχρωτισμού.

Δ. Καλή υγιεινή των χεριών με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα.

Ε. Εξασφάλιση επαρκούς φυσικού αερισμού των αιθουσών και μη χρήση ανεμιστήρων ή κλιματιστικών σύμφωνα με την από 23.4.2020 και με αριθμ. πρωτ. Δ1 (δ)/ΓΠ οικ. 26635 εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής του Υπουργείου Υγείας και την από 13.5.2020 εισήγηση της 47ης συνεδρίασης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ποιες παραλίες της Ανατολικής Αττικής είναι κατάλληλες και ποιες ακατάλληλες. Μία ακατάλληλη στο Πόρτο Ράφτη

2. Δεδομένου του γεγονότος πως σε ορισμένες εκ των ανωτέρω εξετάσεων ακολουθείται συγκεκριμένος τρόπος διεξαγωγής με ξεχωριστά στάδια, οι διοργανωτές αυτών οφείλουν να ακολουθήσουν τις οδηγίες της παρούσας σε όλα τα στάδια.

3. Σύμφωνα με την από 13.5.2020 γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονωϊού COVID-19, επιτρέπεται η συμμετοχή στις εξετάσεις αυτές των μαθητών όλων των βαθμίδων, συμπεριλαμβανομένων και μαθητών δημοτικών σχολείων, με την πιστή εφαρμογή των ανωτέρω μέτρων προφύλαξης.

4. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων εφαρμόζεται η απαγόρευση λειτουργίας κυλικείων των σχολικών μονάδων, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου τρίτου της υπ΄ αριθμ. 51888/ΓΔ4/06-05-2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Εσωτερικών «Τρόπος επαναλειτουργίας σχολικών μονάδων μετά τη λήξη της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας τους» (Β΄ 1739).

Διαβάστε εδώ το ΦΕΚ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 2.5 / 5. Αριθμός ψήφων: 2

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ