Τρίτη ή Τετάρτη η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων και των μέτρων

971
0
()

Πότε θα γίνει η συνεδρίαση των ειδικών για το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων

Τέλος στο αλαλούμ με το άνοιγμα των σχολείων, μπήκε την Πέμπτη, αφού μετά από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις της Επιτροπής, αλλά και συνεχείς δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, αποφασίστηκε ότι δημοτικά και νηπιαγωγεία θα ανοίξουν σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Πλέον, τα βλέμματα στρέφονται στο γυμνάσιο και το λύκειο, οι μαθητές των οποίων καλούνται να συνεχίσουν την τηλεκπαίδευση και θα περιμένουν να μάθουν την επόμενη εβδομάδα αν και πότε θα επιστρέψουν και εκείνοι στα θρανία.

Μάλιστα, στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί η Γ’ λυκείου, οι μαθητές της οποίας θα κληθούν να δώσουν Πανελλήνιες στο σε περίπου τέσσερις μήνες.

Προβληματισμός για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων

Πάντως, όσον αφορά στο άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων, υπάρχει έντονος προβληματισμός.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, οι μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου θα πρέπει να παραμείνουν σπίτι για τουλάχιστον μια εβδομάδα ή ακόμα και δέκα ημέρες.

Ο λόγος είναι, σύμφωνα με τους επιστήμονες της χώρας μας, ότι θέλουν να περάσουν οι μέρες και να έχουν περισσότερα στοιχεία στα χέρια τους, αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Υπογράφτηκε πενταετής συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, την συνόδευε σημαντική επιστολή Άντονι Μπλίνκεν

Σύμφωνα με τον Καθηγητή κον Τσακρή 

Γυμνάσια – Λύκεια – Λιανεμπόριο

«Δεν θέλει η οικονομία τα πισωγυρίσματα, όλα πρέπει να γίνουν βήμα – βήμα το ίδιο ισχύει και για τα σχολεία, παρότι ήταν επιτυχής η λειτουργιά τους την πρώτη περίοδο του φθινοπώρου» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακρή ένα πιθανό σενάριο που αναμένεται να εξετάσει η επιτροπή είναι να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια τέλος Ιανουαρίου, τουλάχιστον, και λιανεμπόριο τουλάχιστον μια έβδομα μετά.

Γιαμαρέλλου

Θα γίνεται τεστ στους μαθητές της Γ΄Λυκείου

«Η Γ’ Λυκείου είναι ενήλικα παιδιά, συμπεριφέρονται όπως όλοι μας, και για αυτά αντιμετωπίζουμε το θέμα της πιθανής διασποράς του ιού. Επειδή αυτά τα παιδιά είναι σε μια κρίσιμη θέση γιατί πρέπει να δώσουν εξετάσεις, είναι επόμενο να θέλουμε κάπως να τα βοηθήσουμε.

Αποφασίστηκε ότι θα έχουν δυνατότητα να γίνεται τεστ όποτε το ζητήσουν και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα μπορεί να αποφασιστεί και να γίνεται κατά διαστήματα κανονικό τεστ. Έχουμε κουβεντιάσει πολύ για την Γ’ Λυκείου.

Δεν έχει αποφασιστεί κάτι ακόμα. Θα περιμένουμε και τα επιδημιολογικά δεδομένα, η εβδομάδα που έχουμε μπροστά μας είναι κρίσιμη, γιατί θα δούμε τι κάναμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αντιεξουσιαστές πήγαν να αναγείρουν αυθαίρετο κτίσμα μέσα στο Ε.Μ.Π. για να το κάνουν "στέκι".

Υπάρχει πιθανότητα η Γ’ Λυκείου να ανοίξει πριν τις υπόλοιπες τάξεις. Για να ξέρουμε τι διασπορά έχει γίνει από ένα γεγονός με συνωστισμό, πρέπει να περάσουν 15 ημέρες», είπε η κ. Γιαμαρέλλου αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων.

Για τις κόκκινες περιοχές

«Για τα σχολεία στις κόκκινες περιοχές κουβεντιάσαμε εχτές στην επιτροπή. Λάβαμε υπόψιν μας ότι επιδημιολογικά η διασπορά δεν είναι διάχυτη. Δεν είναι όλος ο Ασπρόπυργος ή όλη η Κοζάνη. Είναι σε συρροές, για αυτό είπαμε ότι και εκεί θα ανοίξουν τα δημοτικά, και οι βρεφονηπιακοί και τα ειδικά σχολεία τη Δευτέρα», πρόσθεσε η κ. Γιαμαρέλλου αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων από Δευτέρα και στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας.

Η εν λόγω συνεδρίαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί Τρίτη ή Τετάρτη, οπότε και θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ