Το facebook κατέβασε αναρτήσεις και διαφημίσεις του Ντόναλντ Τραμπ. Δείτε τον λόγο

46
1
(1)

Η εταιρεία Facebook ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέβασε αναρτήσεις και διαφημίσεις της ομάδας της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ καθώς αυτές παραβίαζαν την πολιτική της εταιρείας κατά του οργανωμένου μίσους.

Οι διαφημίσεις έδειχναν ένα κόκκινο ανεστραμμένο τρίγωνο με κείμενο που ζητούσε από τους χρήστες του Facebook να λάβουν μέρος σε μια συλλογή υπογραφών εναντίον της Antifa, ενός χαλαρά οργανωμένου αντιφασιστικού κινήματος.

Με tweet του σήμερα ο Τζόναθαν Γκρίνμπλατ, επικεφαλής της διεθνούς εβραϊκής μκο, Anti-Defamation League (ADL) είπε για το σύμβολο: «Οι Ναζί χρησιμοποιούσαν κόκκινα τρίγωνα για να ταυτοποιούν τα πολιτικά τους θύματα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η χρήση του για επίθεση σε πολιτικούς αντιπάλους είναι εξαιρετικά προσβλητική».

Οι διαφημίσεις στο Facebook προβάλλονταν σε σελίδες που ανήκουν στον Τραμπ και τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και εμφανίστηκαν επίσης στη σελίδα “Ομάδα Τραμπ”.

«Η πολιτική μας απαγορεύει τη χρήση ενός απαγορευμένου συμβόλου ομάδας μίσους για την ταυτοποίηση πολιτικών κρατουμένων χωρίς το γενικό πλαίσιο που καταδικάζει ή συζητά το σύμβολο», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας Facebook.

«Το ανεστραμμένο κόκκινο τρίγωνο είναι ένα σύμβολο που χρησιμοποιείται από την Antifa, οπότε συμπεριλήφθηκε σε μια διαφήμιση σχετικά με την Antifa», δήλωσε ο Τιμ Μάρτοφ, εκπρόσωπος της εκστρατείας Τραμπ.

«Να σημειώσουμε ότι το Facebook εξακολουθεί να δίνει για χρήση ένα ανεστραμμένο κόκκινο τρίγωνο εικονίδιο emoji, το οποίο μοιάζει ακριβώς το ίδιο, οπότε είναι περίεργο να στοχεύουν μόνο αυτήν τη διαφήμιση. Η εικόνα δεν περιλαμβάνεται επίσης στη βάση δεδομένων της Anti-Defamation League για σύμβολα μίσους».

Ένας εκπρόσωπος της ADL είπε ότι η βάση δεδομένων της δεν είναι μια βάση δεδομένων για ιστορικά σύμβολα των Ναζί αλλά μια βάση με σύμβολα που «χρησιμοποιείται συνήθως από τους σύγχρονους εξτρεμιστές και τους υποστηρικτές της υπεροχής των λευκών στις ΗΠΑ».

Ανέφερε επίσης ότι υπήρχαν κάποιοι antifa που έχουν χρησιμοποιήσει το κόκκινο τρίγωνο, αλλά ότι δεν ήταν ένα ιδιαίτερα κοινό σύμβολο που χρησιμοποιεί η ομάδα.

Το Facebook κατέβασε ανάρτηση για την προεκλογική εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς περιείχε ένα ναζιστικό σύμβολο. Πρόκειται για ένα ανεστραμμένο κόκκινο τρίγωνο, παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί για «καταγράφουν» τους αντιπάλους του, όπως τους κομμουνιστές.

Όπως είπε ο ιδρυτής του κοινωνικού δικτύου, Mark Zuckerberg  «η πλατφόρμα θα αποφύγει τον μετριοπαθή πολιτικό λόγο».

Αντίστοιχα, ο επικεφαλής πολιτικής ασφαλείας του Facebook, Nathaniel Gleicher, σημείωσε ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση παραβίασε την πολιτική του κατά του οργανωμένου μίσους. «Δεν επιτρέπουμε σύμβολα που εκπροσωπούν οργανώσεις ή ιδεολογίες μίσους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη, η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ είπε ότι απευθύνονταν στην ακροαριστερή ομάδα ακτιβιστών, η οποία είπε ότι χρησιμοποιεί το επίμαχο σύμβολο. «Το ανεστραμμένο κόκκινο τρίγωνο είναι ένα σύμβολο που χρησιμοποιείται από την αντιφά, οπότε συμπεριλήφθηκε σε μια διαφήμιση για το αντιφά”, υπογράμμισε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου, Tim Murtaugh. Πρόσθεσε δε ότι το Facebook χρησιμοποιεί ένα ανεστραμμένο κόκκινο τρίγωνο emoji, το οποίο μοιάζει με αυτό που έβαλε στην ανάρτησή της η ομάδα Τραμπ.

Οι αναρτήσεις, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στην πλατφόρμα σε σελίδες, που ανήκαν στον Πρόεδρο Τραμπ και τον Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, παρέμειναν αναρτημένες για περίπου 24 ώρες, ενώ είχαν προβληθεί εκατοντάδες χιλιάδες προβολές προτού καταργηθούν.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 1 / 5. Αριθμός ψήφων: 1

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ