Το ξεχασμένο τραίνο στον σταθμό Μαρκοπούλου (βίντεο)

146
Δείτε όλες τις ειδήσεις του porto-rafti.gr και στο TWITTER κάντε κλικ στον σύνδεσμο: twitter.com/GrRafti
4.4
(5)

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

πηγή https://www.ribandsea.gr/

(κλικ πάνω στις φωτογραφίες για φυσικό μέγεθος)

stathmosΚάτι με πιάνει όταν περνάω από εγκαταλελειμμένα χωριά, βυθισμένα πλοία, ανενεργούς και ξεχασμένους σιδηροδρομικούς σταθμούς. Τι βίτσιο κι’ αυτό, θα έλεγε κανείς, να μιλούν όλα αυτά στην ψυχή σου.

Μαζί σχεδόν με την εσωτερική μας «μετανάστευση» στο Κορωπί, άρχισαν και οι δικές μου εξερευνήσεις στα πέριξ. Είναι πάγια τακτική μου αυτή. Πρέπει, εκτός των άλλων, να γνωρίζω τις trainoοδούς διαφυγής σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης. Ουδείς γνωρίζει τι είδους έκτακτες ανάγκες μπορεί να τύχουν…

Έχω περάσει λοιπόν πολλές φορές απ’ το Μαρκόπουλο, καθ’ οδόν προς Πόρτο Ράφτη, Ραφήνα, Αρτέμιδα και Βραυρώνα και, περιέργως, ουδέποτε είχα προσέξει το πέτρινο κτίριο στην είσοδο του Μαρκόπουλου με την επιγραφή «Μαρκόπουλο» πάνω απ’ την είσοδό του.

traino4Το πρόσεξα όμως την τελευταία φορά που πήγαμε στη Χαμολιά, βοηθούντος και του ξαδέλφου μου Βασίλη Υφαντή. «Ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός του Μαρκόπουλου είναι», μου είπε ο ξάδελφος, και συνέχισε. «Αξίζει νομίζω να του κάνεις ένα αφιέρωμα». Δεν χρειαζόταν να μου το προτείνει ο Βασίλης. Ο ανενεργός και ξεχασμένος σιδηροδρομικός σταθμός του Μαρκόπουλου είχε ήδη κλείσει θέση στο YouTube και στην καρδιά μου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Άφθονο κέφι και χορός στην αποκριάτικη εκδήλωση των ΚΑΠΗ Δήμου Μαρκοπούλου!

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 4.4 / 5. Αριθμός ψήφων: 5

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ