Το ΚΙΝΑΛ ζήτησε επίσημα επαναφορά γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών

821
0
()

Συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε ο τομέας Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής προκειμένου να συζητήσουν για τις αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου.

Στη συνάντηση συμμετείχε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή και ο γενικός γραμματέας Αλέξανδρος Κόπτσης, ενώ από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ έλαβαν μέρος η βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου και αντιπροσωπεία της Γραμματείας του Τομέα Παιδείας.

Ειδικότερα, συζήτησαν για τις επιλογές στελεχών, την αξιολόγηση, την αυτονομία σχολικής μονάδας και την εκκλησιαστική εκπαίδευσης που αφορούν στο νομοσχέδιο «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις».

Το ΚΙΝΑΛ έθεσε το πάγιο αίτημα της επανίδρυσης του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας για τη διεξαγωγή θεσμικού διαλόγου για την Παιδεία, την επαναφορά του νομοθετικού πλαισίου για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ και θέματα συνεπειών πανδημίας στην (υπο)εκπαίδευση και υποστήριξη των μαθητών.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεσμεύθηκε για ουσιαστικό διάλογο κατά τη διάρκεια των κοινοβουλευτικών διαδικασιών συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ακυρώθηκαν από το ΣτΕ όλες οι Υπουργικές Αποφάσεις της Ζέττας Μακρή για την απαλλαγή από τα θρησκευτικά

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ