Τον Σεπτέμβριο ανοίγουν τα σχολεία στην Ιταλία, είναι υψηλός ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού

551
Δείτε όλες τις ειδήσεις του porto-rafti.gr και στο TWITTER κάντε κλικ στον σύνδεσμο: twitter.com/GrRafti
0
()

Η Ιταλία θα αρχίσει να θέτει ξανά σε λειτουργία την μεταποιητική της βιομηχανία στις 4 Μαΐου στο πλαίσιο των σχεδίων της για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχει επιβάλλει για την αναχαίτιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ενώ τα σχολεία στη χώρα θα ξανανοίξουν τον Σεπτέμβριο, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

«Αυτές τις ώρες εργαζόμαστε για να επιτρέψουμε να ξανανοίξει ένα σημαντικό μέρος των επιχειρήσεων από τον μεταποιητικό ως τον κατασκευαστικό (τομέα) στις 4 Μαΐου», δήλωσε ο Κόντε στην ιταλική εφημερίδα.

Τα μέτρα θα παρουσιαστούν το αργότερο στις αρχές της εβδομάδας, διευκρίνισε.

Η Ιταλία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επλήγη τόσο άσχημα από τον νέο κορωνοϊό και η πρώτη που επέβαλε καραντίνα στους πολίτες της τον Μάρτιο. Ο κόσμος παρατηρεί στενά τις κινήσεις της για την επανεκκίνηση της οικονομίας της την ώρα που άλλες χώρες που επλήγησαν από τον νέο κορωνοϊό έπειτα από αυτή αναλογίζονται παρόμοιες κινήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Δεύτερη ημέρα χωρίς θάνατο από COVID στην Ισπανία. 324 νέοι θάνατοι στη Βρετανία

Ο Κόντε πρόσθεσε ότι οι εταιρείες θα πρέπει να υιοθετήσουν αυστηρά μέτρα προστασίας της υγείας προτού τους επιτραπεί να ξανανοίξουν.

Ωστόσο o Ιταλός πρωθυπουργός σημείωσε ότι ορισμένες επιχειρήσεις που θεωρούνται «στρατηγικής» σημασίας, συμπεριλαμβανομένων αυτών με δραστηριότητα που είναι κυρίως προσανατολισμένη στις εξαγωγές, μπορεί να ξανανοίξουν την ερχόμενη εβδομάδα αν πάρουν την έγκριση των τοπικών αρχών.

Ο Κόντε σημείωσε τέλος ότι τα σχολεία θα ξανανοίξουν τον Σεπτέμβριο, αλλά πρόσθεσε ότι μελέτες δείχνουν ότι ο κίνδυνος μετάδοσης της Covid-19 είναι πολύ υψηλός.

Η διδασκαλία εξ αποστάσεως λειτουργεί καλά, πρόσθεσε.

cnn.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ