Τι είπε η Υπουργός για τις 10.500 μόνιμες προσλήψεις. Αύριο παρουσιάζονται οι αλλαγές για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

2132
3.4
(5)

Τι είπε η Υπουργός για τις 10.500 μόνιμες προσλήψεις. Αύριο παρουσιάζονται οι αλλαγές για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Πανελλήνιες 2021: Τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που θα ισχύσουν από τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις παρουσιάζει αύριο η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μεταξύ των οποίων είναι και η θέσπιση ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Η Νίκη Κεραμέως θα παραχωρήσει αύριο κοινή συνέντευξη τύπου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη παρουσιάζοντας επίσης το νέο σχέδιο αστυνόμευσης των ΑΕΙ που περιλαμβάνει την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας εντός των ιδρυμάτων.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις», αναμένεται να τεθεί τις επόμενες ημέρες σε δημόσια διαβούλευση .

Η υπουργός και οι νέοι υφυπουργοί Παιδείας, Ζέττα Μακρή και Άγγελος Συρίγος, θα ενημερώσουν και για άλλα θέματα εκπαιδευτικής επικαιρότητας, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης λειτουργίας των σχολείων.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους φοιτητών και καθηγητών. Πιο πρόσφατο ομόφωνο «όχι» έρχεται από τους καθηγητές του ΕΜΠ, ενώ την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου Σύλλογοι Φοιτητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ετοιμάζουν κινητοποιήσεις αντιδρώντας στο νομοσχέδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ελεύθεροι οι δύο ανήλικοι που ξυλοκόπησαν βάναυσα τον σταθμάρχη

Τι αλλάζει στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια

Αναφορικά με το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αναμένονται δύο κομβικές αλλαγές.

– Η πρώτη αφορά τη θέσπιση ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα τμήματα, η οποία θα καθορίζεται από δύο παράγοντες:

α) από το μέσο όρο των επιδόσεων όλων των υποψηφίων σε όλα τα μαθήματα κάθε επιστημονικού πεδίου

β) από συντελεστή που θα ορίζει το κάθε πανεπιστημιακό τμήμα, λίγο παραπάνω ή λίγο παρακάτω από το μέσο όρο των υποψηφίων. Το ποσοστό αυτό δεν έχει οριστεί ακόμα και αναμένεται να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Πρακτικά, αναμένεται να θεσπιστεί ένα ελάχιστο όριο εισαγωγής που θα είναι διαφορετικό σε κάθε τμήμα, αλλά και διαφορετικό κάθε χρονιά.

– Η δεύτερη αλλαγή αφορά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου που θα γίνεται σε δύο φάσεις.

Στην πρώτη, οι υποψήφιοι των πανελληνίων θα δηλώνουν συγκεκριμένο, περιορισμένο σε σχέση με σήμερα, αριθμό σχολών από μόνο ένα επιστημονικό πεδίο.

Στη δεύτερη φάση ανακοινώνονται οι επιτυχόντες. Οι υποψήφιοι που δεν κατάφεραν να «πιάσουν» το όριο εισαγωγής, θα συμπληρώνουν εκ νέου το μηχανογραφικό με τις σχολές που έμειναν κενές από τη πρώτη φάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Επέκταση των χωρικών υδάτων στην Κρήτη το επόμενο βήμα. Δικαίωμα της Ελλάδας η επέκταση στα 12 μίλια και στο Αιγαίο

Κεραμέως: Στον προϋπολογισμό του 2021 οι διορισμοί εκπαιδευτικών

Τι είπε η υπουργός Ο προϋπολογισμός του Υπουργείου για το 2021 εμπεριέχει μια καινοτομία για τα εκπαιδευτικά δεδομένα της χώρας κατά την τελευταία δεκαετία:

10.500 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στη γενική πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ενισχύουμε το δημόσιο σχολείο με ανθρώπινο δυναμικό, στηρίζουμε τη μαθησιακή διαδικασία, παρέχουμε στους εκπαιδευτικούς σταθερότητα, προοπτική και δυνατότητες επαγγελματικής ανέλιξης.

Είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε από τη προηγούμενη κυβέρνηση αλλά δεν προχώρησε.

Ειδiκότερα στη μείζονα κατηγορία 21, που αφορά σε εργαζόμενους, έχουν προβλεφθεί πιστώσεις για διορισμούς 10.500 εκπαιδευτικών.

Οι 5250 εκπαιδευτικοί αφορούν στο σχολικό έτος 2020-2021 και οι υπόλοιποι στο σχολικό έτους 2021-2022.

Οι μόνιμοι αυτοί διορισμοί έρχονται να προστεθούν στους 4.500 μόνιμους διορισμούς στη ΕΑΕ.

Επιπλέον των μόνιμων διορισμών φέτος ήταν μια χρονιά με μέγιστη στελέχωση των σχολικών μονάδων διότι προσλήφθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός αναπληρωτών των τελευταίων ετών, ξεπέρασαν τις 50000.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 3.4 / 5. Αριθμός ψήφων: 5

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ