Τι δήλωσε η “Επιχείρηση Ειρήνη” για την άρνηση της Τουρκίας να ελεγχθεί τουρκικό φορτηγό πλοίο που πήγαινε Λιβύη

19
0
()

Τι δήλωσε η “Επιχείρηση Ειρήνη” για την άρνηση της Τουρκίας να ελεγχθεί τουρκικό φορτηγό πλοίο που πήγαινε Λιβύη

Στην άρνηση της Τουρκίας προσέκρουσε ο έλεγχος της «Επιχείρησης Ειρήνη» σε τουρκικό φορτηγό πλοίο, με αποτέλεσμα η διαδικασία να ανασταλεί.

Σε ανακοίνωσή της, η Επιχείρηση Ειρήνη διευκρινίζει τι συνέβη κατά τη νηοψία στο τουρκικό πλοίο την Κυριακή το απόγευμα (22.11.2020).

Η ανακοίνωση έρχεται μετά τα πυρά τουρκικών ΜΜΕ προς τον Έλληνα διοικητή των δυνάμεων της επιχείρησης, που διεξάγεται ανοιχτά της Λιβύης, όταν γερμανική φρεγάτα εμποδίστηκε να ελέγξει ύποπτο τουρκικό πλοίο στην περιοχή.

Η «Επιχείρηση Ειρήνη» αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Χθες το απόγευμα, 22 Νοεμβρίου, η Επιχείρηση Ειρήνη επιθεώρησε το Εμπορικό Σκάφος (MV) ROSELINE A, πλοίο με τουρκική σημαία γενικού φορτίου – σε εφαρμογή των ψηφισμάτων 2292 (2016) και 2526 (2020) του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ηνωμένου Έθνους – σχετικά με τα όπλα εμπάργκο στη Λιβύη.

Το πλοίο αναχώρησε από την Γιαριμάκα (Τουρκία) στις 20 Νοεμβρίου και κατευθύνθηκε προς Μισράτα (Λιβύη).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Μείωση 44% στη θνησιμότητα με την κολχικίνη. Πρώτη (παγκόσμια) η μελέτη της Ελληνικής ομάδας GRECCO 19

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Επιχείρηση Ειρήνη(IRINI) κατέβαλε με καλή πίστη προσπάθειες να ζητήσει τη συγκατάθεση του κράτους του οποίου τη σημαία έφερε το πλοίο (σ.σ. Τουρκία).

Αφού δεν έλαβε καμία απάντηση από το κράτος αυτό, η ομάδα της Γερμανικής Φρεγάτας Αμβούργο επιβιβάστηκε στο πλοίο σε διεθνή ύδατα, περίπου 160 ναυτικά μίλια βόρεια του λιμανιού της Βεγγάζης».

«Όταν το κράτος σημαίας (σ.σ. η Τουρκία) κατέστησε σαφές ότι αρνήθηκε την άδεια επιθεώρησης του σκάφους, η επιχείρηση IRINI ανέστειλε τις δραστηριότητες κατά τις οποίες δεν βρέθηκαν στοιχεία παράνομου υλικού επί του σκάφους και το σκάφος εκκαθαρίστηκε για να συνεχίσει τη διαδρομή του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ