Τι έγινε με τα «λύματα» στην παραλία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

330
Δείτε όλες τις ειδήσεις του porto-rafti.gr και στο TWITTER κάντε κλικ στον σύνδεσμο: twitter.com/GrRafti
5
(7)

3/9/2019

Χθες σε παραλία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προκλήθηκε αναστάτωση από αγωγό ο οποίος έβγαζε μεγάλες ποσότητες νερού καφε-κίτρινου χρώματος με οσμή και πολλοί υπέθεσαν ότι ήταν λύματα που χύνονταν στην θάλασσα.

Τι ήταν τελικά

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσαν χθες οι εικόνες και το video που δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε ιστοσελίδες, που έδειχναν έναν αγωγό σε παραλία της Βούλας μέσω του οποίου χυνόταν στη θάλασσα μεγάλη ποσότητα νερού, χρώματος καφέ! Πολλοί έκαναν λόγο για λύματα τα οποία χύθηκαν στη θάλασσα!

Η πληροφορία προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση του δημοτικού μηχανισμού και του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου προσωπικά, και το απόγευμα της Κυριακής έγινε επιτόπια αυτοψία του σημείου και λήφθηκε δείγμα του νερού για εργαστηριακό έλεγχο.

Παράλληλα, μετά από επικοινωνία του με τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ο Δήμαρχος ενημερώθηκε πως τα νερά που χύθηκαν στη θάλασσα από τον αγωγό, προήλθαν από προγραμματισμένο καθαρισμό αγωγού ύδρευσης στη συμβολή των οδών Παπάγου και Σωκράτους της Βούλας. Από το σημείο του καθαρισμού μέχρι το σημείο απορροής στη θάλασσα, τα νερά κύλησαν επιφανειακά με φυσικό αποτέλεσμα, μέχρι να καταλήξουν στη θάλασσα, να έχουν αναμειχθεί με χώμα και σκόνη από το οδόστρωμα και τα κρασπεδόρηθρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Τώρα, σοβαρό τροχαίο στη Λεωφόρο Μαραθώνος στην είσοδο της Αττικής Οδού. Προσοχή λάδια στο οδόστρωμα (είκονες)

Το γεγονός αυτό είναι και η αποκλειστική αιτία του καφέ-κίτρινου χρώματος και οι υπεύθυνοι της ΕΥΔΑΠ διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει κανένα θέμα μόλυνσης της θάλασσας και κανένας απολύτως κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Συνολικά η ποσότητα του νερού που προήλθε από τον αγωγό και τις εργασίες καθαρισμού ήταν περίπου 50 – 60 κυβικά μέτρα και η διάρκεια των εργασιών ήταν περίπου μία ώρα.

Ο Δήμος είναι έχει ζητήσει και αναμένει σχετικά έγγραφα από την ΕΥΔΑΠ για το περιστατικό. 

Χθες 2/9/2019

Αποκαρδιωτικές εικόνες κατέγραψε ο φακός του notia.gr σε μια μικρή ελεύθερη παραλία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Ο δημοσιογράφος του notia.gr που πήγε στο σημείο κατέγραψε απίστευτες εικόνες.

Στη συγκεκριμένη παραλία του Δήμου χύθηκαν τεράστιες ποσότητες λυμάτων που την μετέτρεψαν σε βούρκο και ανάγκασαν τους λουόμενους να φύγουν άρον άρον.

Δεν ήταν μόνο η δυσοσμία στο σημείο, αλλά και ο κίνδυνος για την υγεία των λουόμενων.

Για το θέμα ενημερώθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Πασακυριάκος (Λαϊκή Συσπείρωση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης), ο οποίος βρέθηκε στο σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Δήμαρχος Σπάτων Αρτέμιδος για τα έργα ύδρευσης και τις συχνές διακοπές νερού που ταλαιπωρούν πολίτες

Ο αγωγός, σύμφωνα με το notia.gr, είχε σταματήσει να βγάζει λύματα, αλλά η παραλία είχε μαυρίσει από ότι είχε μείνει πάνω στην αμμουδιά.

Ήταν ότι είχε μείνει από τα λύματα, τα οποία είχαν στερεοποιηθεί από τη ζέστη και η δυσοσμία που αναδυόταν… ανυπόφορη.

Δείτε τις φωτογραφίες

notia.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Αριθμός ψήφων: 7

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ