Τη Δευτέρα τα ονόματα περίπου 8.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Οι 2.588 θα είναι ΠΕ70 σε γενική και ειδική

6116
4
(3)

ΠΑΣΑΔ

Ο Σύλλογος εκτιμά ότι ο αριθμός των αναπληρωτών που προσλαμβάνονται είναι περίπου 2.588 ΠΕ70 για γενική εκπαίδευση και ειδική αγωγή.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, τα ονόματα θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου.

Για Δευτέρα πάει απ’ ότι φαίνεται η Γενική σύμφωνα με ΠΑΣΑΔ…

Το ότι έτρεξε η Ειδική Αγωγή πρώτα δεν είναι κάτι παράξενο καθώς πάντα είναι 1η προτεραιότητα. Τελικά όντως πάει η ανάληψη υπηρεσίας για επόμενη Παρασκευη και άρα όντως γιαυτό αργεί η Γενική. Συν το ότι θέλουν ίσως να λιγοστέψουν λάθη αλλά και να μην ασχοληθούν οι Διευθύνσεις με μισθοδοσία Σεπτεμβρίου όπως φημοαλογήθηκε.

Πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας αναφέρουν ότι οι προσλήψεις δεν θα ανακοινωθούν σήμερα, αλλά την ερχόμενη Δευτέρα.

Στη Β΄ φάση προσλήψεων θα συμπεριλαμβάνονται εκτός των αναπληρωτών που θα καλύψουν τα εναπομείναντα κενά και όσοι θα καλύψουν τις άδειες covid ενώ με λιγότερες πιθανότητες αναμένονται οι προσλήψεις αναπληρωτών για τα ΔΥΕΠ αν και έχουν καθοριστεί ήδη οι σχολικές μονάδες στις οποίες θα λειτουργήσουν.

Τα κενά, σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα, και λαμβάνοντας υπόψη τους 11.700 διορισμούς και τις προσλήψεις αναπληρωτών της Α΄ φάσης ανέρχονται ανάμεσα στις 12 – 15.000 καθώς φέτος θα υπάρχει αυστηροποίηση στις άδειες των ευπαθών ομάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  13χρονη στο Αγρίνιο "«Έτυχε εκείνη τη μέρα να είμαι εγώ αυτό το παιδί που θα βάραγε. Του έχωσα 4 σφαλιάρες"

Υπενθυμίζεται πως στην Α΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών προσλήφθηκαν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, περίπου 25.000 εκπαιδευτικοί σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στη Γενική Εκπαίδευση και στην Ειδική Αγωγή.

Προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ

Αναφορικά με την τις προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ και σύμφωνα με ενημέρωση των αιρετών Γεωργία Μπουλμέτη και τον Βασίλη Βούγια:

1. Στη β’ φάση θα συμπεριληφθούν και οι προσλήψεις 222 Ψυχολόγων (ΠΕ23) για την Ψυχοκοινωνική στήριξη των μαθητών/τριών Α΄ τάξης ΕΠΑΛ, στο πλαίσιο της υλοποίησης της πράξης “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. – Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑ.Λ.”.

2. Για την πρόσληψη 46 Κοινωνικών Λειτουργών (ΠΕ30) στο πλαίσιο της Πράξης “Ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (ΕΚΟ) στα σχολεία-Τάξεις Υποδοχής, σχολικό έτος 2021-2022”, καταβάλλεται προσπάθεια να εκδοθεί σε ΦΕΚ η αναγκαία Υπουργική Απόφαση ώστε να συμπεριληφθούν και αυτές στη Β Φάση.

3. Οι διαθέσιμες πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ στα Ειδικά Σχολεία είναι περιορισμένες.

4. Το ίδιο ισχύει και για τις προσλήψεις για τις ανάγκες των ΕΔΥ (ΣΔΕΥ-ΚΕΔΑΣΥ), οι οποίες θα αφορούν κυρίως σε Ψυχολόγους (ΠΕ23) και Κοινωνικούς Λειτουργούς (ΠΕ30), οι οποίοι δεν ανέλαβαν ή παραιτήθηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  13 κρούσματα παραλλαγής "Ο" ανακοίνωσε η Ολλανδία. Δεδομένη η 4η δόση εμβολιασμού με την "Ο"

5. Για Σχολικούς Νοσηλευτές (ΠΕ25) και ΕΒΠ που θα καλύψουν ανάγκες της Παράλληλης Στήριξης, οι προσλήψεις θα αφορούν σε υπάρχουσες εγκρίσεις αιτημάτων.

Τι θα γίνει με ΖΕΠ – ΔΥΕΠ

Σύμφωνα με εκτίμηση του ΠΑΣΑΔ, οι προσλήψεις στις ΖΕΠ θα κυμανθούν στα περσινά επίπεδα, ίσως με απόκλιση 50 θέσεων προς τα κάτω. Πέρυσι οι προσλήψεις στα ΖΕΠ στη β φάση ήταν 977 δάσκαλοι. Εφόσον η β’ φάση πραγματοποιηθεί στις 24/9, τότε οι προσλήψεις στις Ζεπ θα είναι μέσα στις προσλήψεις.

Σε ό,τι αφορά τις ΔΥΕΠ, θα τρέξουν στη Β φάση, όμως δεν υπάρχει ακόμη εικόνα για τον αριθμό εκπαιδευτικών που θα χρειαστούν σε αυτό το πρόγραμμα.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 4 / 5. Αριθμός ψήφων: 3

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ