Τζούφη και Κανέλλη ζητάνε να “θεραπευτεί” ερμηνευτικά με ρύθμιση το θέμα του παραβόλου. Κανέλλη “να διορθωθεί με ένα κλικ”

133
0
()

Μ. Τζούφη

Να θεραπευθεί ερμηνευτικά με νέα νομοθετική ρύθμιση το ζήτημα που έχει προκύψει με το παράβολο των τριών ευρώ του ΑΣΕΠ ζήτησε από την υπουργό Παιδείας, η Μερόπη Τζούφη.

Κάνοντας λόγο για «οφθαλμοφανή και κατάφωρη αδικία», η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε τα εξής:

– Άκουσα την Υπουργό να λέει -πριν φτάσω στις αδικίες- ότι τα 3 ευρώ δεν είναι υπόθεση του Υπουργείου, είναι υπόθεση του ΑΣΕΠ. Να σας πληροφορήσω ότι όση ώρα μας άκουγαν, με πήραν και μου είπαν οι άνθρωποι, που παραπονιούνται για τα 3 ευρώ, ότι πήγαν να κάνουν την ένσταση για τα 3 ευρώ στο ΑΣΕΠ και το ΑΣΕΠ τους είπε «πάτε στο Υπουργείο Παιδείας, δεν είναι δική μου δουλειά». Επομένως, μπήκαμε σε μπαλάκι. Επομένως, είναι θέμα ερμηνευτικής διαδικασίας.

– Τώρα, τι έχει συμβεί με τα 3 ευρώ; Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι –και κοιτάξτε, δεν είναι λίγοι, είναι χίλιοι εκατόν ογδόντα τρεις- χάνουν το δικαίωμα, ακόμα και στις γενικές θέσεις να ξαναγυρίσουν, γιατί έχουν συμμετάσχει κι έχουν μπει σε καταλόγους. Δεν μπήκαν σε κανέναν. Αυτοί το χάνουν οριστικά το δικαίωμα για τα 3 ευρώ.

– Τι συνέβη; Δεν έπαθαν κάτι. Τους ήρθε ένα χαρτί, ένα mail να συμπληρώσουν το παράβολο, να δώσουνε ΙΒΑΝ. Έδωσαν ΙΒΑΝ, προχώρησε η διαδικασία. Έπρεπε να τα πληρώσουν στην τράπεζα ή με e-banking τα 3 ευρώ. Δεν συμπληρώθηκαν. Όμως, οι ίδιοι πήραν μέρος στην προκήρυξη έχοντας πάρει αριθμό, ο οποίος αριθμός θεωρήθηκε έγκυρος για να πάρουν μέρος στην προκήρυξη.

– Εν πάση περιπτώσει, αυτή είναι μία αδικία η οποία είναι οφθαλμοφανής, κατάφωρη και σχετίζεται με την ποιότητα της προκήρυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  "Ξέχασε" τη βάση του 10 η Κεραμέως. Δυνατότητα στα τμήματα να καθορίζουν τη βάση σε ένα ή περισσότερα μαθήματα

Εδώ έχουν δώσει παρατάσεις και παρατάσεις για άλλα κι άλλα. Θα έπρεπε να διορθωθεί. Διότι ήδη το ΑΣΕΠ έχει κάνει δεκτή -να σας ενημερώσω- διόρθωση σε λάθος αριθμό από εκείνους που τυπικά πλήρωσαν τα 3 ευρώ. Δηλαδή ακόμα και σε αυτούς δέχτηκε τη διόρθωση ότι έκαναν λάθος το νούμερο, αλλά δέχθηκε ότι πλήρωσαν και έκαναν λάθος το νούμερο.

– Επομένως, είναι κάτι που μπορεί να θεραπευτεί. Και μπορεί να θεραπευθεί ερμηνευτικά, με μία νομοθετική μικρή ρύθμιση, με ό,τι θέλετε, πριν από το τέλος του χρόνου.

Λιάνα Κανέλλη

«Οι μη πληρώσαντες το τρίευρω το έχουν πληρώσει όλοι με ανακοίνωσή τους. Επομένως, ακόμη και σε αυτό το σημείο ένας επαναπροσδιορισμός και μια επανεισαγωγή αυτών μέσα, μπορεί να γλυτώσει από το να χάσουμε κάποιους ανθρώπους που θα άξιζαν τον κόπο και θα αποκλειστούν γι’ αυτό το πράγμα» τόνισε από τη Βουλή η Λιάνα Κανέλλη ζητώντας να διορθωθούν οι αδικίες που διαπιστώθηκαν με την ανακοίνωση των πινάκων της Ειδικής Αγωγής (επίκαιρη ερώτηση).

Απευθυνόμενη στην υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη που είπε ότι θα πρέπει να γίνει σεβαστή η «ανεξαρτησία του ΑΣΕΠ, ο οποίος, εν τέλει, θα κρίνει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά», η βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε πως εφόσον ο ΑΣΕΠ «δέχθηκε να διορθώσει ένα λάθος στο κλικάρισμα του αριθμού, μπορεί να διορθώσει και άλλα. Αν δεν μπορείτε να το ζητήσετε εσείς, το ζητάμε εμείς. Σας το λέω πολύ απλά, διότι εφόσον το ΑΣΕΠ μπορεί να διορθώσει λάθος σε ένα κλικάρισμα, μπορεί να διορθώσει και σε άλλα κλικαρίσματα το λάθος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Πανελλαδικές - Βάση το 8 σε όλα τα μαθήματα ζητάει η ΟΝΝΕΔ

Και συμπλήρωσε: «Ποιος θα το προτείνει στο ΑΣΕΠ χωρίς να καταργεί την ανεξαρτησία του; Εγώ δεν είπα κάτι που να σας αναγκάσει να παρανομήσετε. Δεύτερον, το αν θα δεχθεί ή δεν θα δεχθεί θεραπευτικές ενστάσεις το ΑΣΕΠ είναι και ζήτημα ερμηνείας. Υπάρχουν ερμηνευτικές εγκύκλιοι από τους νόμους μέχρι τις εφορίες και δεν θα σας κατηγορούσε κανένας -όχι εσάς, τους ενδιαφερόμενους, με τη στήριξη της δικής σας, της δική μας, των προηγούμενων, των μεθεπόμενων- εκεί που είναι οφθαλμοφανείς οι αδικίες να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση. Μπορεί να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση του ΑΣΕΠ χωρίς να καταργείται η διαδικασία. Αν θέλει, ας ολοκληρώσει εντελώς λανθασμένα όλους τους καταλόγους, ας δεχθεί να διορθώσει μόνο μερικά κλικ, εγώ δεν θα πάψω να διεκδικώ για λογαριασμό κάποιων ανθρώπων το δικαίωμα σε μία ελπίδα».

«Μπορείτε να βρείτε λύση, αν θέλετε» είπε απευθυνόμενη στην υφυπουργό Παιδείας, προσθέτοντας πως «αν δεν θέλετε, θα νομιμοποιούμαι να πω ότι έτσι όπως προκηρύχτηκε ο διαγωνισμός, με πρόσχημα την ανεξαρτησία του ΑΣΕΠ και όχι ουσιαστική αντίληψη, μπορούμε να το αφήσουμε και να συνεχίσετε την πολιτική των προηγουμένων. Αυτό θα είναι πάρα πολύ δυσάρεστο για τους ανθρώπους που ψάχνουν στον ήλιο μοίρα και μια δουλειά σε έναν χώρο που η ανεργία τσακίζει και οι ανάγκες παραμένουν τεράστιες».

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ