Τεστ που θα ανιχνεύει τον κορονοϊο ανακοίνωσε η Ισπανία.

62
Δείτε όλες τις ειδήσεις του porto-rafti.gr και στο TWITTER κάντε κλικ στον σύνδεσμο: twitter.com/GrRafti
0
()

Την ώρα που η Ισπανία θρηνεί για τους 638 νεκρούς από τον κορονοϊό και ήδη τα κρούσματα είναι 14.746 μία ευχάριστη είδηση που αφορά τον φονικό ιό κάνει τον γύρο του κόσμου.

Πρόκειται για ένα γρήγορο τεστ διάγνωσης το οποίο θα είναι έτοιμο τις επόμενες ημέρες και πιθανό είναι να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο σπίτι.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ από τη Μαδρίτη σύμφωνα με το ισπανικό υπουργείο Υγείας το γρήγορο τεστ διάγνωσης του κορονοϊού θα είναι έτοιμο πριν το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Το συγκεκριμένο τεστ μοιάζει με το τεστ εγκυμοσύνης και θα μπορεί να γίνεται δωρεάν ανά πέντε λεπτά σε όσους το ζητούν.

Το αρμόδιο υπουργείο της Ισπανίας πήρε την απόφαση να φτιαχτεί το εν λόγω τεστ καθώς παρατηρήθηκε πως πολλοί είναι οι ισπανοί πολίτες που θέλησαν να δουν εάν έχουν κολλήσει κορονοϊό δεν είχαν πρόσβαση στο τεστ που ήδη υπάρχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  17 λεπτά πριν απογειωθεί ο πύραυλος SpaceX αναβλήθηκε διαστημική πτήση της NASA

Δυστυχώς η ανακοίνωση δεν είναι πολύ διευκρινιστική καθώς δεν αναφέρει τίποτα για το συγκεκριμένο τεστ.

  • Αφορά τεστ αντιγόνου σε πλάκα ανοσοχρωματογραφίας ή τεστ αντισωμάτων;
  • Αν είναι ένα γρήγορο τεστ IgG και IgM αντισωμάτων τότε δεν προσφέρει μεγάλη πληροφόρηση καθώς τα αντισώματα IgM αναπτύσσονται σε 6-10 ημέρες (ή και παραπάνω) στον οργανισμό και το πιθανότερο είναι να έχει ήδη νοσήσει σοβαρά ο ασθενής. Τα IgG αναπτύσσονται πολύ αργότερα και προσφέρουν πληροφορίες μόνο για την πορεία ίασης του ασθενούς. Ένα αρνητικό τεστ μπορεί να προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα καθώς ο ασθενής θα εφησυχαστεί και δεν θα το επαναλάβει ενώ μπορεί να θετικοποιηθεί αργότερα.
  • Τι ειδικότητα και τι ευαισθησία έχει; Από αυτό θα εξαρτηθεί το ποσοστό των ψευδώς θετικών αλλά το κυριότερο των ψευδώς αρνητικών αποτελεσμάτων.
  • Πως και με ποιο τρόπο έγιναν τα τεστ για διασταυρούμενες αντιδράσεις με άλλους ιούς ή μικρόβια.
  • Τι αντισώματα χρησιμοποιήθηκαν ή τι αντιγόνα;
  • Δίνει απάντηση και για τους δύο γνωστούς έως τώρα υπότυπους του ιού;
  • Αν πρόκειται για τεστ αντισωμάτων τότε ήδη υπάρχουν τουλάχιστον έξι στην αγορά. Σε ανάρτηση του νοσοκομείου Ρεθύμνου πρόσφεραν 6 εταιρείες με τιμές από 10-20 ευρώ και πάνω ανά τεστ. Οπότε δεν είναι κάτι νέο. ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ
  • Είναι σωστό ένα IVD τεστ με τεράστιους περιορισμούς στη χρήση να γίνει τεστ που θα το κάνει κάποιος στο σπίτι; Μήπως η έλλειψη γνώσης της χρήσης θα προσθέσει έναν ακόμα παράγοντα κακής χρήσης ή λάθους στην χρήση του τεστ;
  • Πως θα κάνει τη δειγματοληψία ένας άπειρος άνθρωπος στο σπίτι του; Η μισή επιτυχία κάθε διαγνωστικού τεστ προκύπτει από την σωστή δειγματοληψία.
  • Πως μετρήθηκε η αποτελεσματικότητα του τεστ και ποια είναι τα αποτελέσματα σε σχέση με την μέθοδο RT PCR, από τη στιγμή που παρήχθη κάτω από χρονική πίεση;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Επιστρέφει ο Πάσσαρης στην Ελλάδα; Οι Ρουμάνοι τον στέλνουν, εμείς τον θέλουμε;

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ