Τελείωσαν τα χρήματα στα ΑΤΜ και φοβήθηκαν capital controls

56
0
()

Είχαμε πάρα πολλά χρόνια να το ζήσουμε, όμως το χθεσινό απόγευμα μας γύρισε πίσω στην εφιαλτική 26η Αυγούστου του 2015 όπου ο κόσμος συνωστίστηκε στα ATM’s μια και η κυβέρνηση Tσίπρα είχε επιλέξει το δρόμο των capital controls!

Δυστυχώς οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, των αρμόδιων υπουργών και των επιστημόνων σχετικά με τα αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό του θανατηφόρου ιού, έστειλαν τους πολίτες στα ΑΤΜ της περιοχής τους ορμώμενοι από μία αδικαιολόγητη ανησυχία, όπως αυτήν που τους έστειλε στα σουπερ μάρκετ και στα φαρμακεία (με την εμφάνιση του κορωνοϊού και εξαιτίας των ρεπορτάζ από την Κίνα και τις πρώτες χώρες που προσβλήθηκαν) με αποτέλεσμα να υπάρξουν ελλείψεις βασικών αγαθών στην αγορά!

Η ανησυχία χθες το βράδυ εξελίχθηκε σε πανικό όταν πελάτες των συστημικών βρέθηκαν μπροστά σε άδεια ΑΤΜ’s οπότε και το νέο διαδόθηκε με ταχύτητα αστραπής και η φημολογία χτύπησε «κόκκινο».

Φυσικά ο πανικός και η φημολογία δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα. Η έλλειψη χρημάτων στα μηχανήματα ανάληψης ήταν αναμενόμενη διότι:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Μητσοτάκης "επιτυχημένο το εγχείρημα της τηλεκπαίδευσης παρά τα μικρά προβλήματα"

Από την εποχή που η ανατίναξη των μηχανημάτων ανάληψης έγινε μόδα η Ένωση Τραπεζών αποφάσισε οι κασετίνες να έχουν πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που είχαν παλιότερα και να τροφοδοτούνται με μικρότερα ποσά αλλά περισσότερες φορές κατά τη διάρκεια του 24ωρου.

Η τροφοδοσία και τα ποσά τα οποία έχουν τα μηχανήματα είναι σε συνάρτηση με την περιοχή, τον πληθυσμό και το πλήθος των τραπεζών που βρίσκονται στην περιοχή
και

Λόγω της αυξημένης χρήσης των πιστωτικών καρτών και των e-banking υπηρεσιών αλλά και λόγω της κατάστασης που βιώνει σήμερα η χώρα οι τροφοδοσίες είναι μειωμένες.

Αυτοί ήταν οι πραγματικοί λόγοι της έλλειψης χρημάτων και συνεπώς ο πανικός άνευ πραγματικής αιτίας. Από τη στιγμή που το πρόβλημα έγινε γνωστό στις διοικήσεις των τραπεζών η τροφοδοσία ενισχύθηκε και η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί στον μεγαλύτερο βαθμό!

Παρόλα αυτά ο χειρότερος σύμβουλος αυτή τη στιγμή είναι ο πανικός, η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η πολιτική εκμετάλλευση μία δυσλειτουργίας η οποία είναι στο όριο του φυσιολογικού και προκλήθηκε αποκλειστικά από φήμες και υποθετικά σενάρια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ποινή φυλάκισης με αναστολή σε 40χρονο που συνελήφθη στο Πολυτεχνείο με κράνη, μάσκες, στυλιάρια και μαχαίρι

newsbreak.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ