Τα 5 έργα για την εκπαίδευση που χρηματοδοτεί με 130 εκατ. ευρώ η “Ψηφιακή Σύγκλιση”

251
0
()

Τα 5 έργα για την εκπαίδευση που χρηματοδοτεί με 130 εκατ. ευρώ η “Ψηφιακή Σύγκλιση”

Νέο πρόγραμμα στο πλαίσιο της Ψηφιακής Σύγκλισης, προυπολογισμού 130 εκ. ευρώ, που δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους και τις Περιφέρειες της Χώρας, για την υποβολή προτάσεων, προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στον Άξονα Προτεραιότητας «Ψηφιακή Σύγκλιση» για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ξεκινάει.

Περιλαμβάνει ενέργειες και ευφυείς εφαρμογές, συστήματα και πλατφόρμες για την ασφάλεια, υγεία – πρόνοια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εκπαίδευση – πολιτισμό – τουρισμό και περιβάλλον και στον τομέα της Παιδείας προβλέπει δυνατότητα για προμήθεια των σχολείων με διαδραστικά συστήματα (διαδραστικός πίνακας, βιντεοπροβολέας και υπολογιστής) για τις σχολικές μονάδες με στόχο τον εκσυγχρονισμό της μαθησιακής διαδικασίας και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αλλά και προμήθεια εκπαιδευτικού εξοπλισμού με αντικείμενο την Εκπαιδευτική Ρομποτική και την εκμάθηση της φυσικής, της τεχνολογίας, των μαθηματικών και της μηχανικής (STEM) για τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης.

Με πρόσκληση που υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών κ.Π.Θεοδωρικάκος καλούνται οι αρμόδιοι να υποβάλουν προτάσεις για ένταξη.

“Απώτερος σκοπός είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσω της βέλτιστης αξιοποίησης των εργαλείων της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών. Η ενδυνάμωση της τοπικής κοινωνίας με τη χρήση της τεχνολογίας που σέβεται τις ιδιαιτερότητες και τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των Δήμων και Περιφερειών της Χώρας. Παράλληλα προωθείται η κοινωνική, οικονομική και πολιτική ένταξη των δημοτών χωρίς διακρίσεις, ενισχύοντας τη συμμετοχική δημοκρατία και την ανοιχτή διακυβέρνηση στη λήψη των αποφάσεων” αναφέρει η πρόσκληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Κρούσμα κοροναϊού σε μαθητή στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου. Ποιο τμήμα κλείνει

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 130.000.000 ευρώ (€).

Το πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» που εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας «Ψηφιακή Σύγκλιση», έχει τίτλο: «Smart cities, ευφυείς εφαρμογές, συστήματα και πλατφόρμες για την ασφάλεια, υγεία – πρόνοια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εκπαίδευση – πολιτισμό – τουρισμό και περιβάλλον, δράσεις και μέτρα πολιτικής προστασίας, προστασίας της δημόσιας υγείας και του πληθυσμού από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19»

Το πρόγραμμα υλοποιείται έως την 31η Δεκεμβρίου 2023, με δυνατότητα παράτασης σε περιπτώσεις δικαιολογημένων αιτημάτων των Δικαιούχων. Η παράταση δίνεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών. Ως έναρξη υποβολής των Αιτημάτων ένταξης ορίζεται η ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας Πρόσκλησης και ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων ορίζεται η 31η Μαρτίου 2021.

Τι προβλέπει για την εκπαίδευση

Τα 5 έργα για την εκπαίδευση που χρηματοδοτεί με 130 εκατ. ευρώ η “Ψηφιακή Σύγκλιση”

-Προμήθεια και εγκατάσταση διαδραστικών συστημάτων (διαδραστικός πίνακας, βιντεοπροβολέας και υπολογιστής) για τις σχολικές μονάδες με στόχο τον εκσυγχρονισμό της μαθησιακής διαδικασίας και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Στείλανε παππούδες και γιαγιάδες να εμβολιαστούν σε παιδιατρικά νοσοκομεία. "Κόκκαλο" έμειναν οι παιδίατροι

– Προμήθεια εκπαιδευτικού εξοπλισμού με αντικείμενο την Εκπαιδευτική Ρομποτική και την εκμάθηση της φυσικής, της τεχνολογίας, των μαθηματικών και της μηχανικής (STEM) για τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης.

– Πλατφόρμα/πρόγραμμα δια βίου μάθησης, ανοικτή πρόσβαση στην εκπαίδευση και την συνεχή κατάρτιση για όλους, ευρυζωνικά δίκτυα (αφορά το σύνολο της θεματολογίας καθώς και την ανάπτυξη της καινοτομίας), συνεργασία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, των τοπικών αρχών, φορέων και επιχειρήσεων.

– Σύνδεση δήμων/περιφέρειας, φορέων και επιχειρήσεων με τα τοπικά Πανεπιστήμια, πιλοτικά έργα/δράσεις βάσει της παρεχόμενης εξειδίκευσης πριν την ευρεία εφαρμογή τους.

– Ανοικτή πρόσβαση των πολιτών σε δημοτικές βιβλιοθήκες με σκοπό την ηλεκτρονική εγγραφή, και τη δυνατότητα εξ αποστάσεως κράτησης και δανεισμού βιβλίων, καθώς και την on line ανάγνωση βιβλίων (ψηφιοποίηση, ηλεκτρονική βιβλιοθήκη κτλ).

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ