Τα “μαγειρέματα” του Υπουργείου Παιδείας για τα κρούσματα στα σχολεία. “Εκκολαπτήρια” του ιού οι τάξεις

907
0
()

O κορωνοϊός είναι σε έξαρση στη χώρα. Με πάνω από 600 διασωληνωμένους, 6 και 7 χιλιάδες κρούσματα καθημερινά και δεκάδες ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους κάθε 24ωρο θα ήταν δύσκολο να ειπωθεί το αντίθετο.

Κεραμέως: Δεν τίθεται θέμα να κλείσουν ξανά τα σχολεία

Τι γίνεται, όμως, στα σχολεία; Η κυβέρνηση καμαρώνει ότι πάνε όλα καλά, τηρούνται, λέει, τα πρωτόκολλα, και ελάχιστα τμήματα σχολείων είναι κλειστά, όπως δεν σταματά να επαναλαμβάνει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Τις ίδιες δηλώσεις έκανε και την Πέμπτη στα «Παραπολιτικά»: Δεν τίθεται θέμα να κλείσουν ξανά τα σχολεία, σημείωσε για να προσθέσει: Το πρωτόκολλο τηρείται αυστηρά και 15 τμήματα είναι κλειστά σε σύνολο περισσότερων από 85.000 τμημάτων.

Για τα κλειστά τμήματα έχει δίκιο η κυρία Κεραμέως, είναι ελάχιστα. Κάτι τέτοιο επιβεβαιώνεται και από τον πίνακα του υπουργείου Παιδείας που διαρκώς ανανεώται. Δείτε, για παράδειγμα, τα στοιχεία μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 26 Νοεμβρίου:

Το 50% +1

Αυτό που δεν θυμίζει συχνά η υπουργός Παιδείας (τουλάχιστον τόσο συχνά όσο επαναλαμβάνει ότι ελάχιστα σχολικά τμήματα είναι κλειστά) είναι κάτι άλλο:

Με βάση τα πρωτόκολλα της κυβέρνησης για να κλείσει ένα τμήμα πρέπει να νοσήσουν πάνω από τους μισούς μαθητές  του ταυτόχρονα (το γνωστό 50% +1).

Μέχρι τότε αυτό που γίνεται είναι να πολλαπλασιάζονται τα τεστ και, το πολύ – πολύ, να μην πηγαίνουν στο σχολείο για λίγες μέρες οι κοντινές επαφές ενός κρούσματος.

Χιλιάδες κρούσματα στα σχολεία

Ας δούμε ορισμένους αριθμούς με βάση τα στοιχεία που δίνει ο ΕΟΔΥ.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας μέχρι τις 26 Νοεμβρίου 2021 ήταν 914.824.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στις ηλικίες 0 έως 17 από την αρχή της πανδημίας μέχρι τις 26 Νοεμβρίου 2021 ήταν 149847. Το στοιχείο προκύπτει από την έκθεση του ΕΟΔΥ στις 26 Νοεμβρίου 2021 που μπορείτε να δείτε. Σημειώνεται ότι το 16,5% είναι το ποσοστό των κρουσμάτων σε αυτές τις ηλικίες, από την αρχή της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αθήνα-Λαύριο σε 50 λεπτά υπόσχεται η προωθούμενη επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λαύριο

Πάμε τώρα να δούμε ποια ήταν τα στοιχεία σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ την 1η Νοεμβρίου 2021:

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2021 ήταν 747.595.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στις ηλικίες 0 έως 17 από την αρχή της πανδημίας μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2021 ήταν 110838. Σημειώνεται ότι το 14,9% είναι το ποσοστό των κρουσμάτων σε αυτές τις ηλικίες, από την αρχή της πανδημίας.

23,3% των κρουσμάτων στις ηλικίες 0-17

Από την 1η Νοεμβρίου μέχρι τις 26 Νοεμβρίου το ποσοστό των κρουσμάτων στις ηλικίες 0-17 αυξήθηκε από το 14,9% στο 16,5%. Προσέξτε, αυτά τα ποσοστά είναι επί του συνόλου των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας.

Τι ισχύει όμως για το διάστημα από την 1η έως την 26η Νοεμβρίου, δηλαδή τότε που έχουμε έξαρση της πανδημίας;

– Είχαμε συνολικά 167.229 (914.824 – 747.595) κρούσματα.

– Στις ηλικίες 0-17 τα κρούσματα ήταν 39.009 (149847– 110.838).

Συμπέρασμα: Το 23,3% από το σύνολο των κρουσμάτων είναι στις ηλικίες 0-17, για το διάστημα από την 1η έως την 26η Νοεμβρίου 2021.

Το λιγότερο που προκύπτει από τα παραπάνω είναι πως τα στοιχεία που παρουσιάζει διαρκώς η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για τα κλειστά τμήματα στα σχολεία δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα.

Το δεδομένο πως σε νεότερες ηλικίες οι νοσούντες κινδυνεύουν λιγότερο είναι γνωστό. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η διασπορά που υπάρχει από και προς τα σχολεία είναι αμελητέα.

Η εικονική πραγματικότητα από τα 50%+1 «μαγειρεμένα» νούμερα της κυβέρνησης δεν μπορεί να το κρύψει. Εάν, δε, προσθέσει κανείς ότι το υπουργείο Παιδείας αντί να μειώσει τους αριθμούς μαθητών ανά τάξη προχώρησε σε αρκετές περιπτώσεις σε συγχωνεύσεις τμημάτων, τότε η κυβερνητική ευθύνη μεγαλώνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Μπαράζ αιτημάτων αποφυλάκισης από μέλη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. 35 αιτήματα από 19 φυλακισμένους

Σημείωση: Προφανώς, στο ποσοστό για τις ηλικίες 0 – 17 ένα μέρος είναι πολύ μικρά παιδιά που δεν πηγαίνουν ακόμα σχολείο (δείτε τον πίνακα και τα στοιχεία στα αριστερά από την έκθεση του ΕΟΔΥ στις 26 Νοεμβρίου). Αυτό το μέρος είναι μικρό και μειώνει ελάχιστα το ποσοστό του 23,3% που αναφέραμε παραπάνω.

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί (Κυριακή 28 Νοεμβρίου), ο διευθυντής Β΄ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, είπε πως «μετά το δεύτερο κύμα, πήγαμε να επικαιροποιήσουμε τις λίστες και είχαν πεθάνει πολλοί περιμένοντας ένα χειρουργείο. Αυτοί που είχαν λεφτά πήγαν στον ιδιωτικό τομέα και άλλοι που πήραμε τηλέφωνο μας έβριζαν. “Μας έλεγαν τώρα το θυμηθήκατε; Πάει, χάθηκε”», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα ο κ. Καπραβέλος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν και στην πολιτεία να λάβει αυστηρότερα μέτρα.

Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε όσους είναι άνω των 60 ετών, σε δημόσιους υπαλλήλους, στρατιωτικούς και αστυνομικούς, αλλά και τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς μόνο με αρνητικό τεστ, όπως έγινε στη Γερμανία. Παράλληλα, επανέλαβε την ανάγκη να κλείσουν τα σχολεία για λίγες ημέρες και να λειτουργήσουν τα γήπεδα χωρίς φιλάθλους.

Δείτε τα παρακάτω βίντεο με τις δηλώσεις του διευθυντή Β΄ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκου Καπραβέλου που έγιναν τις τελευταίες μέρες: Στα μέσα Νοεμβρίου ο Νίκος Καπραβέλος ονομάζει τα σχολεία Κολαστήρια του ιού και λίγες μέρες αργότερα, το Σάββατο και την Κυριακή 27 και 28 Νοεμβρίου ζητάει να κλείσουν.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ