Τα αποτελέσματα για δραστικό φάρμακο εναντίον του ιού το επόμενο τρίμηνο

15
Δείτε όλες τις ειδήσεις του porto-rafti.gr και στο TWITTER κάντε κλικ στον σύνδεσμο: twitter.com/GrRafti
0
()
Για την εύρεση φαρμάκων και εμβολίου κατά του κορονοϊού μίλησε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Θεόδωρος Τρύφων

 

Όπως δήλωσε στο Mega, υπάρχει ένας παγκόσμιος συνασπισμός δυνάμεων ανάμεσα στην πανεπιστημιακή κοινότητα, τα ερευνητικά εργαστήρια και τις φαρμακοβιομηχανίες, έτσι ώστε να υπάρξουν λύσεις για τον κορονοϊό σε θέματα φαρμάκων και εμβολίων.

«Ένα καινούριο φάρμακο για να αναπτυχθεί και να διανεμηθεί θέλει πολύ χρόνο», υποστήριξε ο κ. Τρύφων και εξήγησε πως εδώ και δυο με τρεις μήνες δοκιμάζονται δραστικές ουσίες ήδη χρησιμοποιημένες για άλλες ασθένειες, προκειμένου να ελεγχθεί αν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό. Τα αποτελέσματα αναμένονται στο επόμενο τρίμηνο.

Παράλληλα, γίνεται και στην Ελλάδα μια προσπάθεια με τη χρήση της κολκιχίνης, φάρμακο που χρησιμοποιείται στην περικαρδίτιδα, το οποίο ωστόσο, φαίνεται να δρα θεραπευτικά σε επιπλοκές του κορονοϊού.

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι», τόνισε ο κ. Τρύφων.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ξεχειλίζει η οργή στις ΗΠΑ, με σκυλιά και όπλα απαντά ο Τραμπ. Τραυμάτισαν δημοσιογράφους με πλαστικές σφαίρες

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ