Τα έξι λάθη που κάνουν οι φοιτητές ψάχνοντας σπίτι και τα “πληρώνουν” ακριβά

78
0
()

Πλησιάζουν οι ημέρες όπου χιλιάδες νέοι φοιτητές θα βγούνε στους δρόμους των πόλεων που έχουν ΑΕΙ και θα ψάχνουν εναγωνίως σπίτι.

Εκεί θα πρέπει να διαπραγματευτούν ικανοποιητικά σπίτια σε χαμηλές τιμές, πράγμα δύσκολο ειδικά σε τουριστικούς προορισμούς.

Η Π.Ο.Μ.Ι.Δ.Α. προσπαθεί να συμβουλεύσει τους νέους φοιτητές προκειμένου να βρουν το σπίτι που θα περάσουν τα επόμενα 4-5 χρόνια της φοιτητικής ζωής τους.

Επιβίωση… στον πόλεμο του Airbnb

Απαγορευτικές θα παραμείνουν οι τιμές στην ζώνη του κέντρου της Αθήνας, παρά την σχετική αύξηση των προσφερόμενων διαμερισμάτων που θα τεθούν για μακροχρόνια, αντί για βραχυχρόνια μίσθωση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, στην περιοχή της Κυψέλης μια γκαρσονιέρα μπορεί να φτάσει έως τα 320 ευρώ μηνιαίως, ενώ στην περιοχή Νεάπολης-Μουσείου-Εξαρχείων ένα διαμέρισμα αναμένεται να μισθωθεί περί τα 500 ευρώ μηνιαία.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), προτείνει σε 6 σημεία έναν οδηγό… επιβίωσης:

1. Μην ψάχνετε για σπίτι έξω από την πύλη του πανεπιστημίου (σύνηθες λάθος των γονέων…)! Λίγους δρόμους ή λίγες στάσεις πιο κάτω υπάρχουν πολλά σπίτια που σας περιμένουν, ανακαλύψτε τα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η γνωστή και ως "παρουσιάστρια" ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά για εξύβριση αστυνομικών. Κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση

2. Οργανώστε την αναζήτησή σας και μη σπεύσετε να καταλήξετε στο πρώτο που θα δείτε. Εάν σας ζητήσουν μίσθωμα που υπερβαίνει τα οικονομικά σας, μην το δεχθείτε, γιατί θα βρείτε σίγουρα αυτό που ζητάτε, λίγο παραπέρα!

3. Οργανώστε τη συγκατοίκησή σας με άλλους γνωστούς σας φοιτητές σε δυάρια, τριάρια και γενικά μεγάλα διαμερίσματα τα οποία σήμερα ενοικιάζονται πολύ φθηνότερα από τα μικρότερα.

4. Ελέγξτε προσεκτικά και χωρίς βιασύνη το σπίτι που βρήκατε, καθώς και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτό. Εάν είναι βράδυ, ζητήστε να το δείτε και με το φως της ημέρας.

5. Συμπληρώστε και υπογράψτε έγγραφο μισθωτήριο, αλλά προσοχή, μην καταβάλετε ποτέ μισθώματα ή προκαταβολές εάν δεν βεβαιωθείτε ότι αυτός που σας τα ζητάει είναι πράγματι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοικιάζετε.

6. Μακριά από τα δήθεν «γραφεία πληροφοριών» τα οποία υπόσχονται ότι εάν προκαταβάλετε κάποιο ποσό θα σας βρουν αμέσως σπίτι όπως το θέλετε! Τις περισσότερες φορές οι «πληροφορίες» τους είναι παρωχημένες και χωρίς καμία αξία. Γενικά, μην προκαταβάλλετε σε κανέναν οποιοδήποτε ποσό ως αμοιβή πριν υπογράψετε μισθωτήριο και παραλάβετε το σπίτι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Επίθεση φιλίας από Τουρκία σε Ε.Ε. ενόψει της Συνόδου Κορυφής που θα κληθεί να αποφασίσει για κυρώσεις

Ελεύθερος Τύπος

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ