Τί κάν’ς στη Χαμολιά ωρέ ζαγάρ’;

329
Δείτε όλες τις ειδήσεις του porto-rafti.gr και στο TWITTER κάντε κλικ στον σύνδεσμο: twitter.com/GrRafti
4.8
(11)

Έρευνα – Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

πηγή https://www.ribandsea.com/

Η Χαμολιά είναι μια παραθαλάσσια περιοχή της ανατολικής Αττικής που συνορεύει προς βορράν με τη Βραυρώνα και προς νότον με το Πόρτο Ράφτη.

Επειδή είναι κοντά στον τόπο διαμονής μας και είμαστε μεταξύ δύο ταξιδίων – προσφάτως επιστρέψαμε απ’ τη βόρειο Ελλάδα και σε λίγες ημέρες φεύγουμε για την Κρήτη – αποφασίσαμε να περάσουμε στη Χαμολιά το Σαββατοκύριακο με το αυτοκινούμενο σπίτι μας.

Ο ξάδελφός μου Βασίλης Υφαντής και η σύζυγός του ήρθαν και μας βρήκαν και μπορώ να πω ότι ο ξάδελφος υπήρξε ο ηθικός αυτουργός του θέματος στο οποίο αμέσως θα αναφερθώ.

Περπατώντας λοιπόν με τον Βασίλη προς νότον, από το σημείο όπου είχα παρκάρει το αυτοκινούμενο, διαπιστώσαμε ότι εκεί που τελειώνει η άσφαλτος ορθώνεται ένας λόφος από μπάζα και αδρανή υλικά ενώ υπάρχει μια πινακίδα η οποία ενημερώνει ότι με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό κράτος και φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Αττικής, πρόκειται να υλοποιηθεί ένα έργο που φέρει την ονομασία «Συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση ακαθάρτων περιοχών Κορωπίου Παιανίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Τώρα, σοβαρό τροχαίο στη Λεωφόρο Μαραθώνος στην είσοδο της Αττικής Οδού. Προσοχή λάδια στο οδόστρωμα (είκονες)

Και τα εύλογα ερωτήματα που γεννώνται είναι.

1) Πού θα γίνεται η συλλογή και επεξεργασία των ακαθάρτων; (λέγε με βόθρο για να συνεννοηθούμε).

2) Γιατί επελέγη αυτή η περιοχή προκειμένου να μεταφερθούν εδώ τα λύμματα και οι αποχετεύσεις των Δήμων Κορωπίου και Παιανίας; Θα πει κάποιος, και πού να μεταφερθούν;

Την κολοκυθιά θα παίξουμε; Να μείνουν ες αεί χωρίς αποχέτευση οι περιοχές των Μεσογείων; Όχι βέβαια. Ποιος θέλει να έχει το βυτίο του «αχόρταγου» κάθε τόσο έξω από το σπίτι του;

Και τα λέω αυτά εγώ που μένω εδώ και δύο περίπου χρόνια στο Κορωπί και τρέμω στην ιδέα του «αχόρταγου» που θα έρθει και θα πλημμυρίσει τα ρουθούνια μου με την θεσπέσια μυρωδιά του.

Όμως το ότι πρέπει να αποκτήσουν οι Δήμοι Κορωπίου, Παιανίας και, ενδεχομένως, και άλλοι γειτονικοί Δήμοι, κεντρική αποχέτευση σημαίνει ότι πρέπει να διοχετευτούν οι ακαθαρσίες των κατοίκων τους στην πλησιέστερη θάλασσα;

Και τι είδους «επεξεργασία» των ακαθάρτων θα γίνεται στην υπό ανέγερση νέα «Ψυττάλεια»;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Δήμαρχος Σπάτων Αρτέμιδος για τα έργα ύδρευσης και τις συχνές διακοπές νερού που ταλαιπωρούν πολίτες

Και πού θα μεταφέρονται τα επεξεργασμένα απόβλητα;

Η πινακίδα αναφέρει άλλωστε αυτό το περί «μεταφοράς» των ακαθάρτων, δεν είναι δική μου έμπνευση.

Θα προσπαθήσω να πάρω απαντήσεις. Η έρευνα μόλις άρχισε…

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 4.8 / 5. Αριθμός ψήφων: 11

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ