Τέλος Ιουνίου ξεκινά εμβολιασμός κατάκοιτων πολιτών. Ανοίγουν οι ηλικιακές ομάδες 25-29 ετών. Τα νησιά με >50% εμβολιασμένους

108
1.5
(2)

Στο τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των κατάκοιτων πολιτών, ο οποίος θα γίνει με τη συμμετοχή ιδιωτών γιατρών και θα χρησιμοποιηθεί γι’ αυτόν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson and Johnson, όπως είπε απόψε στην καθιερωμένη ενημέρωση του στο Υπουργείο Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας υπενθύμισε ότι αύριο, Πέμπτη, ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 25 έως 29 ετών για όλα τα εμβόλια και πρόσθεσε ότι συνολικά ανοίγουν 420.340 νέα ραντεβού από τα οποία τα 240.000 αφορούν το εμβόλιο της Phizer, τα 96 .300 της Johnson and Johnson και τα 84.000 το εμβόλιο της Moderna.

Ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στην πορεία της επιδημίας είπε ότι ο δείκτης θετικότητας έχει πέσει στο 2,5% την τελευταία εβδομάδα και ότι ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος δείκτης κρουσμάτων ανά ημέρα είναι 1056 κρούσματα. Επίσης επισήμανε ότι ο μέσος ηλικιακός όρος των νέων κρουσμάτων μειώνεται συνεχώς και πλέον είναι τα 36 έτη. Όπως εξήγησε όλες οι περιφέρειες της χώρας καταγραφούν μείωση κρουσμάτων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η επιδημία έχει τελειώσει.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας είπε ότι θα στηριχθούν οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας και ειδικά όσοι εργάζονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας καθώς έχει παρατηρηθεί διεθνώς ότι δοκιμάστηκε η ψυχική τους υγεία και αρκετοί από αυτούς βρέθηκαν αντιμέτωποι με το σύνδρομο της επαγγελματικής εξουθένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Καμίνι σήμερα η χώρα. Έως 46-47 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος. Απανωτές συσκέψεις για να κρατήσει το σύστημα

Μετά την ένταξη του μονοδοσικού εμβολίου στις αρχές Μαΐου και μετά το ξεκίνημα της επιχείρισης «Γαλάζια Ελευθερία» επιταχύνθηκαν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στη χώρα μας.

Όπως δήλωσε χθες (8/6) και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάθε μέρα εμβολιάζεται το 1% του πληθυσμού, καθώς πραγματοποιούνται πάνω από 100 χιλιάδες δόσεις εμβολίου.

Μέχρι στιγμής έχουν χορηγηθεί 6.361.417 δόσεις. Παράλληλα, έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση 4.062.844 πολίτες ενώ 2.435.852 είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Τα νησιά στους πρωτοπόρους του εμβολιασμού

Όσον αφορά τους πρωτοπόρους του εμβολιασμού, αυτοί εντοπίζονται στα νησιά. Η Κέα-Κύθνος και η Μήλος πρωταγωνιστούν ενώ και πολλά άλλα νησιά έχουν υψηλή εμβολιαστική κάλυψη (άνω του 50%), καθώς έχει δοθεί προτεραιότητα σε αυτά ενόψει της τουριστικής περιόδου στις αρχές Ιουλίου.

Οι Περιφερειακές Ενότητες με τη μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη με τουλάχιστον 1 δόση:

Π.Ε Κέα Κύθνος: 83,19%
Π.Ε. Μήλου: 77,14%
Π.Ε. Θήρας: 61,39%
Π.Ε. Άνδρου: 60,59%
Π.Ε. Ιθάκης: 60,51%
Π.Ε. Καρπάθου: 56,14$
Π.Ε. Τήνου: 55,95%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Το χρυσό μετάλλιο στο μήκος είναι Ελληνικό. Πέταξε στα 8.41 ο Τεντόγλου. Πέρασε η Εθνική Πόλο, νίκησε τις ΗΠΑ

Αναφορά και στην διοργάνωση των πανηγυριών έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως αυτές θα είναι επιτρεπτές για όσες περιφερειακές ενότητες ξεπερνούν σε ποσοστό εμβολιασμών το 50%.

Σε αυτή την περίπτωση πολλές περιοχές της χώρας θα πρέπει να… περιμένουν ακόμη με δεδομένα τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πως αποφασίστηκε η αύξηση του ποσοστού πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος/θεάματος με ημερομηνία έναρξης την 12η Ιουνίου και συγκεκριμένα:

από 50% σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας ως 1.000 θέσεις,
στο 70% σε χώρους ως 5.000 θέσεων,
σε 65% όταν είναι δυναμικότητας ως 15.000 θέσεις και
αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο αριθμός καθορίζεται σταθερά στα 10.000 άτομα με τη χρήση μάσκας.
Τα κλειστά σινεμά συνεχίζουν να παραμένουν κλειστά

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 1.5 / 5. Αριθμός ψήφων: 2

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ