Σχεδόν 20% αύξηση του δημοτικού φόρου ηλεκτροδοτούμενων στεγασμένων χώρων στους λογαριασμούς ΔΕΗ

339
5
(4)

Μετά το +2,4% στο νερό (+13% ΦΠΑ) που πληρώνουν οι δημότες κάθε τετραμηνία και που επέβαλε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, σειρά της νέας δημοτικής αρχής με την στήριξη της του 2ου συνδυασμού σε δύναμη, να αυξήσει κατά σχεδόν 20% (από 0,16/τ.μ. σε 0,19/τ.μ. σε ευρώ) το τέλος του δημοτικού φόρου ηλεκτροδοτούμενων στεγασμένων χώρων, με την λογική ότι τα χρήματα αυτά θα πάνε αποκλειστικά στις σχολικές επιτροπές του Δήμου. Λαϊκή Συσπείρωση και Δύναμη Ελπίδας καταψήφισαν.

Ο κος Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και εισηγούμενος το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, με τίτλο: «Λήψη απόφασης για αύξηση του συντελεστή του Δημοτικού φόρου ηλεκτροδοτούμενων στεγασμένων χώρων, για την ενίσχυση των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας», εξέθεσε στην Οικονομική Επιτροπή τα εξής:….

Σύμφωνα με τα παραπάνω το πρόσθετο αυτό ποσό (δηλ. 0,03€) θα διατεθεί εξ’ ολοκλήρου στις λειτουργικές ανάγκες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μαρκοπούλου.

Η αύξηση αυτή κρίνεται αναγκαία, λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζει ο Δήμος και εν γένει όλη η χώρα και δεδομένου ότι ο χρόνος εκταμίευσης των ΚΑΠ παραμένει άγνωστος. Η απόδοση του εσόδου στις Σχολικές Επιτροπές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας θα γίνεται ανά δίμηνο, κατόπιν σχετικής αιτήσεώς τους προς την Οικονομική Υπηρεσία.»

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο την αύξηση του συντελεστή του Δημοτικού φόρου ηλεκτροδοτούμενων στεγασμένων χώρων από 0,16€/τ.μ. σε 0,19€/τ.μ., ώστε το πρόσθετο αυτό ποσό να διατεθεί εξ’ ολοκλήρου για την ενίσχυση των Σχολικών Επιτροπών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας.
Μειοψήφησε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κουβέλης Αλέξανδρος, για τους εις την εισήγηση αναφερόμενους λόγους.

Η παρούσα απόφαση έλαβε αύξοντα αριθμό 148/2019.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΔΩ

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Αριθμός ψήφων: 4

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. κύριοι
  το δημοσιευμα για την αυξηση των δημοτικων τελών κατα την προσφατη συνεδριαση του ΔΣ δημου Μαρκοπουλου ειναι ανακριβες, η Λαϊκη Συσπειρωση κι εγω ως Δημοτικος της Συμβουλος καταψηφισαμε και αντιπροτειναμε τη διεκδικηση κονδυλιων για την Παιδεια, και την αποδοση των μη καταβληθεντων ΝΟΜΙΜΩΝ , αλλά παρακρατηθεντων κεντρικων πόρων στο Δημο μας.
  παρακαλω να επανορθώσετε, καθως εντονα καταγγειλαμε την αυξηση των δ.τ.πολύ περισσοτερο που ο δημος μας εχει πανακριβα δ.τ. ετσι κι αλλιως
  εχουμε δε προαναγγειλει απο την ομιλια μου στη Λαϊκη Συνελευση στο ΑΡΤΕΜΙΣ την 22/9/2019 οτι θα ζητησουμε τη μειωση των δ.τ. κατα 50% σε 2 δοσεις.
  με τιμη
  Ανδρέας Συλλελόγλου
  6936871974

  • έχει αλλάξει αναφερομάσταν στο 2ο συνδιασμό σε σειρά.

   “Μετά το +2,4% στο νερό (+13% ΦΠΑ) που πληρώνουν οι δημότες κάθε τετραμηνία και που επέβαλε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, σειρά της νέας δημοτικής αρχής με την στήριξη της του 2ου συνδυασμού σε δύναμη, να αυξήσει κατά σχεδόν 20% (από 0,16/τ.μ. σε 0,19/τ.μ. σε ευρώ) το τέλος του δημοτικού φόρου ηλεκτροδοτούμενων στεγασμένων χώρων, με την λογική ότι τα χρήματα αυτά θα πάνε αποκλειστικά στις σχολικές επιτροπές του Δήμου. Λαϊκή Συσπείρωση και Δύναμη Ελπίδας καταψήφισαν.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ