«Σφαγή» με δηλητηριασμένους γύπες στο Αγρίνιο. 9 νεκρά προστατευόμενα όρνια και δύο σε κρίσιμη κατάσταση

119
Δείτε όλες τις ειδήσεις του porto-rafti.gr και στο TWITTER κάντε κλικ στον σύνδεσμο: twitter.com/GrRafti
5
(3)

Θλιβερά είναι τα αποτελέσματα των ερευνών της Ομάδας Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων της Ορνιθολογικής, που μαζί με μέλη του Φορέα Διαχείρισης, δασικούς, εθελοντές κλπ και ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο προχώρησαν σήμερα σε αναζητήσεις στην περιοχή του Αρακύνθου, του φαραγγιού της Κλεισούρας κλπ, μετά την εύρεση νεκρών όρνεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr κατά τη διάρκεια των σημερινών ερευνών , βρέθηκαν εννέα νεκρά όρνια και άλλα δυο σε άσχημη κατάσταση που εστάλησαν στην ΑΝΙΜΑ για περίθαλψη.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν και την Παρασκευή και εάν τα αποτελέσματα είναι τα ίδια, τότε μιλάμε για αφανισμό του μισού σχεδόν πληθυσμού της ομάδας των όρνεων που διαβιούν στον Αράκυνθο.

Η περιβαλλοντική προέκταση του ζητήματος είναι πολύ σοβαρή για το ευαίσθητο οικοσύστημα της περιοχής και έναν πληθυσμό που και πριν από δυο χρόνια, υπέστη πάλι μειωση εξαιτίας του ίδιου προβλήματος.

Οπως φαίνεται, οι γύπες έφαγαν πτώματα νεκρών ζώων που ήταν δηλητηριασμένα και οι υποψίες πέφτουν σε αγρότες της περιοχής, που χρησιμοποιούν αυτήν την παρωχημένη μέθοδο για να απομακρύνουν από τις περιουσίες τους άγρια ζώα, που μπορει να προκαλέσουν ζημιές, χωρις όμως να αντιλαμβάνονται όμως την καταστροφή που προκαλούν στον μικρό πληθυσμό των όρνεων της περιοχής. Μια μικρή αποικία λίγων ζευγαριών, που προστατεύεται ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη και περιβαλλοντικά προγράμματα για την σωτηρία και ενδυνάμωση της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Στο "κόκκινο" η Θεσσαλονίκη μετά τα 43 κρούσματα, σκέψεις για ματαίωση της ΔΕΘ, καμπανάκι και για τη Λάρισα.

Νεκροί γύπες, έχουν αποσταλεί σε ειδικό εργαστήριο, για ιστολογικές και τοξικολογικες εξετάσεις, ενώ για τον ίδιο λόγο έχουν αποσταλεί και πτώματα νεκρών ζώων, που σε δυο περιπτώσεις βρέθηκαν δίπλα σε νεκρά πτηνά, και εικάζεται πως ήταν τα δηλητηριασμενα δολώματα

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Αριθμός ψήφων: 3

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ