Συνέντευξη Δημάρχου στο Open Beyond για τους σκουπιδότοπους στο Πόρτο Ράφτη επί δημαρχίας του

612
0
()

Το κανάλι Open beyond βρέθηκε σε αυτοσχέδια χωματερή στον παραλιακό δρόμο προς Αυλάκι και έκανε ρεπορτάζ ρωτώντας κατοίκους για τα σκουπίδια αλλά και τον δήμαρχο Μαρκοπούλου Σωτήρη Μεθενίτη.

Από τη μία πλευρά του δρόμου φαίνεται η πανέμορφη θάλασσα του Πόρτο Ράφτη και από την άλλη τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνό.

Το ίδιο ισχύει και στα στενά με ποντίκια να υπάρχουν στα συγκεντρωμένα απορρίμματα, ενώ ο κίνδυνος για τις φωτιές είναι τεράστιος.

Οι πολίτες δηλώνουν την δυσαρέσκεια τους με τον δήμο καθώς, σύμφωνα με τους ίδιους, ζούνε το συγκεκριμένο θέαμα των σκουπιδιών για πάνω από 4 μήνες. Ο δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Μεθενίτης μιλά για το πρόβλημα.

Ο δήμαρχος κατηγόρησε τους πολίτες ως κομματικούς αντιπάλους που έχουν πολιτικά κίνητρα εναντίον του και συγκέντρωσαν το 2,3% στις δημοτικές εκλογές, είναι πολιτικοί αντίπαλοι της παράταξής μου είπε και όχι “ενδιαφερόμενοι περιβαλλοντολόγοι”.

Για τα σκουπίδια ανέφερε ότι γίνονται 10 δρομολόγια την ημέρα, ότι έχει εξασφαλίσει και χορηγία για την αποκομιδή αλλά ότι έχει ξοδέψει και ο δήμος πολλά χρήματα.

“”Κάνουμε δέκα δρομολόγια την ημέρα, φροντίζουμε να καθαρίζουμε τα πάντα, έχουμε βγάλει 70.000 ευρώ έκτακτες εργολαβίες και έχουμε χορηγία 30.000 ευρώ, όμως έγινε λάθος από τον αντιδήμαρχο καθαριότητας που παραιτήθηκε αρχές Ιουνίου γιατί δεν είχε προετοιμάσει σωστά όσα έπρεπε να γίνουν και τώρα εμείς προσπαθούμε να απαλύνουμε μια κατάσταση που πράγματι ήταν πολύ επιβαρυμένη”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ανοίγει η Δημοτική Πλαζ Αυλάκι στο Πόρτο Ράφτη στις 8 Μαίου από τις 08.00 έως 20.00 το βράδυ. Οι τιμές για το 2021

Στο σημείο αυτό ήταν επιθετικός τόσο στους κατοίκους όσο και στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Αναγνώρισε μόνο ένα λάθος του Δήμου και έριξε πάλι όλη την ευθύνη στον παραιτηθέντα αντιδήμαρχο καθαριότητας.

Αναφέρθηκε στα ογκώδη αντικείμενα και τα κλαδέματα και ζήτησε εκ νέου οι κάτοικοι να τηλεφωνούν στον δήμο για την περισυλλογή τους.

“Υπάρχουν κλαδέματα και στρώματα για τα οποία έχουμε ενημερώσει μέσα από το διαδίκτυο πως δεν πρέπει να πετάγονται αλλά με ένα τηλέφωνο στο δήμο και με ελάχιστο αντίτιμο 10 ευρώ για φορτηγό, αναλαμβάνει ο δήμος και τα μεταφέρει. Όλα τα ογκώδη απορρίμματα”.

Είναι φυσικά σχεδόν απίθανο να μαζευτεί όλος αυτός ο όγκος βιο-αποβλήτων ακόμα και αν οι κάτοικοι τηλεφωνούσαν αφού δεν υπάρχουν τα μέσα στον δήμο (ο ίδιος έχει αναφέρει ότι δεν είναι λειτουργικά πολλά οχήματα του δήμου).

Αναφέρθηκε πάλι στην πολυκοσμία που έχει το Πόρτο Ράφτη αυτό το διάστημα (φυσικά τα σκουπίδια δεν είναι εδώ τον τελευταίο μήνα αλλά από τον Απρίλιο) καθώς και στις κινήσεις του για συνδρομή (2 φορές) από υπουργεία, περιφέρεια και δήμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Έτσι θα λειτουργήσουν οι οργανωμένες παραλίες από Σάββατο 8 Μαίου

“Χρειαζόμαστε περαιτέρω βοήθεια με μηχανήματα γιατί η περιοχή έχει πάρα πολύ κόσμο και επισκέπτες. 22 Ιουνίου απευθυνθήκαμε στην τότε κυβέρνηση και σε επτά συναρμόδια υπουργεία για να βοηθήσει η Περιφέρεια με περισσότερα μηχανήματα. Από επτά υπουργεία και την περιφέρεια δεν είχαμε καμία απόκριση. Το ίδιο κάναμε και με τη σημερινή κυβέρνηση και περιμένουμε να βοηθήσει. Χρειάζεται συνέπεια των πολιτών και βοήθεια από την Περιφέρεια”.

Στην ερώτηση αν θα λύσει το πρόβλημα ζήτησε εκ νέου τη βοήθεια κυβέρνησης και περιφέρειας.

(Κλικ στο λινκ, μετά κλικ στο play του video και με τον κέρσορα μεταφερθείτε στο 03:10:30)

TVOPEN.GR

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ