Συνάντηση εκπαιδευτικών Ε.Α.Ε. με βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για τις 4500 μόνιμες προσλήψεις. Επίθεση Τσίπρα σε Νέα Δημοκρατία

583
0
()

Επίσκεψη σε 4 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ (μέλη της Ε.Μ.Υ.) πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί Ε.Α.Ε. και επίθεση Τσίπρα σε Νέα Δημοκρατία στη Βουλή είναι τα σημαντικότερα νέα της σημερινής ημέρας.

Δείτε αναλυτικά

Με αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης συναντήθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής,

  1. Μερόπη Τζούφη,
  2. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου,
  3. Μπέττυ Σκούφα και
  4. Ραλλία Χρηστίδου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας για καθυστερήσεις στις προσλήψεις των 4.500 εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής και την πρόσληψη αναπληρωτών από τους περσινούς πίνακες κατάταξης (σχ. έτος 2018-2019).

Τόσο η Αν. Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, όσο και η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου επεσήμαναν τις προσπάθειες της προηγούμενης Κυβέρνησης για τη στελέχωση των δημόσιων σχολείων και ειδικά του πολύπαθου τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Τόνισαν επίσης πως η νέα Κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει την ομαλή έναρξη του νέου σχολικού έτους, καθώς και να προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση της διαδικασίας για το μόνιμο διορισμό 4.500 εκπαιδευτικών.

Τοποθέτηση του Α. Τσίπρα στη Βουλή

 

Γιατί έρχεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος;

Η ΝΔ επιλέγει να φέρει εσπευσμένα το άσυλο για να προβάλει μια ιδεολογική αντιπαράθεση με την αριστερά και την προοδευτική παράταξη.

Επίκληση στο ΚΙΝΑΛ. 

Μήπως το θέμα του ασύλου ήταν η αιτία να έχουμε κρούσματα βίας ή παραβατικότητα απ’ ότι είχαμε από το 2011; Κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Στο ζήτημα επιδεικνύεται μια ιδεολογική εμμονή, ούτε με το άσυλο υπάρχει πρόβλημα, ούτε τα υπαρκτά κρούσματα παραβατικότητας σας ενοχλεί.

Η τοποθέτησή σας αφορά το δημόσιο πανεπιστήμιο συνολικά και ο, τι συμβολίζει στην πατρίδα μας.

Η εμμονή σας εκκινεί από την εγγενή αποστροφή σας προς οτιδήποτε δημόσιο και την μεροληψία σας υπέρ ιδιωτικών εκπαιδευτικών φορέων.Αναφέρομαι στη σύνδεσή του με τα κινήματα της νεάς γενιάς και το συλλογικό υποσυνείδητο με τον αγώνα ενάντια στην δικτατορία και της πρόοδο στον τόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Έτσι θα γίνει η αποστολή βαθμολογίας Α τετραμήνου των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου

Δεν ήταν λίγες φορές που οι ακραίοι εκφραστές της υπερδεξιάς ρητορικής έχουν μιλήσει ευθέως για την λήξη της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς και, κατά τη γνώμη σας, είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Άκουσα την αναφορά σας στον μέσο Έλληνα φοιτητή, αλλά ήταν φιλολογικού χαρακτήρα, εσείς δεν έχετε εμπειρία, σπουδάσατε στο εξωτερικό, πήγατε εκεί χωρίς εξετάσεις και, άρα, περιγράψατε μια εικόνα που δυσφημεί το ελληνικό πανεπιστήμιο και απέχει από την πραγματικότητα.

Εμμείνατε σε ένα σκέλος ότι, σε ορισμένες σχολές, υπάρχει παραβατικότητα, παραλείψατε να αναφερθείτε στην ποιότητα των σπουδών που παρέχουν τα ελληνικά ΑΕΙ.

Άκουσα από τα έδρανα να αναπαράγεται κάτι το οποίο αναπαράγεται ως fake news. Τσίπρας μεταγραφή από τη Βουλγαρία.

Πέρασα με εξετάσεις στο ΕΜΠ, ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια διεθώς και είχα την τιμή να ολοκληρώσω εκεί τις σπουδές μου και στο μεταπτυχιακό.

Αυτός ο φοιτητής μόλις πάει στο εξωτερικό συνειδητοποιεί πόσο υψηλό ήταν το επίπεδο σπυοδών στα ελληνικά ΑΕΙ.

Η εμμονή σας αυτή να υποβαθμίζεται το ελληνικό πανεπιστήμιο είναι χωρίς πρακτική σημασία και σας οδηγεί σε πρακτικές απαξίωσης στα ελληνικά ΑΕΙ.

Δεν έχετε κανένα έργο να επιδείξετε ως παράταξη για την γ/θμια εκπαίδευση.

Υποβάθμιση της μέριμνας, απαξίωση της έρευνας, κατάργηση του άρθρου 16, κατάργηση του ασύλου: Αυτό είναι το όραμά σας.

Αφήσατε το 2015 μια εικόνα διάλυσης, με προϋπολογισμούς ιδρυμάτος που δεν κάλυπταν ούτε τις βασικές ανάγκες.

Αναλάβαμε στις χειρότερες συνθήκες και αφήσαμε έργο, γιατί είχαμε έργο για την αναβάθμιση.

Αυξήσαμε δαπάνες και προϋπολογισμούς, δημιουργήσαμε νέα τμήματα, καταργήσαμε την διάκριση ΑΕΙ/ΤΕΙ χωρίς συγκρούσεις, αλλά με συναινέσεις.

Ειδικά στην έρευνα, καταθέτω άρθρο στο Nation: Οι μεταρρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ αξίζουν να μείνουν.

Μιλήσατε με απαξίωση για το δημόσιο πανεπιστήμιο και τον σπουδαστή που δεν γυρίζει στην πατρίδα όχι επειδή έχει καταστραφεί ο κοινωνικός ιστός, αλλά γιατί δεν έχουμε έρευνα, κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Πάνω από 50 τα σχολεία με κλειστά τμήματα λόγω covid. 2ο κρούσμα σε εκπαιδευτικό στο ίδιο σχολείο

Ο σχεδιασμός σας γίνεται στο πόδι, η λογική που λέει ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από Νομική Σχολή επειδή υπάρχουν άνεργοι δικηγόροι, είναι καφενειακή.

Η απόφασή σας οδηγεί και άλλους νέους στο εξωτερικό.

Η έρευνα μεταφέρθηκε στο υπ. Ανάπτυξης. Η έρευνα απαιτεί στρατηγική, πόρους και ακαδημαϊκό πλάνο. Ακρωτηριάζετε και απαξιώνετε την έρευνα, οδηγείτε σε απαξίωση τμήματα που δεν αποδίδουν κέρδη.

Ανοίγεται την ιδεολογική αντιπαράθεση για το άσυλο, μας σέρνετε σε μια συζήτηση που δεν αφορά πράγματι το 2019.

Το 2011 ήρθατε και ψηφίσατε με το ΠΑΣΟΚ το Νόμο Διαμαντοπούλου. Τα επόμενα χρόνια η χώρα μας δεν μετατράπηκε σε παράδεισο ασφάλειας και νομιμότητας. Εκτός από την εμμονή, έχουμε να κάνουμε και με μια περίπτωση εξαπάτησης.

Σήμερα ο νόμος προβλέπει ρητά ότι η αστυνομία επεμβαίνει σε περιπτώσεις κακουργημάτων και εγκλημάτων κατά της ζωής.

Στην πράξη θέλετε να πετύχετε να περιπολεί τις αίθουσες; Θα βάλετε και τους Μαύρους Πάνθηρες;

Δημιουργείτε μόνοι σας την εικόνα της ανασφάλειας.

Πιστεύετε ότι θα αποκατασταθεί η τάξη; Μέσα από την σπουδή σας οι σχολές θα γίνουν εστίες έντασης.

Μια σειρά από κινήσεις σας δείχνουν πως αντιλαμβάνεστε την πρόοδο.

Σε ένα μήνα ανοίγουν οι σχολές, τα προβλήματα των φοιτητών και των ακαδημαϊκών είναι πολύ διαφορετικές από τις εμμονές σας.

Σας καλούμε να ασχοληθείτε με τα πραγματικά ζητήματα του ελληνικού πανεπιστημίου.

Θα είμαστε απέναντί σας σε κάθε περίπτωση να ξηλώσετε όσα θετικά πετύχαμε.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ