Στο τρέξιμο οι ιερείς που θα κάνουν αγιασμό. Αγιασμός ανά τμήμα! Πότε προσλαμβάνονται επιπλέον εκπαιδευτικοί

697
0
()

Ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε πως ο καθιερωμένος Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθεί, σε συννενόηση του υπουργείου Παιδείας με την Εκκλησία της Ελλάδος.

Ωστόσο, ο εκκλησιασμός θα πραγματοποιηθεί χωριστά για κάθε τμήμα, με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

Πρόσθετες προσλήψεις αναπληρωτών

Η υπουργός ανακοίνωσε πως κονδύλι άνω των 100 εκ. ευρώ θα χορηγηθεί για την επέκταση των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων, ώστε να μένουν περισσότερα παιδιά στο σχολείο έως τις 4μμ και να απασχολούνται με μελέτη και δημιουργικές δράσεις καλλιτεχνικής παιδείας, φυσικής αγωγής, πληροφορικής και ξένων γλωσσών, καθώς και να περιοριστεί η επαφή των παιδιών με πρόσωπα που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Για την

  • κάλυψη των κενών από τις απουσίες εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες θα υπάρξουν επιπλέον προσλήψεις αναπληρωτών, όπως επίσης
  • για την ενίσχυση των προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και των
  • ολοήμερων σχολείων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι διευθυντές σχολείων στο... κυνήγι των self tests. Στα τηλέφωνα με τους γονείς για την επιβεβαίωση των θετικών τεστ

Ενίσχυση από το υπουργείο Εσωτερικών

Από την πλευρά του, ο υπ. Εσωτερικών Τάκης Θεοδορικάκος ανακοίνωσε πως 6 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν προς τους δήμους, ώστε το σύνολο του εκπαιδευτικού και μαθητικού πληθυσμού να προμηθευτεί από 2 μάσκες πολλαπλών χρήσεων.

Παράλληλα, για την καθαριότητα των σχολείων θα προσληφθούν 5.000 εργαζόμενοι πλήρους ωραρίου και 4.500 μειωμένου ωραρίου, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Για τις μετακινήσεις 240.000 μαθητών σε όλη την επικράτεια, θα χορηγηθούν 175 εκ. ευρώ. Επίσης, 128 εκ. ευρώ θα διατεθούν στις σχολικές επιτροπές των δήμων για την επισκευή των σχολικών κτιρίων.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ