Στο πράσινο η Ελλάδα για τους Βρετανούς ταξιδιώτες από 19 Ιουλίου. Στο πορτοκαλί και με pcr test από την Κύπρο

14
0
()

Από τις 19 Ιουλίου η Ελλάδα όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες φαίνεται πως βγαίνουν από την πορτοκαλί και μπαίνουν στην πράσινη λίστα για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς τουρίστες, όπως αποκαλύπτει σήμερα η DailyMail.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Βρετανικής εφημερίδας, κορυφαίοι υπουργοί πιέζουν τον Μπόρις Τζόνσον να αρθούν οι περιορισμοί και έτσι οι Βρετανοί να μπορούν να κάνουν διακοπές χωρίς να μπαίνουν σε καραντίνα αν ταξιδεύουν στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Γαλλία και στις ΗΠΑ.

Τα παιδιά θα μπορούν επίσης να αποφεύγουν την καραντίνα εάν ταξιδεύουν με τους γονείς τους.

Όλα θα αποφασιστούν στο υπουργικό συμβούλιο που θα γίνει αύριο Πέμπτη.

«Όλα έχουν τελειώσει, ακόμα κι αν δεν το έχουν καταλάβει ακόμη στην κυβέρνηση», δήλωσε η κυβερνητική πηγή στη βρετανική εφημερίδα. «Η σχέση μεταξύ κρουσμάτων και θανάτων έχει σπάσει. Γνωρίζουμε ότι οι πλήρεις εμβολιασμοί λειτουργούν για την προστασία των ανθρώπων, γιατί να καθυστερήσουμε την επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών; Δεν υπάρχει λόγος να μην προχωρήσουμε τώρα – κάθε μέρα μετράει ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Παρέδωσαν στη φωτιά, αυτοκίνητο και μηχανή αστυνομικού που φυλάκισε και εξέδιδε 19χρονη στην Ηλιούπολη

Την αυριανή συνάντηση για το θέμα των ταξιδιών στο εξωτερικό από βρετανούς πολίτες θα ακολουθήσει ακόμα μια την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Τουριστικού Συμβουλίου τα οποία και απέστειλαν στον Μπόρις Τζόνσον οι περιορισμοί στα ταξίδια τον Ιούλιο κοστίζουν στην Βρετανία 639 εκατομμύρια λίρες την ημέρα.

Ο Huw Merriman, πρόεδρος της επιτροπής μεταφορών, χαιρέτισε τα σχέδια για άρση της καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους. «Προσβλέπουμε τώρα στην κυβέρνηση να δώσει το πράσινο φως και να αφήσει τη βιομηχανία να συνεχίσει να λειτουργεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από τις 24/6/21, επιβάτες που επισκέπτονται την Κύπρο και προέρχονται από τις χώρες της Πορτοκαλί κατηγορίας, με την Ελλάδα να συμπεριλαμβάνεται σε αυτές, απαιτείται να έχουν προβεί σε εργαστηριακό έλεγχο PCR εντός 72 ωρών προ της αναχώρησής τους και να έχουν πιστοποιητικό που να αποδεικνύει αρνητική εξέταση PCR για τον ιό.

Το πιστοποιητικό της εξέτασης επισυνάπτεται στην πλατφόρμα Cyprus flight pass (υποβολή εντός 48 ωρών πριν την ώρα αναχώρησης για Κύπρο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Εισβολή γονέα σε δημοτικό σχολείο χωρίς σχολική κάρτα για το παιδί του. Απείλησε εκπαιδευτικούς, έσπρωξε τη Δντρια

Από τις 24/6/21, δεν απαιτείται δεύτερη μοριακή εξέταση στην Κύπρο για άτομα προερχόμενα απο την πορτοκαλί κατηγορία.

Τα πιο πάνω, όπως επίσης οι αλλαγές κατηγοριοποίησης λοιπών χωρών, οι οποίες έχουν εφαρμογή από τις 24/6/21, ορίζονται στο Δελτίο Τύπου με τίτλο:  “Εκτίμηση επιδημιολογικού κινδύνου χωρών σχετικά με τη νόσο COVID19, ημερομηνίας 21/6/2021” του Υπουργείου Υγείας Κύπρου, το οποίο βρίσκεται αναλυτικά στον σύνδεσμο:  https://bit.ly/3gUZDEy

Υπενθυμίζεται ότι τα πλήρως εμβολιασμένα πρόσωπα μπορούν από την ημερομηνία διεξαγωγής της δεύτερης δόσης, αυθημερόν να μεταβούν στην Κύπρο, συμπληρώνοντας και επισυνάπτοντας στην πλατφόρμα Cyprus flight pass (υποβολή εντός 48 ωρών πριν την ώρα αναχώρησης για Κύπρο), το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Σε ό,τι αφορά το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson, απαιτείται να παρέλθει χρονικό διάστημα 14 ημερών, για να γίνει κάποιος δεκτός στην Κύπρο, συμπληρώνοντας και πάλι την πλατφορμα Cyprus Flight pass.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ