Στο πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ο αντιεμβολιαστής Φαίδων Βοβόλης. Απειλές αρνητών συγγενών σε γιατρούς.

54
0
()

Ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών βρέθηκε σήμερα ο αρνητής γιατρός, Φαίδων Βόβολης.

Ο γιατρός των… αντιεμβολιαστών, που τον Ιούλιο είχε οργανώσει συγκέντρωση στην Ομόνοια, οδηγήθηκε σήμερα στο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της διαγραφής.

Κατά την εκδίκαση της πειθαρχικής υπόθεσης του αντιεμβολιαστή γιατρού εκλήθησαν να καταθέσουν ως μάρτυρες ο Νικόλαος Σύψας, ο Γκίκας Μαγιορκίνης και ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Οι επιστήμονες μίλησαν για τα οφέλη του εμβολιασμού αποδομώντας τη ρητορική του Φαίδωνα Βόβολη.

Σημειώνεται πως έξω από το κτίριο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών είχε συγκεντρωθεί μία ομάδα αντιεμβολιαστών.

Οι αντιεμβολιαστές διαμαρτυρήθηκαν για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού φωνάζοντας συνθήματα με κύριο μότο το «Όχι στον υποχρεωτικό διχασμό».

Προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά την κατάσταση με κίνημα αντιεμβολιαστών τι έλεγε στις 23/8/2021 (πηγή dikaiologitika.gr)

Ο επικεφαλής του πολιτικού φορέα, «Ελεύθεροι Ξανά», και διοργανωτής των συλλαλητηρίων κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, καρδιολόγος, Φαίδων Βόβολης, προανήγγειλε τους τρεις άξονες της στρατηγικής του κινήματος.

«Είναι πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι νόμισαν ότι εμείς είτε κάναμε πίσω είτε τραβήξαμε την ταχύτητα. Ασφαλώς και δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά. Προφανώς και δεν μπορούσαμε να γκαζώσουμε μέσα στον Δεκαπενταύγουστο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι ομάδες εργασίας μας δεν δούλεψαν σκληρά και πυρετωδώς όλες αυτές τις μέρες ώστε να είμαστε έτοιμοι πάνω στην τελική μάχη.

Από αύριο πατάμε πάλι το γκάζι. Θέλω να ξέρει ο κόσμος ότι δεν πρέπει να απογοητεύεται. Σαφώς είναι μία δύσκολη μάχη. Σαφώς, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις…

Πρέπει να ξέρετε όλοι ότι δεν είναι μία εύκολη προσπάθεια. Πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορεί να αποτύχουμε πολλές φορές. Θέλω να ξέρετε και να πιστεύετε ότι στο τέλος θα επιτύχουμε. Δεν έχουμε αφήσει τίποτα από την αισιοδοξία μας, τίποτα από την προσπάθειά μας».

Σύμφωνα με τον κ. Βόβολη και με βάση τα νέα δεδομένα, τρεις θα είναι από εδώ και πέρα οι άξονες της στρατηγικής του κινήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η απόφαση για την Ενισχυτική Διδασκαλία και σε ποια μαθήματα θα παρέχεται

Νομικές κινήσεις

Καταρχήν, οι νομικές κινήσεις, αλλά, όπως αναφέρει ο ίδιος, «είδαμε τα δικαστήρια. Ξεκινήσαμε με τον Βόλο και το Κιλκίς, όπως υπολογίζαμε. Τα δικαστήρια μιλούν πάνω από όλα για το θέμα της δημόσιας υγείας. Είναι νομικοί και δεν γνωρίζουν. Υπάρχει καταστρατήγηση του Συντάγματος άρα δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε αυτούς».

Οπότε, όσοι ενστερνίζονται τις συγκεκριμένες απόψεις για τα εμβόλια θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο στην επερχόμενη περίοδο αναταραχής και μέχρι την ολοκλήρωση της μακράς νομικής διαδικασίας.

«Πρέπει να σας έχουμε προετοιμασμένους γιατί μέχρι να τελεσιδικήσουν όλα αυτά, μέχρι να φτάσουμε στην απόφαση να πέσει η οποιαδήποτε κυβέρνηση ή οι εντολές, που της έχουν δώσει, πρέπει να καλύψουμε και τον κόσμο. Θα υπάρξει μία περίοδος αναταραχής».

Διασφάλιση τροφής για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Σε αυτό το πλαίσιο, σε κάθε πόλη σε όλους τους νομούς της χώρας αλλά και στην Κύπρο θα δημιουργηθούν ομάδες 10 ατόμων έχοντας ως αποστολή τη διασφάλιση τροφής για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, που θα τεθούν εκτός δουλειάς.

«Θέλουμε να μην μείνει άνθρωπος χωρίς φαγητό, χωρίς διατροφή, βασικά πράγματα και χωρίς παιδεία τα παιδιά. Συζητάμε και για ανταλλαγές προϊόντων και για τράπεζες, οι οποίες στην ουσία θα είναι αποθήκες τροφίμων. Θα μας βοηθήσουν επιχειρηματίες από όλη την χώρα, αλλά καλώ και όλους τους άλλους επιχειρηματίες και όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν πλεόνασμα αγροτικών προϊόντων, κυρίως από την επαρχία, να απευθυνθούν στον νομό τους στα άτομα, που θα τους δώσουμε σε λίγες μέρες.

Θα υπάρχουν ειδικές αποθήκες τροφίμων, ώστε οι άνθρωποι, οι οποίοι προφανώς θα μπουν σε αναστολή εργασίας να μπορούν να μην μείνουν χωρίς φαγητό αυτοί και τα παιδιά τους».

Παιδεία

Αντίστοιχα, για την παιδεία θα γίνει προσπάθεια για δημιουργία ειδικών πυρήνων με δασκάλους σε όλους τους νομούς, ώστε τα παιδιά να μην μείνουν χωρίς τα μαθήματά τους συμπεριλαμβανομένων ξένων γλωσσών και μουσικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  51χρονος θείος βίαζε για πέντε χρόνια τις τρεις ανήλικες ανιψιές του, από τις ηλικίες 3-6 ετών!

Επίσης προανήγγειλε οτι ξεκινούν ξανά 29 Αυγούστου οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της χώρας με τον Φαίδωνα Βόβολη να αναφέρεται ξανά στις «δύσκολες μέρες», που έρχονται για τους ανεμβολίαστους, αλλά και στην προσωπική του μέριμνα ώστε «να έχουν όλοι τροφή και παιδεία».

«Πανδημία» τείνουν να γίνουν τα φαινόμενα απειλών εναντίον γιατρών και νοσηλευτών από αρνητές συγγενείς ασθενών

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Λαϊκού νοσοκομείου, όπου έχουν καταγραφεί πολλά τέτοια φαινόμενα.

Την ίδια στιγμή, μια ομάδα δικηγόρων, ωθεί τους αρνητές συγγενείς στο να κάνουν μηνύσεις στους γιατρούς και στους νοσηλευτές, λέγοντάς του ότι θα βγάλουν αποζημιώσεις.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρνητές έχουν στοχοποιήσει δύο γυναίκες γιατρούς του Λαϊκού νοσοκομείου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας ηλικιωμένος μπήκε στο νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα εξαιτίας του κοροναϊού.

Η γιατρός έπρεπε να ακολουθήσει επιθετική θεραπεία. Ωστόσο η κόρη του ηλικιωμένου είχε διαφορετική άποψη.

Αφού βιντεοσκόπησε την γιατρό, την απείλησε ότι θα την μηνύσει εάν κάνει επιθετική θεραπεία γιατί αυτή θα έκανε καλά τον πατέρα της με… αλόη.

«Δεν φτάνει τα όσα προβλήματα έχουμε στο Λαϊκό νοσοκομείο, έχουμε και αυτά τα τραγελαφικά. Είναι μια σειρά από απειλές. Βάζουν το δάχτυλο ανάμεσα στα μάτια των γιατρών και απαιτούν να τους πάρουν ακόμα και το στηθοσκόπειο.

Οι γιατροί που απειλήθηκαν είναι αστέρια. Έδωσαν με αυταπάρνηση δύο χρόνια την μάχη για τον κοροναϊό» σημείωσε στην Kοινωνία Ώρα ΜΕGA o πρόεδρος των γιατρών στο Λαϊκό, Τάσος Αντωνόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνόπουλο, τα περιστατικά απειλών είναι πολλά, ενώ συγκεκριμένοι δικηγόροι δίνουν νομικά επιχειρήματα στους αρνητές συγγενείς.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ