Στο “κόκκινο” τα νοσοκομεία της Αττικής. Μόνο 13 Μ.Ε.Θ. ανοιχτές στα νοσοκομεία αναφοράς, ανοίγουν άλλες 40

66
0
()

Δοκιμάζεται το σύστημα υγείας από τη μεγάλη εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η πίεση είναι ιδιαίτερα μεγάλη στην Αττική όπου τις τελευταίες ημέρες εντοπίζεται η συντριπτική πλειοψηφία των νέων λοιμώξεων από τη νόσο Covid -19 και αφορά κυρίως στον αριθμό των νοσούντων που χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Με ζητούμενο να υπάρχει πάντοτε επαρκής αριθμός διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ για τους σοβαρά ασθενείς με λοίμωξη Covid-19, τα νοσοκομεία του ΕΣΥ και του ιδιωτικού τομέα έχουν συστρατευθεί και καλύπτουν τις ραγδαία αυξανόμενες ανάγκες. Ακολουθώντας την πεπατημένη της πρώτης φάσης της επιδημίας οι αρμόδιοι διαχειρίζονται τις ΜΕΘ σε ΕΣΥ και ιδιωτικό τομέα αξιοποιώντας τη διαθεσιμότητα και τη ζήτηση κλινών και κατανέμοντας τους ασθενείς σε εκείνους με Covid-19 και σε λοιπούς ασθενείς.

Οι ασθενείς με λοίμωξη λόγω κορωνοϊού νοσηλεύονται αποκλειστικά σε ΜΕΘ δημόσιων νοσοκομείων και όλοι οι άλλοι ασθενείς που χρήζουν Εντατικής διακομίζονται σε ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών όπου νοσηλεύονται χωρίς καμία επιβάρυνση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Επείγουσα μεταφορά 14χρονου μαθητή από την Σάμο με σοβαρά κατάγματα

Τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ

Μετά την μεγάλη διασπορά, η ΠΟΕΔΗΝ «χτύπησε σήμερα καμπανάκι» για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο ΕΣΥ και τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι πλέον δυσχερής και ότι κάθε ημέρα υπάρχει λίστα αναμονής για 10 με 15 διασωληνωμένους ασθενείς που νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ στα 4 νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, στις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό νοσηλεύονται 59 περιστατικά και οι κενές θέσεις είναι 13.

Συγκεκριμένα από την ΠΟΕΔΗΝ αναφέρουν:

Αττικό νοσοκομείο: Διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊο 11. Σήμερα νοσηλεύονται 8. Κενές κλίνες 3.

Θριάσιο νοσοκομείο: Διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊο 8. Σήμερα νοσηλεύονται 7 περιστατικά. Κενές κλίνες 1.

Νοσοκομείο Σωτηρία: Διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊο 29. Σήμερα νοσηλεύονται 22 περιστατικά. Κενές κλίνες 7.

Εν κατακλείδι, στα 4 νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής οι κενές κλίνες ΜΕΘ σήμερα είναι 13.

Ακόμα 40 κλίνες μέσα στην εβδομάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Τσακρής "4.000 νεκροί έως τέλος Ιανουαρίου, 14.000 αν δεν σεβαστούμε τα μέτρα". Σε καραντίνα η Φώφη Γεννηματά

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας λόγω της αύξησης των εισαγωγών έχει ήδη ανακοινώσει ότι το υπουργείο Υγείας εφαρμόζει σχεδιασμό για αύξηση των κλινών ΜΕΘ-Covid, όπως έκανε και στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Πιο αναλυτικά, μέσα στις επόμενες επτά ημέρες θα προστεθούν 40 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ-Covid για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της Αττικής.

Το σχέδιο που ενεργοποιείται περιλαμβάνει τις εξής επιπλέον κλίνες:

  • 12 στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία»,
  • 12 στο ΓΝ Ασκληπιείο Βούλας,
  • 6 στο ΠΓΝ «Αττικόν»,
  • 4 στα στρατιωτικά Νοσοκομεία της Αττικής και
  • 6 στο ΓΝ Χαλκίδας.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 11 κάνουν αυτές που αναφέρετε. Οχι 13. Οσο για τις 40, σαράντα θα είναι οι μέρες μας με αυτούς που μας κυβερνάνε έτσι που το διαχειρίζονται το θέμα της πανδημίας.

    • πιθανόν ξέφυγαν δύο γιατί και τα νοσοκομεία είναι 3 ενώ τα νοσοκομεία αναφοράς είναι 4 + 4 επικουρικά… πάντως τα πράγματα όντως δεν πάνε καλά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ