Στο Ε.Σ.Ρ. ο Καμπουράκης για την απρεπή ερώτηση που υπέβαλε σε αριστούχο μαθήτρια Γ Λυκείου δεκτή σε 5 Πανεπιστήμια της Ευρώπης

1639
4.3
(21)
«Στα Οικοκυρικά τι βαθμό είχες» η …εύστοχη δημοσιογραφική ερώτηση σε μαθήτρια που έγινε δεκτή στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης

Στο ΕΣΡ καταγγέλλει το  Πανελλαδικό Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων “Το Μωβ” τον δημοσιογράφο Δημήτρης Καμπουράκη για την σεξιστική ερώτηση που υπέβαλε σε αριστούχο μαθήτρια της Γ΄Λυκείου.

Απόσπασμα 15:00-15:50 στο βίντεο: https://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/akraia-fainomena/2020-05-24-10

Η καταγγελία αναφέρει τα εξής:

Καταγγέλουμε την άθλια σεξιστική ερώτηση του κ. Δημήτρη Καμπουράκη στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Ακραία Φαινόμενα» στις 24/05/2020 και ώρα 10:13, ο οποίος ρώτησε την αριστούχο μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου κα. Ζωή-Μαρία Καμοπούλου τι βαθμό είχε στα οικοκυρικά. Η κα. Καμοπούλου έχει γίνει δεκτή στο τμήμα Νομικών Επιστημών της Σορβόννης, αλλά και σε ένα ακόμα πανεπιστήμιο του Παρισίου και σε τρία της Μεγάλης Βρετανίας.

Έχοντας ακούσει τους άριστους βαθμούς της μαθήτριας σε όλα τα μαθήματα, ο κ. Καμπουράκης είπε με αυστηρό ύφος

«Μισό λεπτό γιατί η ζωή έχει πολλές πλευρές» και την ρώτησε «Στα οικοκυρικά τι είχες;». Στη συνέχεια απόρησε που δεν υπάρχει πια αυτό το μάθημα «Α, τα κόψανε;» και θύμισε τις παλιές καλές εποχές που είχανε «οικοκυρικά οι κοπελιές» ξεκαθαρίζοντας βέβαια ότι «βελονάκι μαθαίναν οι κοπέλες, εμείς μαθαίναμε κόντρα πλακέ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Πάσχα στον Κορυδαλλό για τον Φουρθιώτη. Μεταφέρεται σήμερα και μέχρι να γίνει η δίκη του.

Θεωρούμε απαράδεκτο, ταπεινωτικό και εξευτελιστικό να αντιμετωπίζονται έτσι οι αριστούχες μαθήτριες σε τηλεοπτικές εκπομπές, μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκες, διότι προφανώς τέτοια ερώτηση δεν θα απευθύνονταν ποτέ σε αριστούχο μαθητή. Θεωρούμε αναχρονιστικό να αναπαράγονται στερεότυπα και ρόλοι του παρελθόντος για τα αγόρια και τα κορίτσια, για τους άντρες και τις γυναίκες.

Απαιτούμε αξιοπρεπή και ίση μεταχείριση.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 4.3 / 5. Αριθμός ψήφων: 21

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ