Στον εισαγγελέα δάσκαλος λόγω άρνησης μάσκας. Καταγγελίες σχολείων για μη τήρηση πρωτοκόλλων ιχνηλάτησης

542
0
()

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον δάσκαλο έγιναν συστάσεις για την υποχρεωτικότητα της μάσκας χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Τελικά, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος όρισε τακτική δικάσιμο για τον εκπαιδευτικό.

Επίσης, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας παρέπεμψε τον δάσκαλο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες.

Κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κ. Καμπουράκης είχε αναφερθεί στο περιστατικό, λέγοντας ότι «εκπαιδευτικός στην Άρτα αρνείται να φορέσει μάσκα, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, το ίδιο και ένας ιερέας κατά τον αγιασμό στην Ηγουμενίτσα και απομακρύνθηκε».

Κρούσμα στο Ηράκλειο

Όπως αναφέρει η τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα cretapost.gr, πρόκειται για το 2ο κρούσμα σε εκπαιδευτικό στο Ηράκλειο μετά τη δασκάλα στο 2ο δημοτικό σχολείο Βουτών.

Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση του σχολείου ο εκπαιδευτικός στο Δημοτικό Σχολείο Τυλίσου δεν μπήκε στην τάξη για μάθημα ωστόσο παρέμεινε για περισσότερη από μία ώρα στο γραφείο του συλλόγου διδασκόντων.

Το σχολείο ακολούθησε το πρωτόκολλο, ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι και έγινε ιχνηλάτηση. Το μάθημα θα γίνει κανονικά την Παρασκευή μετά από ενδελεχή καθαρισμό και απολύμανση που θα γίνει την Πέμπτη.

Ιωάννινα δεν τηρείται το πρωτόκολλο απολύμανσης – ιχνηλάτισης

To Δ.Σ της ΕΛΜΕ-Ι πληροφορήθηκε την ύπαρξη κρουσμάτων κορωνοϊού σε σχολείο της περιοχής τους αλλά και την άρνηση των υπευθύνων να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες απολύμανσης και ιχνηλάτησης!

Για αυτό το λόγο προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας 8:00 με 11:00 π.μ. για σήμερα 24/9/2020 απαιτώντας να παρθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα για την ασφάλεια των εκπαιδευτικών των μαθητών και των οικογενειών τους.

Ειδικότερα, απαιτεί την άμεση απολύμανση όλων των χώρων του σχολείου, τη διενέργεια δωρεάν διαγνωστικών μοριακών τεστ για την ανίχνευση του COVID 19 στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και στην υπάλληλο καθαριότητας του σχολείου, την άμεση εύρεση των επαφών των κρουσμάτων.

Νέα Ιωνία καταγγελίες για έλλειψη μέτρων

Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, ο ΣΕΠΕ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των σχολείων. Τα κρούσματα όμως σε σχολεία της Β΄ Αθήνας αλλά και σε σχολείο της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση και το υπ. Παιδείας αδιαφορούν για τους όρους με τους οποίους άνοιξαν και λειτουργούν τα σχολεία. Δεν έχουν πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα σχολείο που δεν διαφέρει σε τίποτα από τα υπόλοιπα. Έχει τα ίδια πολυπληθή τμήματα και αντιμετωπίζει την ίδια αδιαφορία κυβέρνησης και υπουργείου απέναντι στα δίκαια αιτήματα γονιών και εκπαιδευτικών, όπως όλα τα σχολεία στην Ελλάδα. Η καθαριότητα στηρίζεται στο φιλότιμο και τον υπερβάλλοντα ζήλο των εργαζομένων καθαριότητας, οι περισσότεροι των οποίων δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αυστηρότερες ποινές ζητάει η Πολιτική Αγωγή για τους εγκληματίες της Χ.Α.. Έφεση υπέβαλε ο φυγόδικος Χ. Παππάς

Αντί ο ΕΟΔΥ να στείλει συνεργείο για την ιχνηλάτηση, για διαγνωστικά τεστ στην κοινότητα και απολύμανση ζητά από τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων να …. τηρούν τα πρωτόκολλα.

Τα δημοσιευμένα όμως πρωτόκολλα συνθλίβονται κάτω από το βάρος της απάνθρωπης λογικής του κόστους.

Αν όλα τα προηγούμενα χρόνια παλεύαμε για τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα για παιδαγωγικούς λόγους. Σήμερα το αίτημα αυτό είναι πιο ώριμο, πιο απαραίτητο από ποτέ για την υγεία μας.

Ακόμα και σε αυτή τη συγκυρία που αυξάνονται τα κρούσματα στα σχολεία, απειλώντας την υγεία των εκπαιδευτικών, των παιδιών και των οικογενειών τους, ένα είναι σίγουρο: Δεν πρόκειται να κερδίσουμε το παραμικρό μέτρο προστασίας αν δεν εντείνουμε την πίεση και τον αγώνα μας. Αν δεν αγωνιστούμε εμείς εκπαιδευτικοί και γονείς για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο εκρηκτική.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ :

Διενέργεια ΔΩΡΕΑΝ μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, με ευθύνη του κράτους.

Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την επαρκή προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομική Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κλπ.)

Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών, που να ικανοποιεί τους 15, το πολύ, μαθητές ανά τμήμα.

Μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

Ουσιαστική προστασία των συναδέλφων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Η υγεία των μαθητών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών δεν είναι εμπόρευμα, είναι ανεκτίμητο δικαίωμα και θα το υπερασπιστούμε. Τώρα είναι η ώρα εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές να διεκδικήσουμε αποφασιστικά τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των σχολείων. Να αναλάβει η κυβέρνηση την κρατική ευθύνη!

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ -ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

Κέρκυρα

Με αφορμή το κρούσμα κορωνοϊού στο 5ο Γυμνάσιο Κέρκυρας αναδείχθηκαν οι τεράστιες ελλείψεις σχετικά με τα μέτρα προστασίας της υγείας όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε, στην ουσία, κανένα πρωτόκολλο για τη διαχείριση του κρούσματος, με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας των συναδέλφων (τα σχολεία είναι ένας εργασιακός χώρος με δεκάδες εργαζόμενους), των μαθητών και των οικογενειών τους.

Η ανησυχία και η αγανάκτηση ήταν έκδηλη κατά την επίσκεψη των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ που συζήτησαν με το Διευθυντή και τους συναδέλφους. Το μόνο μέτρο που πάρθηκε ήταν η αναστολή λειτουργίας του τμήματος, με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που δίδαξαν σε αυτό να μπαίνουν σε καραντίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Έτσι θα γίνει η αυτοαξιολόγηση εν μέσω πανδημίας. Το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Ούτε συζήτηση για τεστ ή για διεξοδική ιχνηλάτηση.

Το 5ο Γυμνάσιο είναι ένα μεγάλο σχολείο της πόλης που αυτή τη στιγμή, εν μέσω πανδημίας, λειτουργεί με μία μόνο συμβασιούχο καθαρίστρια και μάλιστα μειωμένου ωραρίου (3ωρο). Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να υλοποιηθεί το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ σχετικά με τον καθαρισμό του σχολείου και το σχολείο λειτουργεί με μειωμένο ωράριο.

Η κυβέρνηση και ο Δήμος που έχουν την ευθύνη της καθαριότητας του σχολείου έχουν και την αποκλειστική ευθύνη για την απώλεια διδακτικών ορών που αθροίζονται με τις χαμένες ώρες λόγω κενών σε εκπαιδευτικούς που υπάρχουν σε πολλά σχολεία.

Κατά τα άλλα, όλα είναι “κανονικά” !

Είναι επικίνδυνοι! Αρνούνται να αναλάβουν την στοιχειώδη κρατική ευθύνη (μείωση του αριθμού των μαθητών, αντίστοιχες μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών και υγειονομικών), θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του λαού. Ανάγουν τη χρήση μάσκας σε πανάκεια και πιπιλάνε την καραμέλα της ατομικής ευθύνης, δηλαδή του “φταίτε εσείς για ο, τι συμβαίνει”! Και την ίδια στιγμή πανηγυρίζουν για τα παγουρίνο – χορηγίες, για να δείξουν ότι ως κράτος δεν έχουν καμία υποχρέωση.

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα! Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η υγεία όλων.

Απαιτούμε, καταρχήν:

Να γίνει ΑΜΕΣΑ ιχνηλάτηση επαφών και διαγνωστικά τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και να μην αναγκαστούν να απευθυνθούν στα ιδιωτικά κέντρα.
Να μην προσέλθουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στο χώρο του σχολείου, για όσες μέρες απαιτείται, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.
Να υπάρξει η απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη στην εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου για τη διαχείριση αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης.
Διεκδικούμε:

Σχολεία καθαρά, με 15 μαθητές το πολύ ανά τάξη, νέες αίθουσες διδασκαλίας και πρόσληψη όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και τους μαθητές, με ευθύνη του κράτους.
Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια του απαραίτητου υλικού (Μέσα Ατοµικής Προστασίας, είδη καθαρισµού, αντισηπτικά κ.λ.π.)
Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού µόνιµων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.

Η μόνη διέξοδος είναι να δυναμώσουν οι αγώνες μας, για μέτρα ουσιαστικής προστασίας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ