Στον Έβρο τα 8 κατεσχεμένα θηριώδη τεθωρακισμένα τροχοφόρα οχήματα MRAP Typhoon GSS-300

378
4.7
(3)

Έφτασαν στον Έβρο τα θηριώδη τεθωρακισμένα τροχοφόρα οχήματα MRAP Typhoon GSS-300, καναδικής κατασκευής, τα οποία – ως γνωστό – είχαν κατασχεθεί από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή (ΛΣ- ΕΛΑΚΤ) το 2015, έχοντας τότε προορισμό τη Λιβύη, παρά το εμπάργκο όπλων που είχε επιβληθεί από τον ΟΗΕ, και ήδη με διαδικασίες «φαστ-τρακτ» εντάχθηκαν στη δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), όπως άλλωστε σας είχαμε ενημερώσει εγκαίρως με σχετικό δημοσίευμά μας στις 19/3/2020 και φαίνεται στο σχετικό βίντεο του thrakinea.gr .

Tα 8 κατασχεμένα τότε οχήματα του προαναφερθέντος τύπου, καθώς και άλλα οχήματα πολιτικού τύπου (5 θωρακισμένα Toyota Land Cruiser κλπ) παρέμεναν εκτεθειμένα στο «Στρατιωτικό Λιμένα Πειραιώς», στο Κερατσίνι, όπου παρέμεινε εκεί, σε στρατιωτικό χώρο προς φύλαξη, που γειτνιάζει όμως με το Τελωνείο Κερατσινίου στο οποίο τύποις «ανήκαν», λόγω των διαφόρων νομικών ζητημάτων που είχαν ανακύψει έκτοτε.

Είχαμε γράψει τότε στην είδηση της 19/3/2020 ότι «Οι πληροφορίες μας λένε ότι χθες (ΣΣ.: στις 18/3/2020) τα οχήματα αυτά οδηγήθηκαν από προσωπικό της ΕΛΑΣ από το Κερατσίνι στην Αμυγδαλέζα, για έναν απαραίτητο έλεγχο και όποτε αυτός ολοκληρωθεί τουλάχιστον 4 από τα 8 συνολικώς οχήματα Typhoon θα φτάσουν στον Έβρο προς υποστήριξη των εκεί επιχειρούντων αστυνομικών δυνάμεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Βελόπουλος - Από τις κηραλειφές στην άθλια και φθηνή αντιπολίτευση

Όπερ και εγένετο αφού προηγουμένως πέρασαν από σχετικό «σέρβις» και βάφτηκαν από το χρώμα της ερήμου που έφεραν στο μπλε σκούρο της ΕΛΑΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα θηριώδη αυτά τεθωρακισμένα, τροχοφόρα, οχήματα κατασκευάζονται από την καναδική εταιρεία Streit Group, έχουν μήκος 6,5 μέτρα, πλάτος 2,43 μέτρα, ύψος 2,37 μέτρα, βάρος 12,5 τόνους, διμελές πλήρωμα (οδηγό-συνοδικό) με δυνατότητα μεταφοράς μιας ομάδος 8 πλήρως εξοπλισμένων στρατιωτών ή αστυνομικών.

Το επίπεδο προστασίας που προσφέρει η θωράκιση του οχήματος είναι Level 2 STANAG 4569, ενώ με πρόσθετη θωράκιση αυτό μπορεί να φτάσει στο Level 3. Η μέγιστη ταχύτητα του οχήματος επί οδοστρώματος φτάνει τα 100 χλμ/ώρα ενώ η αυτονομία του τα 1.000 χιλιόμετρα, δηλ. περίπου Αθήνα – Ορεστιάδα Έβρου!

Ασφαλώς πρόκειται για μία εξαιρετικά θετική εξέλιξη.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 4.7 / 5. Αριθμός ψήφων: 3

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ