Στις 7/9 ανοίγουν τα σχολεία. Ειδικοί με υποεπιτροπές και υπουργείο αναζητούν τον τρόπο που θα ανοίξουν

1151
0
()

Στις 7 Σεπτεμβρίου αναμένεται να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία όλης της χώρας, με τις τελικές αποφάσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα λειτουργήσουν να λαμβάνονται το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων του υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνουν μέτρα προστασίας, όπως αποστάσεις μεταξύ των θρανίων, αντισηπτικά σε διάφορα σημεία του σχολικού χώρου, αλλά και υποχρεωτική χρήση της μάσκας μέσα στην αίθουσα από εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Ακόμη, συνεργάτες της Νίκης Κεραμέως επεξεργάζονται το ενδεχόμενο να αρχίσουν τα μαθήματα με όλους τους μαθητές κάθε τμήματος σε μία αίθουσα ή να συνεχιστεί η εκ περιτροπής διδασκαλία, με τα μαθήματα να πραγματοποιούνται μέρα παρά μέρα σε τμήματα με 15 το πολύ μαθητές, κάτι που σχολίασε και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως, το υπουργείο είναι έτοιμο και για τις δύο εναλλακτικές, όμως είναι αρκετά νωρίς για να ληφθούν αποφάσεις.

Βέβαια, από το πλάνο των αρμοδίων δεν λείπει και η πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί και τη νέα σχολική χρονιά η διδασκαλία μέσω διαδικτύου που εφαρμόστηκε κατά το προηγούμενο διάστημα και έχει ήδη εξελιχθεί ως προς τις δυνατότητες της εκπαιδευτικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας έγιναν τα μαθήματα. Το θέμα αυτό, άλλωστε, συζητήθηκε και στη συνάντηση της υπουργού με τους 13 περιφερειακούς διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τις προηγούμενες μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ρήξη σπονδύλου υπέστη η 13χρονη μαθήτρια που την ξυλοκόπησαν άγρια τέσσερις μαθήτριες

Οι επιστήμονες, από την πλευρά τους, προτείνουν να ανοίξουν αργότερα φέτος τα σχολεία, καθώς, όπως εκτιμούν, αναμένεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων από τα τέλη Αυγούστου.

«Η αυξητική τάση που αναμένεται μετά το τέλος Αυγούστου θα μπορούσε να αναχαιτιστεί με επιπλέον μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, τα οποία δεν θα έπλητταν την τουριστική δραστηριότητα, όπως, για παράδειγμα, καθυστέρηση ανοίγματος των σχολείων, περιορισμός συγχρωτισμού σε δημόσιες υπηρεσίες, σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, επιστήμονες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε έκθεσή τους.

Πάντως, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, με βάση τα δεδομένα του Ιουνίου και του Ιουλίου, έχει δηλώσει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά. Συνεργάτες της, ωστόσο, επισημαίνουν σε κάθε τόνο ότι τον τελικό λόγο για το πώς θα γίνει η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έχουν οι ειδικοί επιστήμονες, οι οποίοι θα δώσουν το πράσινο φως για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στα σχολεία με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Τι είπε ο Καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Θετική η επίσκεψη Πομπέο. Επιθετικά μηνύματα από Τουρκία που προσπαθεί να μας εμπλέξει στον πόλεμο με Αρμενία

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν υποεπιτροπές που δουλεύουν πάνω στο άνοιγμα Πανεπιστημίων και σχολείων.

Η διάθεσή μας είναι να λειτουργήσουν τα σχολεία κανονικά. Είναι μεγάλη η περίοδος που έρχεται, δεν πρόκειται για έναν μήνα όπως την προηγούμενη φορά. Πρέπει να δούμε το χειμώνα πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

Αν τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι τόσο καλά θα πρέπει να βρούμε και άλλες λύσεις όπως είναι η καθολική χρήση της μάσκας στα σχολεία, όπως είναι η λειτουργία δυο τμημάτων και η αραίωση των τάξεων.

Υπάρχουν πολλά σενάρια στο μυαλό μας. Μέσα στον Αύγουστο θα δημιουργήσουμε όλα τα πλάνα που θα μπορεί να υπάρξουν.

newsbreak.gr / fresh-education.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ