Στις 13 Σεπτεμβρίου ανοίγουν φέτος τα σχολεία με φυσική παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών

6145
3.3
(11)

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, αντί στις 11 θα ανοίξουν φέτος τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια σύμφωνα με το esos.gr. Κι αυτό διότι η 11η Σεπτεμβρίου είναι ημέρα Σάββατο.

Στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας είναι τα μαθήματα να ξεκινήσουν με τη φυσική παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Προβληματισμός υπάρχει στο Υπουργείο Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων και την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων καθώς αφενός η 11η Σεπτεμβρίου είναι ημέρα Σάββατο αφετέρου υπάρχουν εκατοντάδες σχολεία στις περιοχές που «θέρισε» η φωτιά (κυρίως Εύβοια, αλλά και Αττική, Ηλεία, Μεσσηνία, Αρκαδία κα) όπου δεν υπάρχει ακόμη εκτίμηση της κατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr υπάρχουν δυο εισηγήσεις:

Η πρώτη εισήγηση υποστηρίζει ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν για τους μαθητές στις 13 Σεπτεμβρίου (καθώς 11 Σεπτεμβρίου είναι Σάββατο, λαμβάνοντας υπόψη και την κατάσταση στα σχολεία των περιοχών που έχουν καεί).

Η δεύτερη εισήγηση υποστηρίζει ότι τα σχολεία πρέπει φέτος να ανοίξουν νωρίτερα (οι ημερομηνίες που δίνουν είναι Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου έως Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου) ώστε να φανεί ότι το Υπουργείο ενδιαφέρεται να αναπληρωθεί χρόνος που έχει χαθεί στη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Το ιστιοφόρο Shtandart (αντίγραφο της φρεγάτας του Μεγάλου Πέτρου, τσάρου της Ρωσίας) στην Χίο

Παράλληλα υπάρχει εισήγηση για τα σχολεία που πιθανόν να έχουν υποστεί ζημιές που δεν θα έχουν προφτάσει να επισκευαστούν, να υπάρξει τηλεκπαίδευση για ένα μικρό χρονικό διάστημα κατά τον ίδιο τρόπο με το 3ου Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας το οποίο εξαιτίας τεχνικών έργων που δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθούν ως την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Παύλου Μελά και της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δυτικής Θεσσαλονίκης πρόκειται να λειτουργήσει με WEBEX έως τον Νοέμβριο.

Είναι φανερό ότι το ΥΠΑΙΘ με κάθε ευκαιρία εύκολα καταφεύγει στην τηλεκπαίδευση γεγονός που έχει επισημανθεί και καταγγελθεί από εκπαιδευτικούς φορείς και ενώσεις γονέων.

Όπως και να έχει οι εκπαιδευτικοί θα παρουσιαστούν στα σχολεία την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου.

Την απόφαση για την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων θα την πάρει επίσημα η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ το β΄15νθήμερο του Αυγούστου.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 3.3 / 5. Αριθμός ψήφων: 11

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Κακοκαιρία - .Νέα ενημέρωση για νομούς που κλείνουν τα σχολεία αύριο Παρασκευή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ