Στις πρώτες θέσεις τα Ελληνικά αεροδρόμια. Στα ύψη οι αφίξεις το 3ο τρίμηνο

26
0
(0)

Οι αυξημένες αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια τη θερινή περίοδο φέρνουν τη χώρα μας στις πρώτες θέσεις της λίστας των ευρωπαϊκών αεροδρομίων με τις καλύτερες επιδόσεις ως προς την ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης στα προ πανδημίας επίπεδα για το γ’ τρίμηνο του 2022.

Τα στοιχεία επικαλείται το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων Ευρώπης (ACI Europe) και σύμφωνα με αυτά τα αεροδρόμια στην Ελλάδα (+4,8%), στο Λουξεμβούργο (+3,3%) και στην Ισλανδία (+1%) ξεπέρασαν τον όγκο επιβατών πριν από την πανδημία στη διάρκεια της περιόδου Ιουλίου- Σεπτεμβρίου.

Συνολικά σε σύγκριση με τα προ πανδημίας επίπεδα, η επιβατική κίνηση στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, εντός κι εκτός Ε.Ε., στο πιο δυνατό τρίμηνο του για τον ευρωπαϊκό τουρισμό υπολείπεται κατά 12% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2019, έχοντας βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με τα αμέσως προηγούμενα τρίμηνα του 2022 (-17% το β’ τρίμηνο 2022 και -39% το α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Τα αεροδρόμια σε μεγάλες τουριστικές αγορές, συμπεριλαμβανομένων της Πορτογαλίας (-1,8%), της Ισπανίας (-7,8%), της Κροατίας (-9,3%) και της Ιταλίας (-11,4%) είχαν γενικά καλύτερες επιδόσεις από τον μέσο όρο της ΕΕ, μαζί με εκείνα της Ρουμανίας (-4,8%), της Λιθουανίας (-7,6%), της Ιρλανδίας (-10%) και της Πολωνίας (-11,2%), όπου η συνεισφορά των αεροπορικών χαμηλού κόστους σε σχέση με την αύξηση της διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων ήταν κάθε παρά αμελητέα.

Τα αεροδρόμια στις μεγαλύτερες αεροπορικές αγορές ανέκαμψαν με βραδύτερους ρυθμούς- με τη Γαλλία (-14,1%) να σημειώνει τα καλύτερα αποτελέσματα και ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο (-18,1%) και η Γερμανία (-25,9%).

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Αριθμός ψήφων: 0

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ