
Στις ΗΠΑ είδαν πάλι 2.400 νεκρούς μέσα σε 24 ώρες. Εκθετική αύξηση κρουσμάτων, θανάτων. Αύξηση και στη Τουρκία
Οι ΗΠΑ θρήνησαν χθες Τετάρτη, παραμονή της γιορτής των Ευχαριστιών, πάνω από 2.400 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, επίπεδο στο οποίο είχαν να φθάσουν έξι μήνες, ενώ ταυτόχρονα καταγράφηκαν σχεδόν 200.000 κρούσματα του SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, τα οποία συμβουλεύθηκε το Γαλλικό Πρακτορείο στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Πέμπτη ώρα Ελλάδας).
Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κατά την οποία διαπιστώθηκαν πάνω από 2.000 θάνατοι εξαιτίας της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.
Το επίπεδο των 2.400 θανάτων μέσα σε μια μέρα είχε να ξεπεραστεί από τις αρχές του Μαΐου, όταν το πρώτο κύμα της πανδημίας έφθανε στην κορύφωσή του.
Μπροστά στη νέα έξαρση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, η οποία βρίσκεται σε φάση «εκθετικής» εξάπλωσης σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, αρκετές πολιτείες, η μια μετά την άλλη, επιβάλλουν εκ νέου περιοριστικά μέτρα, παρά την έναρξη της περιόδου των εορτών.
Οι Ευχαριστίες είναι λαοφιλής, μεγάλη οικογενειακή γιορτή στις ΗΠΑ, σημαντικότερη ακόμα και από τα Χριστούγεννα για αρκετούς, με οικογένειες και φίλους να κάθονται γύρω από το τραπέζι για να γευτούν την παραδοσιακή γεμιστή γαλοπούλα.
Χωρίς να φθάσουν στο σημείο να εισηγηθούν απαγόρευση των μετακινήσεων, τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) συνέστησαν, για πρώτη φορά, στους Αμερικανούς να μην ταξιδέψουν για τη γιορτή φέτος.
Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους έχοντας διαγνωστεί με κορωνοϊό το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Τουρκία κατέγραψε ρεκόρ για τέταρτη συναπτή ημέρα με 174 θανάτους να επιβεβαιώνονται τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, ενώ επίσης καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός νέων ημερήσιων λοιμώξεων από την αρχή της πανδημίας στη χώρα.
Σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία επιβεβαιώθηκαν μέσα σε μια μέρα 29.132 νέα κρούσματα της Covid-19, συμπεριλαμβανομένων των ασυμπτωματικών ασθενών. Η Άγκυρα ξαναξεκίνησε χθες μετά από τον Ιούλιο να συμπεριλαμβάνει στους καθημερινούς απολογισμούς της για την πανδημία και τον αριθμό των ασυμπτωματικών φορέων, οι οποίοι σήμερα ανήλθαν σε 6.876.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Τουρκία ανέρχεται σε 474.606 και των θανάτων σε 13.014.
Ο σημερινός απολογισμός των μολύνσεων ήταν επίσης ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός που αναφέρθηκε από την αρχή της πανδημίας, αλλά τα συνολικά στοιχεία και ο συσσωρευτικός αριθμός όλων των κρουσμάτων δεν είναι ακόμη διαθέσιμος.