Στη δικαιοσύνη οι γονείς του βρέφους που πέθανε από κοροναϊό. Δύο ιδιωτικές κλινικές παραχωρήθηκαν στο ΕΣΥ

124
0
()

Αναμένεται, σήμερα, να πραγματοποιηθεί η νεκροτομή-νεκροψία του 37 ημερών βρέφους που έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού» έπειτα από τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για το νεότερο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του βρέφους αναμένεται να κινηθεί νομικά κατά του νοσοκομείου και έχει ορίσει δικηγόρο ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.

Οι γονείς του βρέφους υποστηρίζουν ότι δεν ήταν θετικοί στον κορωνοϊό, ότι δε γνωρίζουν πώς κόλλησε το βρέφος, ενώ τονίζουν πως στην οικογένειά τους δεν είχε κάποιος κάποιο περίεργο σύμπτωμα του κορωνοϊού.

Ωστόσο, υπάρχουν και πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ήταν θετικοί στον κορωνοϊό η θεία και άλλο ένα ανήλικο μέλος της οικογένειας το οποίο νοσηλεύτηκε.

Η οικογένεια δηλώνει συντετριμμένη για την απώλεια του μωρού.

Ενισχύεται περαιτέρω το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Αττική, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού συνεχίζουν να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα και τα νοσοκομεία υπό πίεση.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε ότι δύο ιδιωτικές κλινικές παραχωρούνται στο Ε.Σ.Υ. για τη νοσηλεία Covid περιστατικών στην Αττική. Πρόκειται για την κλινική ΛΗΤΩ και το Ιατρικό Κέντρο Περιστερίου. Και οι δύο κλινικές θα δέχονται περιστατικά από την Πέμπτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Τα μέτρα κατά του κοροναϊού που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας.

«Από την πρώτη ημέρα αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, ενεργούμε βάσει ενός συγκροτημένου, ρεαλιστικού και δυναμικού σχεδίου, για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό και τώρα που η Αττική δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από την αρχή της πανδημίας, υλοποιούμε, όπως έχω ήδη ανακοινώσει, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώνοντας δυνάμεις.

Για την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στο πλαίσιο της συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, ανακοινώνω ότι: Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με επιστολή του Προέδρου του, Γιώργου Αποστολόπουλου, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. το Ιατρικό Περιστερίου, με την πλήρη στελέχωσή του σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

Το Ιατρικό Περιστερίου θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, με επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του, Δημήτρη Σπυρίδη, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ, με την πλήρη στελέχωσή της σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  30/6 λήγει το διδακτικό έτος σε δημοτικά και νηπιαγωγεία. 25/6 λήγει η διδασκαλία μαθημάτων

Η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Ευχαριστώ τους δύο Ομίλους για τη συνεργασία τους. Το Υπουργείο Υγείας έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να μη μείνει κανείς συμπολίτης μας χωρίς ιατρονοσηλευτική φροντίδα» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ