Σε 15 ημέρες η απόφαση αν θα γίνει Lockdown, 31 κρούσματα στο Περιστέρι σε 989 τεστ. Αύξηση των διασωληνωμένων.

328
1
(1)

Σε 15 ημέρες η απόφαση αν θα γίνει Lockdown,

31 κρούσματα στο Περιστέρι σε 989 τεστ.

Αύξηση των διασωληνωμένων.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν σήμερα, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στην πλατεία Περιστερίου έξω από το Δημαρχείο.

Πραγματοποιήθηκαν 989 έλεγχοι, εκ των οποίων βρέθηκαν τριάντα ένα (31) θετικά δείγματα (14 άνδρες και 17 γυναίκες), από τα οποία είκοσι οκτώ (28) αφορούν σε Έλληνες και τρία (3) σε αλλοδαπούς, με διάμεση ηλικία τα 35 έτη.

Σε 15 ημέρες η απόφαση αν θα γίνει Lockdown,

31 κρούσματα στο Περιστέρι σε 989 τεστ.

Αύξηση των διασωληνωμένων.

Με εκτίναξη των διασωληνωμένων και των θανάτων λόγω του κορωνοϊού και της λοίμωξης Covid-19 διανύονται οι τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου στην Ελλάδα.

Ο σημερινός αριθμός των κρουσμάτων -715- είναι ο χαμηλότερος των προηγούμενων πέντε ημερών, ωστόσο πιθανόν αποδίδεται και στον μειωμένο αριθμό τεστ που έγιναν. Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τα τεστ του τελευταίου 24ωρου είναι περίπου 12.000 ενώ το αμέσως προηγούμενο είχαν διενεργηθεί 16.000. Γενικώς την περασμένη εβδομάδα διενεργούνταν κατά μέσο όρο περί τις 24.000 τεστ.

Ωστόσο, η σημερινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ αποτύπωσε δραματική αύξηση των ασθενών που διασωληνώθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο: από 84 που ήταν χθες οι διασωληνωμένοι ανήλθαν σήμερα σε 95. Το αρνητικό ρεκόρ στους διασωληνωμένους είχε καταγραφεί στις αρχές του μήνα και ήταν 101 ασθενείς. Είναι προφανές πως αυτό το διάστημα είναι κρίσιμη η πορεία της επιδημίας για το πως επηρεάζει το σύστημα υγείας.

Οι τουλάχιστον 910 ασθενείς που νοσηλεύονταν έως χθες στα νοσοκομεία της χώρας πιέζουν τα νοσοκομεία, ενώ η πίεση μεγαλώνει περισσότερο στο πεδίο των ΜΕΘ.

Δραματικός είναι ο απολογισμός των ανθρώπων που έχουν καταλήξει λόγω της μόλυνσης με κορωνοϊό και της λοίμωξης Covid-19 και των επιπλοκών της μέσα στον Οκτώβριο. Μέχρι και σήμερα έχουν πεθάνει 190 άνθρωποι. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό σε μηνιαία βάση από την αρχή της επιδημίας, για την ακρίβεια όσοι κατέληξαν τον Οκτώβριο (190) έχουν καταλήξει τους τέσσερις πρώτους μήνες της επιδημίας στη χώρα μας, από τον Μάρτιο ως τον Ιούνιο. Συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους 581 άνθρωποι.

Σε 15 ημέρες η απόφαση αν θα γίνει Lockdown,

31 κρούσματα στο Περιστέρι σε 989 τεστ.

Αύξηση των διασωληνωμένων.

Η διασπορά του κορωνοϊού στην επικράτεια

Από τα 715 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν σήμερα τα 661 είναι εγχώρια. Από την έκθεση προκύπτει πως η επιδημία κινείται δυναμικά σε τουλάχιστον 40 περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Πρωταθλήτρια στα ημερήσια κρούσματα παραμένει η Αττική, με 260 κρούσματα.

Σαφή υποχώρηση – συγκυριακή ή όχι θα φανεί τις επόμενες ημέρες- καταγράφεται στην επιδημική εστία της Θεσσαλονίκης, η οποία κατέγραψε διψήφιο αριθμό κρουσμάτων, 84, έπειτα από “σερί” τριψήφιων κρουσμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι εθελοντές νοσηλευτές/τριες ανοίγουν 30 νέες ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη. 11,8% θετικότητα στον γενικό πληθυσμό 5 δήμων

Άλλα 52 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν από Ιωάννινα, εκ των οποίων 32 συνδεόμενα με συρροή σε βιομηχανία τροφίμων.

Σταθερή παρουσία έχει καθημερινά η Λάρισα που κατέγραψε 41 κρούσματα, τα 16 από τα οποία προερχόμενα από ιχνηλατήσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Υψηλός αριθμός κρουσμάτων, 31, καταγράφηκε και στις Σέρρες, με τυχαία δειγματοληψία του ΕΟΔΥ.

Η Πελοπόννησος εμφανίζεται στον επιδημιολογικό χάρτη με δύο Περιφερειακές ενότητες, την Αχαΐα με 16 κρούσματα και τη Μεσσηνία με 12 νέα κρούσματα.

Έντεκα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στην “κόκκινη” Κοζάνη και άλλα 10 στα Τρίκαλα.

Οκτώ νέες θετικές διαγνώσεις δηλώθηκαν στην Καστοριά και 7 στην Καρδιτσα.

Έξι κρούσματα καταγράφηκαν στη Βοιωτία, στην Καβάλα, στην Κορινθία,

Με 5 κρούσματα εμφανίζονται οι περιοχές της Αρκαδίας, Άρτας, Ημαθίας, Κέρκυρας, Σάμου και Χανίων.

Σε αρκετές περιοχές αναφέρονται από 3-4 κρούσματα: Αιτωλοακαρνανία, Ηράκλλειο, Αργολίδα, Έβρος, Ξάνθη, Φθιώτιδα και Μαγνησία.

Τέλος, με 1 -2 κρούσματα έχουν επιδημιολογική παρουσία η Εύβοια, η Θεσπρωτία. Η Σαντορίνη, η Κως, η Λέσβος, η Πρέβεζα, το Ρέθυμνο, η Ροδόπη, η Ρόδος, η Σύρος, η Χίος, η Χαλκιδική και η Φλώρινα.

Σε 15 ημέρες η απόφαση αν θα γίνει Lockdown,

31 κρούσματα στο Περιστέρι σε 989 τεστ.

Αύξηση των διασωληνωμένων.

Το τελευταίο χαρτί της παίζει η κυβέρνηση προκειμένου να αποφύγει την επιβολή καθολικού lockdown με τραγικές συνέπειες στην κοινωνία και την οικονομία. Ωστόσο, όσο ο αριθμός των κρουσμάτων δεν μειώνεται ικανοποιητικά και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας βρίσκονται υπό πίεση, δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα.

Τα πάντα φαίνεται ότι θα κριθούν τις επόμενες 15 ημέρες, οπότε θα οι ειδικοί θα είναι σε θέση να αξιολογήσουν την απόδοση των τελευταίων μέτρων που εφαρμόζονται από το προηγούμενο Σάββατο, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η απογόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 μέχρι τις 5:00 το πρωί στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο τρία και τέσσερα, δηλαδή «πορτοκαλί» και «κόκκινου» συναγερμού αντίστοιχα.

Αν η επιδημιολογική εικόνα συνεχίσει να είναι τις επόμενες δύο εβδομάδες απογοητευτική πόσο μάλλον αν επιδεινωθεί

Τα τελευταία στοχεία πάντως Η επέλαση του κοροναϊού συνεχίζεται στη χώρα μας. Μέσα σε μόλις 7 ημέρες είχαμε 5.400 κρούσματα, με 14 περιφερειακές ενότητες να βρίσκονται στο «πορτοκαλί» δηλαδή μια ανάσα από το lockdown.

Τα βλέμματα των ειδικών είναι στραμμένα σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Σέρρες, ενώ η 9η Νοεμβρίου είναι κρίσιμη ημερομηνία καθώς συμπληρώνονται 15 ημέρες από την εφαρμογή των μέτρων, κι αν η αλυσίδα μετάδοσης της πανδημίας δεν έχει σπάσει η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε μέτρα που ελήφθησαν τον προηγούμενο Μάρτιο.

Ανεξέλεγκτη είναι η εξάπλωση του φονικού ιού σε ολόκληρη τη χώρα. Νέα κρούσματα, εισαγωγές στα νοσοκομεία και θάνατοι, συνθέτουν ένα σοκαριστικό σκηνικό.

Τα μέτρα στις πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται αλλά τα αποτελέσματα θα φανούν σε περίπου 15 περίπου ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Συνελήφθη τζιχαντιστής του ISIS στην Ελλάδα. Του αποδόθηκαν κατηγορίες για τρομοκρατία και ανθρωποκτονίες

Κρισιμότερη ημερομηνία… η 9η Νοεμβρίου. Τότε δηλαδή που έχουν περάσει σχεδόν 15 ημέρες και θα έχει φανεί εάν η αλυσίδα μετάδοσης έχει σπάσει.

Τα νέα κρούσματα σχεδόν καθημερινά σπάνε το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Και κανείς μπορεί να προβλέψει την επόμενη μέρα. Τα σενάρια πάντως των ειδικών επιστημόνων είναι εφιαλτικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέοι περιορισμοί στην εστίαση σε περιοχές που τα κρούσματα έχουν εκτοξευθεί.

Συναγερμός στα 1.500 κρούσματα

  • Στις 16 Οκτωβρίου είχαμε 508 κρούσματα.
  • Στις 24 Οκτωβρίου ανέβηκαν στα 935 κρούσματα.

Αν τα μέτρα δεν εφαρμοστούν σωστά σε οκτώ ημέρες θα έχουμε διπλάσια κρούσματα, κοντά δηλαδή στα 2.000… αριθμός μη διαχειρίσιμος από τα νοσοκομεία της χώρας και τότε… θα σημάνει ο συναγερμός, ενδεχομένως και lockdown.

5.400 κρούσματα σε μια εβδομάδα

Τα 5.400 κρούσματα σε 7 μέρες ανησυχούν τους ειδικούς με την διασπορά σε όλη τη χώρα να φέρνει αλλαγές και στον χάρτη υγειονομικής ασφαλείας .

Έτσι:

  • 2 Περιφερειακές Ενότητες βρίσκονται στο επίπεδο 4
  • 14 Περιφερειακές Ενότητες στο επίπεδο 3
  • 33 Περιφερειακές Ενότητες στο επίπεδο 2
  • 25 Περιφερειακές ενότητες στο επίπεδο 1

Μια ανάσα από το lockdown είναι η Θεσσαλονίκη με ρεκόρ νέων κρουσμάτων, τα Γιάννενα με αυξητικές τάσεις και οι Σέρρες με επικίνδυνη άνοδο σε κρούσματα και νοσηλείες.

Ο κοροναϊός έχει εξαπλωθεί ραγδαία σε ολόκληρη τη χώρα. Εξαιρετικά βεβαρυμμένο φαίνεται πως είναι το επιδημιολογικό φορτίο στα Τρίκαλα καθώς οι Τρικαλινοί που έχουν τεθεί υπό καθεστώς καραντίνας υπολογίζονται πάνω από 1500.

Σε 15 ημέρες αποφασίζει η κυβέρνηση για το καθολικό lockdown

Οι εξελίξεις όσον αφορά στην λήψη μέτρων αναμένονται ραγδαίες, η κυβέρνηση θα κινηθεί με πολύ γρήγορούς ρυθμούς και με πολύ σκληρά μέτρα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA και του Γιάννη Χρηστάκου.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ενεργοποιήσει και αυτό το μέτρο, κοντά στις επόμενες 2-3 εβδομάδες, εφόσον δεν μειωθούν τα ημερήσια κρούσματα κοροναϊού.

Υπάρχει μάλιστα ένας αριθμός «ορόσημο» που θα σημάνει το καμπανάκι που είναι τα 1.500 κρούσματα.

Ένα δεύτερο σενάριο είναι να δούμε ένα γενικευμένο lockdown σε κάποιες περιφέρειες π.χ Θεσσαλονίκη. Αυτό το μέτρο μπορεί να έρθει και νωρίτερα, στα επόμενα τρία 24ωρα, κι αφορά στις «κόκκινες» περιοχές.

Ενώ το τρίτο σενάριο, το οποίο πιθανόν να το δούμε ως την Παρασκευή, κι είναι ένα lockdown τύπου Ιταλίας.

Δηλαδή στις 21:00 τα μαγαζιά της εστίασης θα κλείνουν και θα επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Σε τρία 24ωρα από σήμερα η κυβέρνηση θα λάβει τις πρώτες αποφάσεις για κάποια από τα άνωθεν σενάρια.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 1 / 5. Αριθμός ψήφων: 1

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ